web analytics

8

TANDARTS, EEN CARTOON, GRUMPY CAT, WORTELS UIT DE OVEN EN DAT ALLEMAAL OP MAANDAG

beginpaginatotaal

IMG_1310
Hoera! Het is weer maandag! Ik ga er weer met frisse tegenzin tegenaan deze week! We vergeten hier in huis nog wel eens de kachel ’s nachts uit te zetten, maar sinds kort zijn er nieuwe regels! Het aanrecht moet schoon en leeg voordat we gaan slapen en de kachel moet uit. ’s Ochtends mag-ie weer aan, maar niet hoger dan 20 graden. “En als je het koud hebt, dan pak je maar een trui”, heb ik mezelf tegen de echtgenoot horen zeggen. Alsof ik m’n moeder hoorde!

IMG_1311
Na een paar uurtjes werken poets ik beneden m’n tanden. Met dit troosteloze uitzicht.

IMG_1316
Tandjes weer fris en fruitig. Ik stoor me al jaren aan die tand links onderin. Die is na m’n beugel gewoon weer de verkeerde kant op gegroeid. Maar ik stoor me ook weer niet zo erg dat ik nog een keer aan een beugel ga beginnen. Doei.

IMG_1318
Ik app even naar J. dat er post van z’n vrienden is.

IMG_1319
En daarna ga ik naar… je raadt het nooit!

IMG_1321
Ja, laten jullie die tandjes ook maar even zien! Ik ga altijd met m’n moeder samen naar de tandarts, al vanaf dat ik tanden heb. Sinds een paar jaar gaat m’n vader ook mee. We hebben gelukkig alle 3 geen gaatjes of gedoe. De vorige keer had de tandarts tegen me gezegd dat ik beter moest stokeren en dat zinnetje, dat ENE zinnetje, inclusief een houten tandenstokertje wat hij tussen 2 tanden roste, heeft me 25 euro gekost. Dus puur dat zinnetje! Bullshit! Doorgeslagen bullshit, aaaargh, oh, rustig, rustig, ik moet rustig blijven!!!

IMG_1322
Nog meer bullshit in 1 van de blaadjes bij de tandarts.

IMG_1323
Ha, Bruce, ja, het is maandag, ik had je al gemist op schoot. Ik ben weer thuis en ga verder aan het werk. De echtgenoot voorziet mij van worstenbroodjes. Worstenbroodjes en saucijzenbroodjes zijn favoriet bij hem als ontbijt en lunch en hij komt het boven brengen, dus ik zal niet klagen dat het ongezond. Een gegeven worstenbroodjes moet je gewoon in je mond stoppen zonder te zeiken.

IMG_1324
Werken… werken… werken…

IMG_1325
Ik word vreselijk opgevrolijkt door de tekening van Peter van de Wiel! Ik had hem gevraagd om een cartoon te maken van mij in een geile presentatie-outfit, als illustratie bij de give away’s op www.climaximaal.nl. Helemaal goed gelukt en in 1 keer 30 kilo slanker! TOP!

IMG_1327
Hoe een balletje kan rollen! Het baasje van Grumpy Cat is nogal rijk. WOW!

IMG_1329
Ik voorzie een grote carrière voor de Nina!

IMG_1330
’s Avonds maakte ik een ovenschotel met wortel in 3 kleuren en gepofte knoflook en ui en tijm. Oh, en aardappel. En honing.

IMG_1331
En dit was zooooooo ongelooflijk lekker! En kost bijna niks! Zo’n bak met een kilo gekleurde wortels kost 99 cent bij de LIDL en de rest is ook te overzien en, nou ja, OMG! Zo lekker! Van zoveel lekkers moeten we de rest van de avond rustig uitbuiken op de bank. Zalig! Hoe blij je kan worden van lekker (en goedkoop) (en vers) (en gezond) eten. ‘Eten wordt enorm overschat’? Nou, ik dacht het niet!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Zo’n thermostaat hebben wij ook. Kun je programmeren. Dat’ie elke avond om 10uur uit gaat bijvoorbeeld. En om 7uur weer aan. Enzo. Goed voor het milieu EN de portemonnee. Kost wel 5 minuutjes inspanning. KOM AAN!!

 2. Elke schreef:

  Hoe maak je die ovenschotel?

  • woordenaar schreef:

   Ja, daar ben ik ook benieuwd naar

   • Luna schreef:

    Ik zet binnenkort wel even het recept online op Culunair… maar is ECHT niet moeilijk… je haalt die wortels bij de LIDL (zo leuk in 3 verschillende kleuren… je schilt de wortels en snijdt ze in 4-en (in de lengte… in ovenschaal met bakpapier… daarbij doe je 1 hele knoflook (gewoon de bolletjes met velletje, zodat ze poffen)… daarbij ook aardappels in plakken/stukken… 1 of 2 uien in stukken… een paar takjes tijm ertussen… begieten met olijfolie… en… begieten met honing… en ook wat zout en peper strooien trouwens… Ik denk ongeveer zo’n 45 minuten tot 60 minuten in de oven, af en toe even schudden… KLAAR!

 3. Moniek schreef:

  aha hier staat het! TOP!!

 4. Mark schreef:

  Een chaotische, maar best prachtige dag, lijkt het. En die ovenschotel ziet er heel lekker uit!

 1. 17 december 2014

  […] al dat opruimen door zag ik bij Luna een heerlijk wortelgerecht langskomen, en ze was zo vriendelijk het recept te delen. Ga ik naar de […]

 2. 24 december 2014

  […] tijd vliegt, tijd om te koken. Nu dan toch de wortels van Luna. Niet van de Lidl maar van de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *