web analytics

15

(ZWARTE) INLEGKRUISJES

Inlegkruisjes zijn over het algemeen niet bedoeld voor menstruatiebloed, maar voor afscheiding. Hier heeft iedere vrouw wel eens last van. Heel gewoon. En als je midden op de dag opgewonden wordt, ja, dan wil dat ook nog wel eens zichtbaar achterblijven in je slip. Nu wordt vrouwen geadviseerd om dagelijks een inlegkruisje te dragen, want alleen dan zul je je echt schoon voelen. In de commercial van Allday’s zie ik een meisje in een zwart slipje staan, haar vriendje ligt op bed en ziet haar witte inlegkruisje door het zwarte slipje heen. Geen gezicht, zie je hem denken. Ik schaam me dood, zie je haar denken. ‘Soms moet het gewoon zwart zijn!’, wil deze commercial mij vertellen. Het meisje vervangt het witte inlegkruisje door een zwarte en zowel hij als zij lijkt dit een goede oplossing te vinden. Nu vraag ik me af; wat gebeurt er daarna? Blijft dit meisje in haar ondergoed rondlopen en blijft dit vriendje verlekkerd naar haar kijken? Of zal dit vriendje zijn hand terloops in haar slipje steken? Want dit laatste lijkt me aannemelijk gezien de lingerie waarin het meisje rondloopt. En dan ontstaat er volgens mij pas echt een probleem. Wanneer een vrouw een inlegkruisje draagt en een man wil eventjes tussendoor lekker voelen, dan komt hij een inlegkruisje tegen! Dan zul je je als vrouw pas echt ongemakkelijk voelen. En ik denk ook niet dat mannen deze vondst een aangename verassing zullen vinden. En of dat inlegkruisje nou wit of zwart is, hij voelt het! Inlegkruisjes zijn gewoon een non-product. Volgens mij trekt iedere vrouw ’s ochtends een schone onderbroek aan, die gaat ’s avonds in de was en een paar dagen later is-ie schoon. Niks aan de hand.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Guard schreef:

  Lijkt me niet echt fijn, maar geen ervaring mee. enerzijds heb ik geen inlegkruisjes nodig (als man) en anderzijds gebruikt m’n vriendin geen inlegkruisjes. Komt dus mooi uit :-)
  Maar wat ’t nut van zwarte inlegkruisjes is, is mij altijd volkomen ontgaan. Gelukkig ben ik niet de enige.

 2. Gien schreef:

  Zo is ‘t, Luna, en niet anders!!

 3. Marieke schreef:

  Ik gebruik inlegkruisjes voornamelijk voor de opvang van sperma, dat er (na de pret) vaak uren over doet om de weg naar buiten te vinden (misschien omdat dat oorspronkelijk niet de weg was die het wilde gaan?). Ik vind het smerig wanneer dit mijn ondergoed of zelfs mijn broek in trekt. En omdat mijn onderged overwegend zwart is, draag ik liever een zwart dan een wit inlegkruisje!

 4. slappezever schreef:

  Waarom zijn er geen rode inlegkruisjes?

 5. everdien schreef:

  slappezever, als je nu patent aanvraagt, ben je misschien nog op tijd…..

 6. QT! schreef:

  ook ik deel je mening Luna dat inlegkruisjes een non product zijn. Wat ik bovenal storend vind is dat er door de reclames van inlegkruisje gesuggereerd wordt, dat meisjes/vrouwen voortdurend lekkende objecten zijn. Zijn ze niet ongesteld dan hebben ze wel een wit/zwart of wat voor kleur inlegkruisje nodig. Boycot de allways, alldays en overig gevleugelte. Lang leven de wasmasjien!

 7. Martin schreef:

  Misschien zijn zwarte inlegkruisjes buiten voor zwart ondergoed, ook voor zwarte mensen bedoeld? Dit is bij pleisters eindelijk (!) ook zo, al heeft dat jaren moeten duren… :o(

  Van mij mogen vrouwen best een inlegkruisje aan hoor, maar een dagelijkse schone onderbroek is hier toch voor!

 8. fritz schreef:

  Ik heb nooit echt in dit onderwerp verdiept maareh… is het niet makkelijk om inlegkruisjes te maken sie aan de ene kant wit zijn en aan de andere kant zwart. Ben je van al het gezeik af (daar heb je weer andere producten voor trouwens).

 9. Puck schreef:

  Fritz: “…die aan de ene kant wit zijn en aan de andere kant zwart.”
  En aan welke kant komt dan de plakstrip? Of mag je dat, Prittstift in de hand, zelf uitkiezen..?
  Van inlegkruisjes wordt afscheiding trouwens alleen maar erger, en ze broeien en jeuken – je gaat je je er in elk geval bepaald niet schoon en fris van voelen. Inderdaad gewoon elke dag schoon ondergoed. En nooit met zeep wassen.

 10. Frank schreef:

  IK heb altijd al geweten dat die reclame niet deugde

 11. Ed schreef:

  Zijn zwarte inlegXjes misschien gewoon witte waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum is overschreden??

 12. Els schreef:

  Inlegkruisjes zijn handig voor als je vulpen lekt.

 13. Carcelia schreef:

  Schoon slipje iedere dag PRIMA, maar als je naar de WC geweest bent? Dan zitten er toch al gelijk bacterien op (blootstelling open lucht), afscheiding of niet. Zo weer aandoen? Dan kan ik erop wachten dat er een infectie komt. Maar om te voorkomen dat ik me blauw betaal aan spatlapjes, doe ik er schoon WC papier tussen mij en dat ding. Schreurt ook wel eens maar scheelt wel.
  Tip van een een zuinige meid :-)

 14. boer biet schreef:

  Elke dag een schone natuurlijk. De geur van wasverzachter in schaamhaar is gekmakend geil.

 15. Irene schreef:

  Ik gebruik wel inlegkruisjes .. naast iedere dag een schone onderbroek. Bij ieder wc-bezoek doe ik een schoon inlegkruisje in .. vandaar dat ik een goedkoop merk gebruik (wel een goede trouwens, ik wil geen zweetspleet:) ) En om even te reageren op Carcelia: wcpapier hangt ook in het kleine kamertje, en wordt dus ook voortdurend blootgesteld aan de open lucht .. en draagt dus ook bacteriën .. dus scheelt het niks of je nu je onderbroek weer omhoog hijst ZONDER iets er in, of dat je er een stuk wcpapier in legt .. het enige verschil is, dat je onderbroek niet zo schuurt als wcpapier (Wat simpelweg niet is gemaakt om zo lang op die plek te zitten)!!
  Maar goed, om weer terug te komen op inlegkruisjes .. ik gebruik ze wel .. geen zwarte, want die vind ik inderdaad ook belachelijk .. maar goed, ieder zijn (of liever gezegd .. haar) meug :)