web analytics

1

EEN HANG-WOENSDAG OP JAMAICA

middengelukt2016jamaica

IMG_9986
Nog steeds storm?

IMG_9988
Yep!

IMG_9989
Het water stroomt gewoon langs de trap omlaag! Het lijkt trouwens net alsof het kutweer was op Jamaica, maar het is nog steeds hartstikke warm en je merkt alleen wat van de wind als je bij de zee staat. Landinwaarts is het gewoon hot and sunny.

IMG_9993
Ik vind een geschikte tak om een talking stick van te maken. Ik stuur even een fotootje naar m’n vriendinnetje M. om haar te laten zien wat ik bedoelde met ’takken van het formaatje goede piemel’. Vriendin M. was zelf in Marrakech en ik had haar gevraagd om een mooie tak mee te nemen in dat formaat. Ze kwam wel met een mooie tak aan, dat wel. Maar ietwat klein. Ik ga dus talking sticks maken (voor de Love Bubbles) en het leek me mooi om daarvoor takken uit allerlei landen te gebruiken (vriendin R. heeft een tak uit Nieuw-Zeeland voor me meegenomen en een andere vriend gaat deze maand naar India, dus het wordt een mooie collectie).

IMG_6869
Kijk, deze foto hoort hier dus niet tussen, maar ja, al m’n iPhone foto’s staan door elkaar, ook qua datum en ik ben al uren bezig geweest met sorteren, dus ik laat hem lekker staan. Het is m’n collectie koraalstukjes die ik mee wil nemen naar Nederland om aan m’n dromenvangers te hangen. Ik heb me suf gezocht of dit wel mocht van de douane en het ook gevraagd op Facebook en ik hoor allemaal verschillende dingen. Ik ga het er gewoon op wagen. Het zijn maar hele kleine stukjes en ze waren aangespoeld.

IMG_0008
Je ziet; uiteindelijk knappen we ontzettend op van een paar dagen zon. Ik ben ook bijna niet meer moe.

IMG_6872
Ook deze foto hoort hier niet, maar dit is een Coconut Retriever die kwam bedelen, maar mijn frietjes niet wilde. Een kieskeurige Coconut Retriever dus.

IMG_9999
Dit is Fabian, de taxichauffeur die ons naar restaurant Pushcart bracht. Ik had beloofd om ‘m even op m’n plog te zetten (www.fabiantours.com).

IMG_6841
We zijn bij Pushcart net op tijd om van de zonsondergang te genieten.

IMG_6844
Keuzes! Keuzes! Dit is echt een menuutje naar mijn hart, want die zoete cocktails (zonder noemenswaardige hoeveelheden rum) van het resort beginnen me bijna (bijna hè) te vervelen. Dit zijn cocktails met gember! Hmmmm…

IMG_6845
Ik ga voor de Escoveitch Fish.

IMG_6847
Gezellig restaurantje hoor!

IMG_6848
Kaarsen aan, Jamaicaanse vlag erbij, zacht windje erbij.

IMG_6849
J. had iets met jerk chicken en jerk pork en jerk garnalen.

IMG_6850
En ik dus die zalige vis! Mag ik het woord ‘zalig’ nog een keer gebruiken? Ja, dat mag! ZALIG!

IMG_0006
We doen nog een paar cocktailtjes terwijl we worden getrakteerd op wat live muziek. Niet de allerbeste live muziek (zelfs ik kan horen dat het niet helemaal klopt qua stemmen), maar hé, wie gaat er nu klagen op Jamaica!?

IMG_6855
En terwijl ik naar de muur met allerlei bandnamen in allerlei lettertypen staar zie ik mijn nieuwste tatoeage verschijnen! Het worden snoephartjes met diverse woorden verspreid tussen m’n andere tatoeages (m’n arm moet vol) (er komt nog veel meer bij, lekker hysterisch). Het was wederom een prachtige dag op Jamaica vandaag.

 

Vorig jaar werd ik wakker in A'dam...

Vorig jaar werd ik wakker in A’dam…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marina schreef:

    Oh had ik dat geweten dat je talking sticks uit verschillende landen wilt! Wij komen net uit New York en daar lagen heel veel dikke stukken tak (en hele mooie ook) vanwege een storm! Volgende keer dan maar :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *