web analytics

7

LUNA’S HELWEEK, DAG 3

beginpaginatotaal

IMG_1184
Begin de dag om 5:00. Met het schrijven van een plog en het bijhouden van een blog.

IMG_1189
Om 7:00 ga ik een uurtje sporten. Een soortement van Bollywood-workout met een veel te lekker Indiaas wijf met veel te dikke tieten en opwaaiend haar op de front row. Het motiveert wel om het een uur vol te houden.

IMG_1192
Ik vind het zelfs heel leuk en de dansjes zijn niet heel ingewikkeld, maar toch; ik ben blij dat niemand me kan zien. Gevalletje van ‘u mag er een stoel bijpakken’ en ‘u mag wel een steviger bh gaan dragen’.

IMG_1194
Even koffie en wat gezellig Indiaas nieuws. Deze Helweek-dag staat in het teken van ‘Timemanagement’. Hoe ga ik met m’n tijd om? Het is de bedoeling dat je vandaag een jaarplanning maakt. En nadenkt over maandplanningen, weekplanningen en dagplanningen. Okay, kan ik wel wat mee, want het gaat vaak mis met plannen hier. Ik maak wel planningen, maar hou me er niet aan. Te afgeleid; hé, kijk een vogeltje, wat schattig, oh, zullen we vanavond kip eten, moet ik eerst even naar de supermarkt.

output_A180A6
Eerst Nina uitlaten, die bij deze boomstronk altijd denkt dat ze ‘m op kan tillen. Blijft mooi.

IMG_1202
Ik heb m’n werk voor vandaag al af, maar moest van Erik Bertrand Larssen ook een ultieme TODO-lijst maken. Dus gewoon gaan zitten en ALLES schrijven wat in je opkomt wat je nog moet doen. Dus dingen van vandaag, morgen, deze maand, ooit. Nou, en het eerste dat ik opschreef was; ‘kerstcadeautjes kopen’. Dus ja, ik meteen naar www.miniinthebox.com voor wat leuke kerstdingetjes voor dochter S. en weer afgeleid want hé, goedkope dingetjes om sieraden te maken, leuk, sieraden maken, wat zal ik eens gaan doen?

IMG_1203
Dit gaat mijn leven redden! Ik ben bezig met een schoonmaak-huishoudrooster voor het hele gezin! En iedereen moet zich daaraan houden (ikzelf dus ook). Ik ben het zat om alles te doen en om achter iedereens reet dingen op te ruimen. Regels! Planning! Gaan! Wie zich er niet aan houdt; repercussies!

IMG_1205
OMG! Dit is de verrasingsbox van de PABO ter waarde van 50 euro! Om te janken. Hierover later meer. Hoe sneu is dit!!!!???

IMG_1206
Dan… oppasmeisje M. ophalen en samen naar de tandarts. Zij ligt en ik kijk toe; goede rolverdeling! De tandarts is heel trots op haar en het einde lijkt in zicht voor haar beugel. Hij frummelt er een nieuw soortement van draad in, draait de boel wat strakker en doei! Tot over een maand.

IMG_1208
Thuis wacht er post op mij, alllll the way from Spain!

IMG_1212
Het is een megagoede dildo in AWESOME kleurtjes! Regenboog baby! YES! Hij komt van BS Atelier en ik ga ‘m snel uittesten en reviewen voor www.climaximaal.nl! Wat een contrast met zo’n suprisebox van de PABO…

IMG_1213
Ik ben met M. ook even langs de HEMA, de AH en de Action geweest. Voor de aanschaf van… agenda’s! Ja, want ik moest vandaag dus van Erik allerlei planningen gaan maken. Nou ja, daar in ieder geval mee bezig zijn, eh, toch, eh, kuch! Ik vind het al heel wat dat ik diverse agenda’s heb aangeschaft. Eentje voor m’n werk, eentje voor het huishouden, eentje voor eh, waarom heb ik er 4 gekocht??

IMG_1214
Ook alvast wat kerstcadeautjes aangeschaft.

IMG_1215
Alvast gepland dat ik kerstkaarten moet gaan sturen. Kerstzegels gekocht.

IMG_1216
Van dit soort nieuwtjes in de Tielse Courant moet ik altijd een beetje huilen. Zoveel jaar samen. ZESTIG JAAR! Zestig!!! Hoe mooi! <3

IMG_1218
Heel gezond gekookt vandaag; pasta met doperwtjes en ham en Parmezaanse kaas… HMMM!

IMG_1220
M. en ik brengen meteen bak richting mijn ouders.

IMG_1222
Nina mag ook even mee. Daarna weer richting huis, thee, koekje, en dan M. naar bed. Om 20:30 is mijn ‘werkdag’ voorbij en zou ik eigenlijk dus al die planningen moeten gaan maken van Erik. Maar ja, om 22:00 moet ik ook weer naar bed hè? Dus…

Conclusie van de derde Helweek-dag; ik had vandaag een beetje het idee dat zo’n Helweek eigenlijk bedoeld is voor ‘mannetjes uit het bedrijfsleven’. Ik ben heel blij dat ik nu eindelijk een schoonmaakrooster heb gemaakt en ik ga m’n jaarplanning en maandplanning qua werk ook zeker nog maken, want dat zijn dingen waar ik veel aan heb en die ook gewoon moeten (zeker in een huishouden met 2 ADHD-ers). En het is goed dat ik even stil heb gestaan bij daar waar ik wil zijn over een jaar. Aan de andere kant; het leven komt zoals het komt en sommige dingen kun je niet plannen. En… ik heb even zitten denken. Volgens de planning van Erik sta je om 5:00 op en ga je om 22:00 naar bed. Dan  houdt je dus 17 uur over voor de rest van de dag. Daarvan werk je er 8, dus je houdt er 9 over. Maar… als je ook nog kinderen van school moet halen en brengen (1/2 uur), zelf naar je werk moet (1 uur), je een uur moet sporten (1,5 uur), boodschappen moet doen (1/2 uur), moet koken (1 uur), het huishouden (1 uur), dan houdt je 3,5 uur over. En in die 3,5 uur moet je ook nog kwalitatieve rust nemen. Ook nog even met je partner praten. Met je kinderen praten. Aankleden, ontbijten, weet ik veel! Nou ja, ik had vandaag dus tijd te kort om die planningen te gaan maken en ik kan me voorstellen dat werkende moeders helemaal niet zitten te wachten op zo’n Helweek. Want ik moest koken. Ik moest even stofzuigen. Allemaal dingen die ook gewoon doorgaan, Helweek of niet. Ben je nu aan het terugkrabbelen van die Helweek Luun? Nou, misschien wel een beetje. Ik doe heel veel dingen die Erik adviseert eigenlijk al. Wat ik wel wil: minder tv, minder social media onder werktijd, gefocuster werken en me aan mijn planning houden (als ik die überhaupt maak) en kutklusjes niet uitstellen. Anyway; morgen wordt het de zwaarste dag van de Helweek, want dan blijf je een hele nacht wakker. En… ik ga m’n administratie dan doen, dus een dubbele hel. Ik ben er klaar voor.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Marjan schreef:

  Ik vind het knap dat je het nog steeds volhoudt. Ik had de handdoek al in de ring gegooid….. :-)

  Jeutje zeg die doos van de Pabo….. tssssssssssssss het overhemd van de burgemeester van Tiel staat ook op knappen overigens… LOL

  xx

 2. BroederMonster schreef:

  Focus je door zo’n helweek niet heel erg op de dingen die fout gaan?
  Waar is de dag waarop je mag zeggen dat je fucking amzing bent? Kijk eens naar wat je de afgelopen jaren gedaan hebt.

  Ik ken je niet persoonlijk maar je komt op mij over als een tof wijf met de hart op de goede plek. Zouden meer mensen moeten doen, misschien tijd voor een eigen boek. “Geef eens om een ander week” geschreven door Luna.

 3. Ilona schreef:

  De tijden waarop je uit bed/naar bed gaat worden toch alleen verschoven? Ik stel me zo voor dat een werkende moeder ergens tussen 6:00 en 7:00 opstaat en dan rond 23:00 wel weer in bed ligt, dus dat lijkt me niet zo’n punt. Wat me wel een punt lijkt: om 5:00 opstaan. Wat doet een mens in godsnaam ’s ochtends om 5:00? Was het maar zomer; veel gezelliger ’s ochtends. Warmer ook.

  En, @ BroederMonster, de bedoeling van de Helweek is m.i. dat je meer stil gaat staan bij alles wat je doet én je gaat excelleren in werk én privé. Hierdoor gedwongen door radicaal je normale gewoonten om te gooien en uit je comfortzone te stappen. Bij de commando’s (waar de term vandaan komt) is het karaktervormend, het scheidt de mannen van de jongens. En men focust daar juist níet op wat er fout gaat, maar het leert je dat je grenzen verder liggen dan je dacht, je veel meer kan dan je denkt en aan het einde van de week kan je zeker zeggen dat je fucking amazing bent, want je hebt het gewoon geflikt. Het lijkt mij een interessant experiment in ieder geval.

 4. Jan Lisman schreef:

  Hee, de cover van mijn Pretty Woman-DVD ziet er anders uit.

 5. Sietske schreef:

  Luun? Leef je nog? Heb je je nacht overleefd?

 6. Nolleke schreef:

  Wat zijn de repercussies?
  Mijn ervaring: klus erbij: controleren en met de lijst wapperen

 1. 11 november 2017

  […] wat zie je er moe uit! Dat klopt! Ik zit midden in m’n ‘Helweek'(daarover lees je meer: HIER) en ik had nogal wat slaaptekort. Maar… dat neemt niet weg dat de DOXY wand massager een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *