web analytics

6

PLOG MAANDAG 15 JULI T/M ZONDAG 28 JULI 2019


Ach, dagelijks ploggen is zooooo 2014! Ik maak er een tweewekelijkse plog van! De data zullen waarschijnlijk door elkaar lopen, maar wat maakt het uit… de afgelopen 2 weken waren een eclectische mix van bezigheden, werkzaamheden en emoties!


Ik maakte deze dromenvanger met een superschattig egeltje in het midden, maar heb ‘m nog steeds niet online gezet.


Het wekelijkse boeket voor m’n moeder had deze keer een wel enorm grote lelie erin. Erg mooi!


De ogen van m’n moeder gaan de goede kant op, dus ze kan weer haken! Fijn voor haar, fijn voor mij en ze heeft de afgelopen 2 weken een heleboel kleedjes gehaakt.


Voor de markten waar ik sta met m’n dromenvangers heb ik even wat leuke tasjes opgepimpt.


De hype is alweer over, maar ook ik maakte gebruik van FaceApp. Alsof ik naar m’n moeder zat te kijken! Aaaargh!


Sid doet nog steeds z’n best op z’n social skills, met gemixt succes.


Ik downloadde ook de App ‘Seek’! Een supertoffe app waarmee je bloemen, planten, bomen, beesten, kortom de natuur, kunt determineren. Heel leuk. Je maakt een foto van de betreffende bloem en binnen enkele seconden weet je dat dit Jakobskruiskruid is.


En dit is een boontje. Nina is nog steeds op een soortement van dieet. Vind ze ook nog steeds niet erg, want ze krijgt meer boontjes dan croissantjes, dus zij vindt het een win-win-situatie.


Dit is een foto van de Sint Maartenskerk in Tiel, wat betekent dat we erlangs gelopen zijn, wat ook betekent dat we op weg waren naar Daisy’s voor een ijsje. Want… het is warm en het is zomer!


Ik ben druk bezig geweest met het maken van dromenvangers voor de Museum Market in Amsterdam. Nu was het verstandiger geweest om witte dromenvangers te maken, want die lopen nu eenmaal het beste, maar ja, daar had ik geen zin in. Frank had er daarentegen wel zin in om even bij me te komen loungen op zolder in de hitte.


Oh Nien, doe nou rustig met dit weer. We laten haar uit volgens het hitteplan; zo vroeg mogelijk en zo laat mogelijk.


Toch is dit geen weer voor een hond als Nien. Nina Hijgen.


Nieuwe unicorn-hangers voor de verkoop! Met hysterisch gekleurde koordjes.


En hier ben ik al op de Museum Market, bezig met het keurig installeren van de dromenvangers (deze foto is van de achterkant genomen). Je ziet; alleen maar gekleurde dromenvangers, maar een paar witte (die binnen een uur uitverkocht waren).


De winst van de marktdag werd meteen omgezet in healthy snacks!


Het ziet er steeds professioneler uit, al zeg ik het zelf! De rekken zijn nieuw en daardoor kan ik nog meer dromenvangers kwijt. Heel fijn.


Hij was er ook. Met z’n hoed tegen het verbranden van z’n kale hoofd. <3


Dude ontmoet 2 chihuahua’s!


Het was een topdag! Met bezoek ook van diverse vrienden en dat maakt het nog leuker om zo af en toe op een markt te staan!


En… ex partner P. kwam ook langs met z’n dochtertje en nam ons na afloop mee uit eten! Hoe leuk!


En… hier is het alweer maandag 22 juli! En ik ben alweer in Amsterdam. Hoewel het misschien lijkt op social media of hier op m’n plog dat ik ‘allemaal leuke dingen doe’, maak ik vooral foto’s van ‘leuke dingen’ en kost het me veel moeite om ‘dingen te delen’ en een beetje positief te blijven. Hoewel ik al meer dan 18 jaar m’n lief en leed op internet zet merk ik dat ik daar de laatste tijd gewoon niet zo’n behoefte aan heb. En dan vooral omdat het leed het lief een beetje overschaduwd. Maar ja, het is lastig om volledig van internet en social media af te gaan, want sja, ik verdien m’n geld nu eenmaal met via internet, dus… lastig! Ik heb mezelf een soort van week vrij gegeven, dus ik hoef even niet te bloggen, ploggen, reviewen of wat dan ook, maar sja, ‘het moeten doen van dingen’ zit in m’n hoofd en dat krijg je er niet zomaar uit. Anyway! Vandaag een dagje niet werken, maar met mezelf naar Amsterdam, op zoek naar een jurk op de Noordermarkt!


Ja, joh!


Ik hou heel veel van Amsterdam en het is heerlijk om er gewoon zomaar even doorheen te wandelen zonder doel (nou ja, ik wil een jurk).


Even een broodje halen bij ’t Kuyltje! Hier ligt hond Gijs te wachten op een paar plakjes tomaat (die hij ook krijgt).


Heerlijk!


Hij ligt ook heerlijk.


En ik zit even heerlijk op het Spui. Met m’n oude Havaianas. Ik ben dus op zoek naar een jurk én nieuwe Havaianas, bij voorkeur rood of roze.


En die Havaianas hebben ze bij de Bijenkorf, maar daar hebben ze ook deze geweldige dromenvangers in de etalage hangen bij Louis Vutton.


Hé! Daar is vriendin Anouschka die even spontaan kwam aanhaken bij m’n zoektocht naar een jurk! Ik kocht uiteindelijk de jurk links. Anouschka kocht deze alle drie niet.


Ik kocht ook nog de bovenste 2 van deze stapel en uiteindelijk op het Waterlooplein nog 3 stuks! Allemaal vintage en allemaal TOP!


Ook top; ik ben al bijna 5 maanden volledig alcoholvrij. Wondertje.


Uitzichtje.


Collage van de dag.


En sja, dan heb ik mezelf wel vrij gegeven, maar ja, ik ben de volgende dag toch gewoon weer aan het werk.


In de hitte. De flessen bubbeltjeswater gaan hard.


Net als de ijsjes.


De afgelopen 2 weken zijn we ook gewoon 2 keer per week naar het ziekenhuis geweest hoor, laten we die traditie er ook vooral in houden! Enige voordeel; in het ziekenhuis was het heerlijk koel.


Ik maakte voor het eerst zelf mosselen en ze waren prima, maar ja, ik vind mosselen op het terras buiten toch net iets lekkerder. Dan heb je meer het mosselgevoel. Bij voorkeur met uitzicht op zee.


Ik ging in de hitte, oh-wat-was-het-heet-hè-de-afgelopen-dagen, langs bij m’n vriendinnetje J.! Poezen hebben schijt aan de hitte, want die willen hoe dan ook wel op schoot.


Nog meer ijs? Jazeker.


Bij de Xenos kwam ik deze XL flamingo tegen. Of eigenlijk is-ie gewoon lifesize. Was een soort van musthave! Jammer dat ze er niet meer hadden, maar ja, ik heb al een stuk of 15 kleintjes, dus ik moet niet zeiken.


Deze dromenvanger maakte ik voor baby Senn! Hij is de baby van de maand juni! Mooi geworden of niet? Elke maand geef ik een dromenvanger weg aan een in die maand geboren baby’tje, dus… je kan een geboortekaartje sturen naar: Maaneschijn.nl, De Hulk 20, 4002 GB Tiel!


Oh Sid!


Deze zwanenfamilie ging met z’n allen tegelijkertijd met de kontjes omhoog en dat zag er zo schattig uit! Maar dat doen ze natuurlijk nooit als je een foto wil maken.


Met de moestuin is het niet helemaal goed gegaan, maar ja, ik ben wel zeer bedreven in het kweken van koolwitjes! De rupsen doen zich tegoed aan de bladeren van een kool en ik laat het maar zo. No rups, no butterfly, zong Bob Marley.


En alwéér naar Amsterdam? Jazeker! Vandaag een dagje Ij-hallen met vriendin Inge op het programma. We komen deze hond tegen op Utrecht CS.


Met m’n boodschappentrolley!


Met 1 van de jurken die ik maandag vond ga ik op zoek naar nog meer jurken!


Uiteindelijk gevonden! Ik kocht er 4 voor totaal 30 euro, dus 7,50 per stuk! Eentje past niet (5 kilo teveel), maar de rest; topstukken! We lopen uiteindelijk 25.000 stappen!


Heerlijk hoor!


En we sloten de dag af met 3 taco’s bij de Salsa Shop in Utrecht (ze zitten ook in A’dam). En daar wil ik even een HELE DIKKE VETTE SHOUTOUT naar geven, want… wat lekker! Bijna net zo lekker als bij mezelf thuis, dus dat wil wat zeggen! Smullen! En… net zo duur als een menu bij McDonalds en net zo snel klaar en gewoon ZALIG!


Thuis show ik alle jurken en shirtjes en weet ik veel wat ik nog meer heb gekocht aan M.! Goedgekeurd. We doen samen nog een drankje en gaan vroeg naar bed! Morgen de week positief beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Else schreef:

  Ik snap het helemaal dat het minder leuke het leuke overstemd en ook al is het wereld wijde jouw werk, af en toe een beetje ruimte moet kunnen. Heb je gezien dat die hond op het CS zo’n speciale drinkfles bij zich heeft, en zou die nou echt lekvrij zijn (denk ik dan).

 2. Jan schreef:

  Ik kan dat liedje van Bob Marley nergens vinden…

 3. Marjan schreef:

  Ik vind het evengoed knap dat je in tijden dat het leed het lief voor jouw gevoel overstemd, je het toch nog voor elkaar krijgt zo’n enorm vrolijke plog voor ons in elkaar kunt draaien. Jij hebt echt wel oog voor wachthondjes, lieve zwanenkontjes, koolwitjesrupsen, eten waar het water je van in de mond loopt, en dan niet van die gestylde instagram borden, maar gewoon echt lekkere happen waar je zo je tanden in wil zetten.

  Fijn dat het zo goed gaat met de ogen van Mama Riet, je zegt heel treffend ‘nou de rest nog’ ik duim voor haar en jullie..
  En een dikke duim voor Nina en haar Grean Beans…!!

 4. Maroeska (Fladders) schreef:

  Knuzzel voor jou.

 5. DP schreef:

  Een 2-wekelijkse plog is ook leuk en tussendoor zien we al wat voorbijkomen op Insta dus zien we nog genoeg Luna op social media. Jammer dat het leed het lief op dit moment overschaduwd, fingers crossed voor betere tijden.
  Ik had je een tijdje terug al 2 foto’s gemaild van de LV etalage bij de Bijenkorf maar in het echt zijn ze spectaculairder, echt HUGE. Fijn dat het met je moeders ogen beter gaat en ze weer voor jou kan haken. Er is ten slotte maar 1 iemand die de mooiste droomvangers van Nederland maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *