web analytics

5

LUNA’S HELWEEK, DAG 7

beginpaginatotaal

IMG_1304
Nou, op de 7e dag van m’n Helweek heb ik wéér niet gesport, wéér tv gekeken en ben ik wéér niet om 5:00 opgestaan. Het hele concept van zo’n Helweek vind ik nog steeds tof, maar de volgende (ja, ik ga het zeker nog een keer doen) doe ik in de zomer. Dan is het niet zo fucking koud buiten en dan is er meer licht. En meer licht, meer warmte is ook meteen meer energie. Want daar ontbreekt het een beetje aan bij me, de laatste tijd. Anyway, vandaag is de Helweek-dag die in het teken staat van ‘Plaats je leven in perspectief’.

IMG_1305
En ik heb heus wel heel veel nagedacht de afgelopen week en ook veel gedaan, dus wat dat betreft kan ik zo’n Helweek aan iedereen aanraden. Ik wil zeker meer gaan sporten, gefocuster werken (dus minder social media) en ook minder tv (maar dat roep ik al weken). Ook moet, wil ik weer meer creatief bezig zijn. Schrijven, hartstikke leuk (en m’n werk), maar ik mis het met naald en draad bezig zijn, het schilderen, het knippen en plakken. Vandaag maak ik nog wat babushka-hangers voor m’n vriendinnetje K.!

IMG_1309
Kijk! Hoe zoet!

IMG_1306
Ik dacht hier even heel erg trots op mezelf te zijn dat ik EINDELIJK m’n spaarkaart voor Albert Heijn vol had. Kom ik erachter dat ik de zegeltjes van de AH heb geplakt op een spaarkaart van de Gall & Gall. Ja, dat schiet dus niet op. Je moet 40 zegels (dus voor 400 euro boodschappen) plakken op de échte kaart en ja, nee, daar ga ik nooit aan komen. Maar… ik ga J. gewoon met deze kaart naar de Albert Heijn sturen om alsnog m’n glazen op te halen.

IMG_1307
Bruce helpt mee met de babushka’s, heel irritant, maar ja, hij is bezig aan z’n 8e leven, dus ik stuur ‘m niet weg, want ik hou van ‘m.

Conclusie van m’n 7e Helweek-dag: Ik kan iedereen een Helweek aanraden, heus, echt. Er staan goede tips in het boek voor het stroomlijnen van je leven. Je bent je bewuster van de dingen die je doet en nog wil doen. Maar m’n volgende Helweek doe ik in de zomer. En als ik niet ongesteld ben, ook dat is misschien wel wat handiger. Maar; ik heb in 1 week toch best veel bereikt, zeker als je de weken daarvoor (van de voorbereidingen) meetelt. Toch 2 kilo afgevallen (die eet ik er tijdens de komende weken no problem weer aan). Een schoonmaakrooster gemaakt (nu het hele gezin daar nog aan houden). Atelier opgeruimd (graag zo houden). Kantoor enigszins netjes (ook graag zo houden). En, het allerbeste; ik voel me eigenlijk na de Helweek nog precies dezelfde als daarvoor. Niet beter, niet slechter, gewoon mezelf. Niks mis mee.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Helene schreef:

  Zeg, die Babuschka’s he, daar kan je best een winkeltje mee beginnen. Volgens mij zijn er zat mensen die zo’n leukje in de boom willen. Of aan de deurknop. Of gewoon gezellig in huis! XXX

 2. @HanszH schreef:

  Ik denk wel namens Alle Lezers….We Zijn TROTS op je…;-)

 3. Renske schreef:

  Inderdaad, die hangers zijn hartstikke tof!
  Ik lurk me hier altijd een ongeluk, maar wilde toch even zeggen dat het echt heel, heel fijn is om te zien en lezen hoe enthousiast, gezellig en down-to-earth je bent. Niet dat vreselijke neppe perfecte wat je op veel blogs tegen komt, maar gewoon echt en zo nu en dan eens fuck life, ik heb nu hier zin in. Vind ik heel erg fijn, moet ik zeggen. En kan ik zelf nogal wat van leren, dus ik blijf volgen voor wat broodnodige educatie. (En de ervaring van t afgelopen jaar leert dat ik ook echt blijf terug komen, zal ook eens proberen wat vaker een comment te schrijven ;-)), Anyway, ik wilde alleen iets zeggen over die hangers, maar kon het niet laten om ook iets met een veer te doen!

 4. Renske schreef:

  Overigens vond ik de hoeveelheid spaarzegels die je nodig hebt voor de glazen van AH (en dan moet je ook nog bijbetalen) ook ronduit belachelijk. Ik ben benieuwd of deze methode heeft gewerkt.

 5. knaluitjepanty schreef:

  Ik herken veel punten die je noemt (‘ik moet gaan sporten’, ‘ik moet minder TV kijken’ etc.) maar ik ben zelf op een punt dat ik denk: Van wie moet dat? Waarom moet dat? Omdat we allemaal diezelfde voorbeeldige mensen willen zijn die we in de blaadjes zien staan, die de wereld verkennen, er te kek uitzien, die allemaal verantwoorde culturele dingen doen (en natuurlijk nooit TV kijken) en boeken lezen en glutenvrij Paleo whatever eten en sporten en..en….en… En dan?
  Ik probeer mezelf tegenwoordig vooral voor te houden dat ik NIETS moet. En anders had ik het allang wel ondernomen in de afgelopen 41 jaar. Volgens mij kan daar geen helweek tegenop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *