web analytics

3

LUNA’S HELWEEK, DAG 4

beginpaginatotaal

IMG_1227
Ha! Goedemorgen! Vandaag de 4e dag van mijn Helweek! Het is 5:18, ik heb 2 keer gesnoozed.  Mag niet van Erik Bertrand Larssen, maar ik deed het lekker toch. Ik had eigenlijk op de planning staan dat ik tot 7:00 zou gaan ploggen, bloggen en zou gaan sporten, maar ik heb zo’n spierpijn van de afgelopen 3 dagen dat ik het sporten oversla. En ja, daar ga je dan hè? Richting de totale mislukking van je Helweek. Ik luister naar The Police terwijl ik m’n plog schrijf. Oude liefde.

IMG_1230
Ik heb me wel keurig aangekleed, oppasmeisje M. om 7:00 wakker gemaakt, voorzien van een broodje, een lunchbox, een kus en een knuffel en doei! Goed je best doen op school! Tot vanmiddag! Ik voel me overigens wel beter dan gisteren, maar het vooruitzicht dat ik vannacht niet ga slapen; ik zie het niet zitten.

IMG_1232
Ik maak een vette aanbieding voor www.maanzin.nl; een Europe Magic Wand met 10% korting, dus € 100,-! Dat is geen geld voor zo’n machtig mooi apparaat! Is dit verkapte reclame Luna? Nee hoor, helemaal niet verkapt! Ik vind dit 1 van de beste speeltjes en ik heb er verstand van! En ik gun gewoon iedere vrouw zo’n ding.

IMG_1233
Nina heeft nogal wat moeite met het veranderen van haar gewoonte om op de bank te liggen. Mag niet meer. Mag niet meer!

IMG_1234
Ik zou vandaag volgens Erik moeten gaan leven ‘buiten mijn comfortzone’, maar ja, ik heb een date met Piet en Riet om naar een Tuincentrum te gaan.

IMG_1237
Even naar de schapen kijken.

IMG_1243
Een bak mos voor een tientje??

IMG_1248
M’n ouders overleggen wat voor een kerstkrans er aan de deur komt te hangen. Nou ja, overleggen, overleggen; mijn moeder doet toch lekker wat ze zelf wil.

IMG_1249
Deze mannetjes zouden geweldig in mijn kerstboom staan, maar € 9,99! Jeetje.

IMG_1252
Deze duiven zouden ook geweldig in de kerstboom staan, maar ja, € 15,- per stuk en dan moet je ze meteen alle twee nemen, want anders is het zielig.

IMG_1253
Ze hebben niks naar mijn zin bij het ene tuincentrum, dus we rijden even door naar een ander tuincentrum. Daar staat een zingende beer.

IMG_1257
Je moest buiten je comfortzone Luun!!! Maar ik vind kerstmarkten dus hartstikke leuk.

IMG_1261
Kijk, deze duiven zijn 5 cent goedkoper.

IMG_1262
Maar uiteindelijk krijg ik dit uiltje van m’n ouders. Past perfect in m’n boom. Ik krijg er zelfs nog eentje.

IMG_1263
Kijk. Met ander jurkje. Heel kek.

IMG_1265
Nina heeft een dinosaurusbot van Piet gekregen, dus die ligt voorlopig niet op de bank, maar in haar bench te kwijlen. Ik ga ondertussen nog wat aan het werk. Schrijven, schrijven, schrijven! Ik maak me even heel erg druk om het programma ‘Sex Academy’ en Goedele Liekens en dat er daar gewoon stomme (en slechte) seksspeeltjes worden aangeprezen. Gemiste kans, vind ik. Leuke column, vind ik ook: HIER.

IMG_1266
Okay, buiten m’n comfortzone dan maar! Ik begin met het sorteren van een paar maanden post. HUIL!

IMG_1267
Gelukkig is daar oppasmeisje M. alweer! We doen wat potjes Skip-Bo en M. is heel sociaal en laat mij winnen.

IMG_1271
Dan kijken we met z’n drieën een kerstfilm. Ik had gehoopt dat de film met Grumpy Cat heel leuk zou zijn, maar is het dus niet. De kat heeft een meisjesstem en Grumpy Cat is voor mij een mannetje, dus STOM!

A-Merry-Friggin-Christmas-2014
Dan kijken we uiteindelijk maar deze; A Merry Friggin’ Christmas. Best onderhoudend.

IMG_1274
Ik bereid me ondertussen nog steeds geestelijk voor op m’n nachtje zonder slaap.

IMG_1276
Maar… na het eten nog een paar potjes Skip-Bo met M., die nu ook een keertje wint.

IMG_1277
Als zij op bed ligt begin ik aan m’n administratie. “Waarom zou je een hele nacht doortrekken?”, vraagt de echtgenoot zich af, “je hebt je toch al niet aan alle regels van die Helweek gehouden.” Heeft-ie een punt. Een heel goed punt. Ik heb gerookt, gedronken, tv gekeken en ge-social-mediaat. En vandaag dus niet gesport. Maar ik heb me in m’n hoofd gehaald dat ik de administratie gewoon af wil hebben deze week. Dat was eigenlijk mijn hoofddoel. Daarnaast wilde ik m’n atelier opgeruimd (is al gebeurd) en ik wilde m’n hele dildo-vibrator-collectie eindelijk op orde (is ook al gebeurd).

IMG_1278
Uiteindelijk ben ik tot 3:00 bezig met m’n administratie van 2013. Af. Klaar. Er zit ergens wel een foutje, maar die krijg ik niet gevonden. Dat mag m’n boekhouder doen volgende week. Maar ik heb dus m’n Helweek-target gehaald. Maar ja, en dan? Dan nog 4 uur doelloos wakker blijven en wat andere klusjes verzinnen? Ik had geen plan B, want ik dacht de hele nacht met die administratie bezig te zijn. Ik kruip om 3:00 tegen de echtgenoot aan. Ik ben moe. Echt moe. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben wel blij dat m’n administratie af is, maar het was ook nogal confronterend en daar ben ik chagrijnig van geworden. Zien dat de inkomsten en opdrachtgevers elk jaar, elke maand minder worden is KUT (ja, dat wist ik natuurlijk allang en dat hadden we natuurlijk ook allang gemerkt, maar het zo op papier zien is toch anders). Dit is ook de reden dat ik dit soort kutklusjes altijd uitstel, maar ja, van iets uitstellen wordt iets niet minder kut.

Conclusie van m’n 4e Helweek-dag: Ik had deze dag beter voor moeten bereiden. Erik heeft het over ‘een goed gevoel achteraf’ bij deze dag, maar dat goede gevoel heb ik dus niet. Al heb ik wel een enorme kutklus geklaard en ach, daar mag ik best een beetje trots op zijn. Het ECHTE goede gevoel komt pas als ik tegen het warme lichaam van mijn man aan kruip om zo nog 4 uurtjes slaap mee te pakken. Waarom jezelf dat een nacht ontzeggen? Niks geeft zo’n goed gevoel als lepeltje-lepeltje liggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marjan schreef:

  Ach Erik komt het toch niet controleren en je administratie is toch maar mooi af! Een lekkerdere beloning dan naast je echtgenoot lekker in slaap vallen is er dan niet toch?

  xx

 2. Else schreef:

  Zelfkastijding, de post in een mand gooien en later als die muggenbult een olifant geworden is, moet het toch uitgezocht worden. Steeds maar weer dat knagende, ik moet dat nog doen – had die helmeneer daar nog een mening over ? Je post niet laten liggen ? Of eens per maand doen en jezelf daarna ergens mee belonen ?

 3. Maurice schreef:

  Ongelooflijk ben je. Wauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *