web analytics

15

LUNA EN DE WASBEER

Ik ben 26. Vandaag heeft mijn moeder mijn knuffelbeest voor me gewassen; Monks, een wasbeer. Mijn ouders waren een dagje in Amsterdam en het kon echt niet meer zo, vond ze. “Hij is hartstikke ranzig, dat ding ligt toch niet zo bij je in bed?”, vroeg ze. Maar ze wist het antwoord al. Ik slaap sinds m’n zevende met dat beest en er zijn maar weinig nachten overgeslagen. Hij was ook vies, heel erg vies zelfs, maar hij stonk niet. Hij rook naar ‘Envy’ van Gucci. Vroeger was hij zeker 40 centimeter, nu hooguit 25. In elkaar gekrompen door het knuffelen. De gaten vallen erin en m’n moeder vond hem ‘sleets’. “Geef mij maar even een sopje en een nagelborsteltje, dan zal ik hem eens lekker boenen”, zei ze. Vroeger deed ze hem altijd in de wasmachine en hing hem dan aan z’n oortjes aan de waslijn. Vreselijk vond ik dat. Ik ben enig kind en toen ik klein was zat Monks naast mij aan tafel. Die kreeg dan van m’n moeder een schoteltje met wat aardappeltjes en groenten. Dan deden we net of hij het opat. Later heeft Monks er een heel sociaal leven bij gekregen, verzonnen door m’n moeder. Monks was namelijk pooier (‘souteneur’, zei m’n moeder) en ging ’s nachts bij de wilde wijven langs. Ook nu nog kan ik een kwartier lang met m’n moeder aan de telefoon zitten en alleen maar over dat beest praten. Wat-ie heeft gedaan het weekend. Lachen is dat. Mijn vader zegt dan altijd dat we helemaal gek geworden zijn. Dan lachen we met z’n drieën. Monks ligt nu op de verwarming, gewikkeld in een handdoek. Hij ruikt naar Dreft. Vannacht ligt-ie met handdoek en al bij P. en mij in bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Uniquehorn schreef:

  Moet er niet aan denken dat LoepLoep gewassen zou worden… *ril*

 2. Hornet.NL schreef:

  Ik vrees dat mijn knuffel zichzelf elke avond al wast….Komt geen moeder aan te pas!

  Maar dan ruikt ze wel weer errug lekker moet ik zeggen!

 3. Suffie schreef:

  Suffie heeft Thijs en Slopie reeds jaren geleden ten grave gedragen. Mogelijk dat een virtuele wasbeurt van Mamaluna nog iets zou kunnen betekenen…

 4. Geertjan schreef:

  Een pooier aka souteneur gewikkeld in een handdoek, ruikend naar zeep, op de verwarming.
  Daarna tussen jullie in.
  Moet kunnen.

 5. Chrestomanci schreef:

  Ik heb Beertje en Hondje. Maar die wonen bovenop mijn klerenkast tegenwoordig. Ik heb Spock mijn kater en Spot mijn poes, die liggen in een mandje op mijn bed. (2-persoons)

 6. Amberrrr schreef:

  Ik heb een konijntje is echt alles waard haha verschrikkelijk vinden mensen dat !!!

  Maar voor nog geen 3 miljoen zou ik het beesie verkopen, klein kaal konijntje is het geworden haha !!!

 7. Guard schreef:

  Wat is dat toch, dat er steeds weer “volwassenen” zijn die nog met knuffels in bed liggen die al 26 jaar (of meer) meegaan??
  Mijn vorige vriendin had ook zo’n beest. Een drama toen mijn knuffelbeest (Vamos, mijn hond) haar knuffel kapot had gevreten. En natuurlijk nog met kerstmis ook :-(
  Ik vond het echt klote toen, maar begrijpen waarom die antieke knuffels zo heilig zijn…nee

 8. astrid schreef:

  Mijn beer zou het niet overleven in de wasmachine…
  Ook een gewone wasbeurt niet.
  Nee, August blijft zoals ie is.
  Kaal en lief :)

 9. Wollie schreef:

  Ik heb geen knuffelbeer want ik BEN een knuffelbeer en knuffelberen hebben zelf geen knuffelberen want anders werd het zo druk in bed met al die knuffelberen….

 10. Theo schreef:

  Letterlijk en figuurlijk een
  was-beer

 11. Merel schreef:

  Ik heb een roze olifant, die gaat slapen als ik opsta….

 12. elisa schreef:

  ik heb een echte kat die niet aan de waslijn wil hangen aan zijn oortjes of snor of staart. Hij is ook te mollig om met z’n buik over het lijntje te klappen en er dan een knijper op te zetten.

 13. jonnie schreef:

  Zucht…

 14. -|^_^|- schreef:

  dit kan je ook met jee beer doen :

  http://draco.mit.edu/teddyborg/pg1.html

 15. Gnerk schreef:

  Ik vind het wel koddig dat Luna nog steeds met een knuffel in bed ligt en ooggetuige is van alle capriolen die daarin plaatsvinden.
  Volgens me meissie ben ik zelf ook een knuffel (ze noemt me Dikke Toffee) en mijn meiden vinden het heerlijk om tegen mijn enigszins bolle buik aan te schurken. Zelf kunnen ze amper in hun bed omdat die bevolkt worden door hordes knuffels (Nijntjes, dribbels, etc). Hmmm, is hier geen leuke website mee/over te beginnen?