web analytics

2

PIZZA, EEN BOL-COURGETTE & MERCI

beginpaginatotaal

IMG_1680
Ooooh hi Bruce! Wat ben je toch mooi! Het is zaterdagochtend, 9:00 en dat betekent dat ik toch best wel uitgeslapen heb. Oppasmeisje M. slaapt ook bij ons en qua slaappatroon is zij geen standaard-pubermeisje, want elke ochtend al weer vroeg wakker. Oppasmeisje M. praat me even bij over haar dromen, dingen op school, de vakantie, opa en oma en nog veel meer.

IMG_1682
Ik heb eerst 2 bakken koffie nodig om écht wakker te worden, maar gelukkig is m’n hoofdpijn weg. HOERA! Oppasmeisje en ik laten samen Nina uit.

IMG_1683
En als we terugkomen zijn zelfs de andere pubermeisjes al wakker EN aangekleed. Het is ongelooflijk. Ook ongelooflijk is het dat ik de kinderen laat ontbijten met stukken pizza die nog over zijn van gisteren, maar ja, anders moet ik het weggooien en dat is dan weer zielig voor de kindjes in de Congo, want weet je wel hoe graag die een stuk pizza zouden hebben???? Ik zal later God om vergiffenis vragen, maar ik geef ze als ontbijt ook nog wat mini-bapao’s, want die moeten ook op. En trouwens, die pubers die kunnen alles nog hebben! Komen geen gram aan en hebben blakend-van-gezondheid-huidjes.

IMG_1685
Ook Nina is in de ban van het loom-virus. Ik heb oppasmeisje M. weer keurig bij haar moeder thuisgebracht en daarna zijn de echtgenoot en ik even een rondje boodschappen gaan doen.

IMG_1688
<3

IMG_1691
Dochter S. heeft donderdag een barbecue en wil dan graag mijn couscous-salade meenemen, maar aangezien dat niet gaat lukken, want de salade is niet in te vriezen, doe ik hier een poging om haar te leren hoe ze de salade zelf kan maken. Ik heb de belangrijkste ingrediënten al voor haar gekocht, zodat ze die mee kan nemen naar haar andere huis.

IMG_1694
Roeren kan ze wel.

IMG_1695
De belangrijkste ingrediënten zijn dus couscous en ras-el-hanout. Oh, en een ‘couzet’…

couscoussalade
“Al mijn recepten staan gewoon online hè?”, zeg ik. “Ja, maar het is handiger als jij het maakt”, zegt ze. Ja, doei! Het recept staat dus: HIER.

IMG_1696
J. en vriend R. gooien nog maar een hengeltje uit.

IMG_1698
Ik hou van mijn tuin.

IMG_1699
En ik hou van mijn zelfgekweekte ‘couzet’!!! Ik ben ZOOO trots!

IMG_1701
En gegrild door de couscous-salade is hij helemaal heerlijk!!!!

IMG_1703
Nina weet niet zeker of het wat wordt met die couscous-salade, maar ze wil best even proeven.

IMG_1706
Dochter S. en vriendinnetje E. hebben een milkshake gehaald en kijken nu naar een 3D-film.

IMG_1708
De loom-oogst van de dag.

IMG_1713
We eten vandaag dus couscous-salade met merquez-worstjes. Hmmmmm…

IMG_1716
Als ik sta te koken is dit mijn achteruitzicht. Nina ligt te rollen, de frituurpan moet naar de schuur en al dat plastic afval begint me ook te irriteren in m’n tuin! OOOOH! Ik krijg een nesteldrang-aanval. Weg met alle troep!!! Waarschijnlijk denk ik hier morgen anders over.

IMG_1720
De meiden zijn actief geweest met glitters en een spreukenboek.

IMG_1721
Ehhhh, in welk spreukenboek staat dit??

IMG_1729
Nina weer in haar favoriete hang-positie!

IMG_1730
We kijken nog wat stomme televisie, maar niks kan ons echt boeien. Deze doos met Merci-chocolaatje boeit dan weer wel. We kregen ‘m van vriendinnetje E. voor ons trouwen en nu is hij alweer bijna op. Net als een zak bitterballen. Preventief neem ik 2 Rennies en we gaan wederom vroeg naar bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Angelique schreef:

    Yay! Wel 3 plogs achter elkaar, nu ben ik duizelig. Heb je je juichpak op stand-by voor vanavond?

  2. Pauline schreef:

    Owowow, ik ben nog steeds helemaal verliefd op Nina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *