web analytics

28

LUNA IS TEVREDEN

De zinnetjes die de laatste jaren als een rode draad door mijn offline dagboek lopen zijn voornamelijk ‘ik wil gewoon normaal (…)’, ‘ik wil ritme en regelmaat’ en de zin die het vaakst terugkomt is toch wel: ‘Ik wil rust.’ Ik kreeg het niet voor elkaar. Niet bij P., niet met P., niet met mezelf, niet in Amsterdam. En ik heb het hard geprobeerd. Heel hard. Elke ochtend weer opnieuw. Om elke nacht weer in bed wakker te liggen met de gedachte; als ik zo doorga, als ik hiermee doorga, dan ga ik hartstikke dood. Ik moest breken met alles, maar bovenal met mezelf. Met wie ik was. En met wie ik aan het worden was. Het is soms niet te bevatten hoeveel mijn leven is veranderd in de afgelopen 3 maanden. Of hoe raar een balletje kan rollen. Het hoeft allemaal niet meer zo snel. Ik wil het ook allemaal niet meer zo snel. Ik wil niet meer groots en meeslepend leven. Ik wil gewoon vroeg opstaan, rustig wakker worden, koffie, broodje, 8 uur per dag werken, daarna eten om 18.00 en daarna lekker op de bank hangen en wat televisie kijken of een boek lezen. Gewoon een boek lezen! Of misschien stiekem nog een PloesiePoesie in elkaar naaien, maar gewoon relaxt. Fijn. Ik wil gewoon gezellig bij m’n ouders op visite voor een kopje koffie met een stroopwafel. Ik wil wakker worden naast m’n verkering en daarna 2 keer op ‘snooze’ drukken om nog eventjes samen te blijven liggen. Ik wil samen op de bank kijken naar een concert van Andre Rieu op het Vrijthof en ondertussen praten over van alles of over helemaal niets. Ik wil een poes op schoot. Ik wil zo hard vrijen dat er een lat uit de bedbodem breekt. Ik wil een sigaretje roken bij het open raam. Ik wil gewoon 1 wijntje drinken en niet meer 2 flessen. Ik wil mijn ouders gelukkig zien met elkaar en met mij. Ik wil m’n verkering aankijken en zeggen dat ik van hem houd en dan te horen krijgen dat hij ook van mij houd. En dat had ik gisteren allemaal. Ik had ritme. Ik had regelmaat. Ik had liefde. En bovenal; ik had rust.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Amiek schreef:

  Oh, oh, zou dat lezers gaan kosten? ;)
  Het is je gegund en ik hoop voor je dat dit de eerste van vele dagen is. Je zal genoeg mee blijven maken voor dit blog. En als dat niet zo is en je bent gelukkig: who cares?

 2. Aukje schreef:

  @Amiek: lol! Ik denk van wel. ;)

 3. U bent rijk!

  Was getekend

 4. Luna schreef:

  Hahahaha! Nou, ik denk dat titels als ‘LUNA GAAT OP EEN BRIDGE-CLUB’, ‘LUNA STRIJKT EEN OVERHEMD’ of ‘LUNA GAAT OP VAKANTIE NAAR TORREMOLINOS’ ook genoeg lezers zullen trekken ;-)

 5. Marina schreef:

  Zo fijn voor je! Lekker genieten er van.

 6. JoG schreef:

  Wow :-) Ik herken…

 7. Saskia schreef:

  Hier word ik nou blij van. En jij kennelijk ook. :-)

 8. Poebeliewoepsie schreef:

  :-)

  Veel succes met de jacht naar een nieuwe lattenbodem!
  En ook tevreden stukjes zijn leuk om te lezen, aldus deze semi-lurker.

 9. Neneh schreef:

  mooi Luna, mooi

 10. AWeetje schreef:

  Is er nog wel ergens plaats voor oprah met een glaasje prosecco?
  Of wordt dat een kopje thee met stiefdochter?

  Geniet er van… :D

 11. Luna schreef:

  @AWeetje: Nou, ik kan dus echt geen doordeweekse dag zonder Oprah en Dr. Phil hoor! Maar ik blijk gelukkig wel heel goed zonder glaasjes prosecco en wijn te kunnen :-)

 12. Carmen schreef:

  Wat een fijn en zonnig bericht op deze herfstdag!

 13. Kuikentje schreef:

  Mooi stukje.
  Leuk om te lezen!
  Geniet van je rust en tevredenheid.

 14. Wieteke schreef:

  Het is nog erger dan ik al dacht. De grote vergrijzing is dus toch begonnen. Over een jaar of twee horen we niks meer van je en over je. Lol.
  Eens een provinciaaltje, altijd een….
  Ach, als je haar maar goed zit.

 15. esther schreef:

  Heerlijk, heerlijk, heerlijk!

 16. Doinja schreef:

  Gefeliciteerd! ;-)

 17. M%n schreef:

  Ik weet niet of jullie dat woord in Nederland ook gebruiken, maarreuh… Luun, ge zijt ne pietzak!
  U van harte gegund, dat wel. :)

 18. Limoentje schreef:

  via via hier beland en voor zoveel ik heb gelezen zeg ik ‘leuk’!
  En met je blogje blijkt maar weer dat een beetje burgerlijk helemaal niet zo verkeerd is…

 19. Kiwi schreef:

  Bleeeeeh….

 20. Maurice schreef:

  Wat een heerlijk stukje…
  Zie je dat Jomanda-land helpt om te onthaasten :D

 21. Vriendin S(uzan) schreef:

  Ben blij voor je, oprecht blij – maarre… ANDRÉ RI-FUCKING-EU??!!!

  Dear lord… rofl

 22. Lisa schreef:

  Jeejte Luna, je bent echt zooooo… gewoon aan het worden…

  Ik begrijp het… na jaren, carriere, werken, lol, in de grote steden van NL ben ik eigenlijk gelukkig met mijn huisje, tuin, zwembad, 3 kids van hem, huisvrouw zijn, manicure, winkelen… ok, ik mis mijn uitdaging in een baan… maar ben gewoon blij met de man waarvan ik gewoon van hou, met al zijn en mijn min- en pluspunten… ik ben gelukkig… ook al woon ik 1000km verder. Oh ja, dat vroeg opstaan is nog steeds best lastig… maar het is ok, goed, fijn en het is wat me gelukkig maakt. ..ik hoop dat je je rust vindt.

 23. blue schreef:

  heerlijk toch? gewoon lekker van genieten joh!

 24. maneschijn schreef:

  Je beschrijft alles wat ik ook wil… alleen heb jij dan nu die kerel al…

 25. babe schreef:

  Je ziet er ook blij uit op je foto!

 26. Dat U tevreden bent neemt niet weg dat U niet hoeft te schrijven.

  Was getekend

 27. Honne schreef:

  Ben benieuwd :-), soms verlang ik naar rust, regelmaat, huisje boompje beestje enz enz.
  Als ik het eenmaal heb verlang ik na een tijdje toch wel eens naar een spannender leven ;-) .

 28. Webwandelaar schreef:

  Thumbs up. Liefs uit een heel rustgevend Drenthe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *