web analytics

0

LUNA’S HELWEEK, DAG 6

beginpaginatotaal

IMG_1289
Hmmm, het is vandaag dus de 6e dag van mijn Helweek. Ik heb een beetje het gevoel dat ik deze week beter voor had moeten bereiden. En dan lees ik ook nog ergens (over de Helweek): ‘Als je voorbereiding mislukt, bereid je de mislukking voor! – B.Franklin – ‘ Hmmm, hmmm, hmmm… ik weet het niet. Ik voel me nog precies hetzelfde als vorige week, alleen heb ik nu wel m’n administratie gedaan. En ik had al eerder m’n atelier en kantoor volledig opgeruimd en die kickstart kwam ook indirect via het boekje van Erik Bertrand Larssen, dus… hmmm… Nou ja, het is 7:00, geen 5:00, want ik wilde uitslapen. Ik ontbijt samen met J. en de krant en daarna gaat hij dochter S. ophalen. Nina ziet meteen haar kans schoon en gaat op de plek van de baas liggen.

IMG_1291
Mag niet! Mag niet! Zie je op de foto haar gehavende bek? Gisteren gevochten met Nana. Om een stok. Niet gewonnen.

IMG_1292
Kater Sid laat even zien dat het weer de hoogste tijd is om te strijken. Deze 6e Helweek-dag zou in het teken moeten staan van een ‘Innerlijke Dialoog’. Je ‘moet’ je dus de hele dag afvragen (ik knip dit even uit het boekje): Waar ben ik goed in? Wat is een goede eigenschap van mij? Wat zijn mijn sterke kanten? Wat vind ik leuk aan mezelf? Wat waarderen anderen in mij?

IMG_1297
Ik kan ontzettend goed Vietnamese loempiaas maken! Dat is een eigenschap die zowel ik, de echtgenoot, vrienden en familie in mij waarderen. De rest van de middag sta ik met dochter S. in de keuken om loempiaas te maken. Ze roept altijd dat ze zo graag loempiaas wil maken, maar dat kwam in het verleden altijd neer op; ik lust wel 4 Vietnamese loempiaatjes achter elkaar, maar wil jij ze even maken, dan blijf ik op de bank liggen kijken hoe je dat doet? Voor het eerst helpt ze mee tijdens het hele proces van begin tot eind, zonder zeuren en morren. Supergezellig!

IMG_1299
Ja, echt gezellig! We zijn die middag ook met z’n drieën naar de stad geweest, maar dat was ietsje minder gezellig, want de echtgenoot heeft nieuwe winterschoenen nodig en kan die niet vinden en ja, wat wil je ook? In Tiel is het assortiment nou niet heel erg uitgebreid.

IMG_1301
We eten… je raadt het nooit! Boerenkool met worst.

IMG_1302
Kijk eens hoe schattig! Van het zusje van dochter S. heb ik een tekening gekregen (de moeder van S. heeft dus nog een dochtertje). Lief!

IMG_1308
S. en ik heb uiteindelijk 120 Vietnamese loempiaatjes in elkaar gedraaid! Wat een werk, maar wel heel gezellig om te doen. ’s Avonds mogen we dan ook met z’n allen op de bank hangen om stomme televisie te kijken!

Conclusie van de 6e Helweek-dag: niet gesport, wel tv gekeken, niet heel veel ge-social-mediaat en niet echt een heel intensieve innerlijke dialoog met mezelf gevoerd. Ik ben eigenlijk wel tevreden met mezelf. Wat zeg ik? Ik vind mezelf een lekker wijf en goed bezig. Lekkere loempiaas ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *