web analytics

1

TROUWJURK, CHIPS & SUDDERLAPJES

beginpaginatotaal

IMG_8952

Goedemorgen! Het is 6:45, dus de verkering moet haasten om naar z’n werk te komen.

IMG_8945

Nina draait zich nog een keertje om.

IMG_8957

Maar om 7:00 maken we samen oppasmeisje M. wakker. Die had zich ook nog wel een keer om willen draaien.

IMG_8959

OH! AAAARGH! Ik ben altijd heel blij met m’n goed gevulde diepvries, maar als-ie leeg moet om ruimte te maken, dan ben je dus nog wel even bezig. Ach! Scheelt veel boodschappengeld! Ik haal 2 zakjes met braadlappen uit de diepvries.

IMG_8962

Ik maak een ontbijtje voor oppasmeisje M. en breng haar naar school. Dit is een perfect 6-minuten-eitje. Hmmm!!!

IMG_8963

Daarna even Nina uitlaten. Ze heeft hier net gepoept in het hoge gras.

IMG_8964

En sprint weg!

IMG_8965

We gaan even koffie drinken bij m’n ouders. Dit is een foto van mijn grootouders, de ouders van mijn moeder, op hun trouwdag. Hier wist mijn oma nog niet dat mijn opa eigenlijk homoseksueel was. Hij wist dat zelf natuurlijk wel. Gaaf bruidsboeket trouwens, oma! En ik zie nu eigenlijk pas voor het eerst dat m’n opa flapoortjes had.

IMG_8966

Nou, en dit wordt mijn trouwjurk. Maar Luun, zou je die wel laten zien? Ja hoor, want ik ga ‘m nog aanpassen.

IMG_8967

Ik schrijf de rest van de ochtend en middag. Dit is m’n lunch, uit de diepvries natuurlijk! Broccolisoep.

IMG_8969

Bruce ligt naast m’n toetsenbord. Eigenlijk net zo onhandig als op schoot, maar ach, het is Bruce hè?

IMG_8970

Goed bezig!

IMG_8972

Dan haal ik oppasmeisje M. weer op! We hadden gisteren erg veel gedoe en dat had voor een gedeelte te maken met allerlei toetsen die vandaag gegeven zouden worden en waardoor M. helemaal in de stress was geschoten. Wie niet? Uiteindelijk had ze de toetsen allemaal dus niet vandaag, waardoor ze nog een keer in de stress schoot. Wie niet? Leuk joh, als je structuur en regelmaat nodig hebt. Na weer wat gedoe maakt ze uiteindelijk wél haar krantenkring en ze heeft er zelfs plezier in. Goed bezig, M.!

IMG_8976

Kijk, de braadlapjes zijn veranderd in Tielsche sudderlapjes!

tielschebraadlapjes

Het recept staat: HIER.

IMG_8977

Daarna gaan oppasmeisje M. en ik aan het experimenteren met het maken van chips in de magnetron. Ik kreeg dit idee een keer door van Joyce (ook een plogger). Ik snijd hele dunne plakjes aardappel met m’n mandoline.

IMG_8978

De tijd in de magnetron komt nogal nauw.

IMG_8980

Maar! We eten alle experimenten op, dus we zijn goed bezig. Superlekker en 100 keer gezonder dan de chips uit de supermarkt.

IMG_8983

Dit is echt mannenvoer. Aardappelpuree met capucijners met spek en stroop en een fijngesnipperd uitje. Oppasmeisje M. en ik eten dit overigens niet. Wij eten een salade met aardappelpuree en een sudderlapje. Lekker! En we gaan ook lekker vroeg naar bed!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ellen schreef:

    nou doe mij maar een bordje mannenvoer dan, heerlukkk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *