web analytics

12

LUNA GOES CAIPIRINHA

Het zit zo. Het is herfst. Nu is het elk jaar herfst, maar elk jaar komt het ongelegen. Voor depressies heb ik geen tijd. Daar heb je tegenwoordig allemaal poedertjes en pilletjes voor. Maar de allerbeste remedie is het zomergevoel zo snel mogelijk terugbrengen door middel van de juiste alcoholische drank. Ik heb het hier over Caipirinha’s! Niks geen Bacardi Breezers, rosétjes of witbiertjes voor mij vandaag. Caipirinha’s moesten het zijn. Nu wist ik het recept niet helemaal precies meer. Alleen de ingrediënten (bruine basterdsuiker, gecrusht ijs, limoen, limejuice en het belangrijkste Cachaça) kon ik me nog herinneren. De drankhandel zit bij Luna op de hoek, dus ik kon op mijn sloffen alle spulletjes gaan halen. Weer thuis heb ik m’n gaskacheltje op volle toeren laten branden, trui uit, topje aan, via Spinner (www.spinner.com) een Cubaans muziekje aangezet en een sigaret opgestoken. Het recept vond ik gelukkig al snel op internet; doe een halve gesneden limoen in een glas, samen met een paar theelepeltjes bruine suiker en plet dit alles met een houten stampertje. Doe het gecrushte ijs erbij (het crushen van ijs gaat prima met een theedoek en een hamer). Beetje limejuice erbij en als laatste de Cachaça. Ik heb er een paar glazen over gedaan om de juiste combinatie te vinden. En iedere combinatie kwam behoorlijk hard aan. Lekker. Ik maak er nog eentje. Laat de blaadjes maar van de bomen vallen, bij mij thuis is het zomer.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Harry schreef:

  Hallo Luna,

  Dat je mij voor een depressie wilt behoeden vind ik tof. Dat je het doet door mij Caipirinha te laten maken is iets minder. Ik kan me toch op een andere manier van de wereld zuipen? Dat je me dan ook nog aanraadt Spinner te downloaden om me door muziek in stemming te brengen, vind ik echt helemaal niks. Dan heb ik nog liever een zwart inlegkruisje, dat ik met slip en al verwijder, nadat ik het eerst als poetsdoek heb gebruikt.

 2. Poltje schreef:

  Hee Harry,

  Tikkeltje frustie??

  Is dat spul zo sterk dan dat het zo hard aankomt?

  Ik heb niet eens door dat het herfst is……de zon schijnt hier volop……zomergevoel en dat nog zonder alcohol!

  Gr

 3. Patrick schreef:

  Hoi Luna,

  Ben ik nou echt alleen, of ben ik de enige die de herfst één van de mooiste jaargetijden vindt. Overigens waar blijft de Herfst? Behalve een beetje kou, blijven de bladeren hardnekkig aan de bomen hangen. Ik persoonlijk vind het heerlijk om in de herfst in een bos te wandelen, met de voeten door de bladeren heen lekker sloffen. Of met de storm in het haar op het strand wandelen, (10 minuten hier vandaan) met een hond die met de golven van de zee speelt en zich heerlijk bij jou komt uitschudden, zodat jij weer kleddernat wordt. Dat vind ik nou genieten. Heerlijk het temperament van de herfst. Daarbij vergeleken is niets zo wispelturig en veranderlijk. De donkere dagen rond de feestdagen, ik ben dan toch blij dat die feestdagen er zijn, want dan heb ik echt een booster nodig. Dat zijn niet mijn favoriete dagen. (behalve als er onverwacht een dikke pak sneeuw ligt)

  Groetjes,

  Patrick…

 4. boem boem schreef:

  Helemaal geweldig! De download van spinner vind ik ook zeker een aanrader! Go Luna!

 5. sherlock schreef:

  probeer eens een Mojito:
  suiker en een kwart limoen crushen met een paar blaadjes verse munt, dan ijs en rum (Havana club, oud) en Ginger Ale.
  Zomer! (Zelfs zonder kachel)
  ((Met dank aan Reynaldo Castro, de Cubaanse meesterkok die van een ei en een boterham een drie-gangenmenu kan maken))

 6. Zomer Gevoel?? schreef:

  Geef mij maar een heerlijk koud biertje.. dan is Xember tevreden… ach nou ja voor een student is het eigenlijk altijd zomer.. elke dag in de kroeg.. elke dag zie je vrouwen in rokjes… wat wil je nog meer?

 7. slappezever schreef:

  sex helpt ook tegen herfstdepressies

 8. Mees schreef:

  Goeie manier om zo de zomer te verlengen ik heb alleen een ander drankje wat ik daarvoor gebruik

  Blue lagoon
  1 longdrink glas
  vodka
  blue curacau ( spul is ongemixt niet te drinken)
  sevenup of sprite
  en ijsklontjes natuurlijk

 9. Ed schreef:

  Cocktailbar Luna.
  Een stukje paradijs op aarde.

 10. BuFFie schreef:

  hehe mensen , jullie hebben toch ook geen cultuur he, een pintje verkiezen boven een caipirinha..foei foei foei, wat een zonde! Caipirinha is gewoon een overheelrijk godendrankje waar ik zelf ook maar al te graag zot van wordt! In combinatie met de muziek van Buena Vistat Social club sta ik trouwens helemaal vrolijk op mijn kop! dus go luna!

 11. Gilles schreef:

  Cuba, Nieuwmarkt, perfecte Caipirinha’s… Maar dat wist je al :)

 12. drrrK schreef:

  Hé Stoffige Doos (nou… :-)

  Vreemd vreemd vreemd,

  Caipirinha’s hebben niets te maken met Cuba, het is een Braziliaans drankje.

  Dus Marisa Monte lijkt me meer op haar plaats dan de Buena Vista Social Club. Ook errug goed is het om via http://www.Live365.com de ‘zender’ ‘Best Brazilian Songs do Chefe’ of ‘BossanovaBeats :: Brazilian Grooves’ te nemen.

  Ik maak het drankje trouwens altijd met witte suiker, ik heb alleen in Europa de barmannen bruine suiker zien gebruiken, in Brazilië kreeg ik ze altijd met witte suiker. Jammerlijk genoeg zijn de limoenen hier lang niet zo goed (sappig) als daar, vandaar ook dat er hier limejuice bij word gegooid.

  Groet,
  drrrK