web analytics

2

LUNA’S HELWEEK, DAG 5

beginpaginatotaal

IMG_1279
Nou, dag 5 van m’n Helweek is aangebroken! Het is 6:30, ik heb 3 uur geslapen en hoe voel ik me? Zo ongeveer als Nina er nu uitziet. Waarschijnlijk voel ik me toch wel iets beter dan als ik helemaal niet had geslapen, zoals Erik Bertrand Larssen me had ‘geadviseerd’. Ik heb dus de zwaarste dag van de Helweek niet gered en ik ben meteen allemaal smoesjes aan het verzinnen. Of smoesjes? Ik heb wel vaker een nachtje doorgehaald, dus het is niet dat ik het niet kan. Zo blogde ik in 2002 al eens een keer 24 uur achter elkaar (op 6 juni om precies te zijn) (ik was de eerste NL blogger die dat deed) (en waarom, geen idee!). Ik blogde zelfs 25 uur in een weblogmarathon samen met 10e op 20 oktober 2004. En nog een keer op 26 maart 2005 samen met 10e, al was dat 23 uur. Dus het is niet zo dat ik het niet kan, dat wakker blijven, dat buiten m’n comfort zone stappen, het is meer dat het uiteindelijk totaal onzinnig op me overkomt. Been there, done that. Maar m’n administratie is af, dat dan weer wel. Ik maak oppasmeisje M. wakker om 7:00, we ontbijten samen en ik zwaai haar weer uit naar school! Doeiiiii! Om 8:10 staan m’n ouders op de stoep voor ons wekelijkse uitje naar de LIDL en voor m’n gevoel loop ik daar als een zombie rond. Gelukkig had ik een boodschappenlijstje gemaakt, anders had ik alleen maar koffie en blikjes nep-Red Bull meegenomen.

IMG_1285
Aan het werk. Ik schrijf een, al zeg ik het zelf, goed stuk over de verrassingsbox van de PABO. Hierboven zie je de treurige, nee, belachelijke en bullshit inhoud van zo’n verrassingsbox. En dit is een verrassingsbox ter waarde van € 50,-! Ik schrijf het even in kapitalen; VIJFTIG EURO!!!!! Schandalig toch? Het wordt tijd dat iemand hier eens eerlijk over is en andere mensen voor dit soort ‘pretpakketten’ behoed. Mijn column lees je: HIER.

IMG_1286
Ik krijg een geweldig lief Sinterklaascadeau van een Sinterklaas uit Den Haag! SUPERLIEF!!!! Met gedicht! WOW!

IMG_1287
En… een kaart om me te bedanken voor de platte PloesiePoesie die ik stuurde! LIEF! Met een getekende PloesiePoesie op de voorkant! Daarna stort ik volledig in. Vandaag staat, volgens het Helweek-programma van Erik Bertrand Larssen, in het teken van ‘Rust en Herstel’. Nou, met die rust zit het wel goed. Ik ga op de bank en ik kom er niet meer vanaf. Na 14:00 zijn mijn gedachten blanco, niks, nada, noppes. Gelukkig had m’n moeder vandaag voor ons gekookt (moeders hebben een vooruitziende blik) dus ik hoef alleen maar een pannetje op te warmen. Daarna ga ik weer terug op de bank met m’n blanco gedachten. Van Erik had ik vandaag allerlei rusttechnieken moeten uitproberen; mediteren, wandelen, korte rustpauzes, etc. etc., maar Erik kan het mooi bekijken vandaag met z’n rusttechnieken. Voor dood op de bank liggen is de allerbeste rusttechniek die er is. Oh, ook niet gesport vandaag.

Conclusie van m’n 5e Helweek-dag: Ik doe dit niet meer. Niet meer op deze manier. Natuurlijk overleef je een nacht zonder slaap. Natuurlijk overleef je een nacht met heel weinig slaap. Natuurlijk is het goed om buiten je comfort zone te stappen, maar my body says NO. Ik slaap sowieso al weinig (5 tot 6 uur per nacht) en zo’n nachtje met te weinig slaap is killing voor m’n energielevel.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Marjan schreef:

  Voor dood op de bank liggen, past toch uitstekend in de ‘rust en herstel’ opdracht voor die dag? het heet ook niet voor niets HEL-week natuurlijk ;-) Gaan we nu gewoon weer over op de orde van de dag ;-)

  Ik vind het knap dat je het evengoed nog 5 dagen hebt volgehouden…. dat is ook topsport toevallig ;-)

  xx

 2. Edo schreef:

  Misschien niet exact het boekje gevolgd, maar wie is er nu ooit gelukkig geworden van boekjes volgen? Je hebt het toch maar mooi gedaan! Ik ben nog steeds en al jaren trots op je!
  Mocht je het eens op een andere (ehm, haalbaarder, ahum) manier willen proberen dan kan ik je zenhabits.net warm aanbevelen, niet in de laatste plaats omdat je daar ook gewoon eens wat mag laten “mislukken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *