web analytics

3

WANT BELOOFD IS BELOOFD

Soms beloof je dingen waar je achteraf van denkt; nou, dat was toch niet zo heel handig. Zo beloofde ik dochter S. een paar weken terug om de vrijdag voor kerst samen te shoppen voor een kerstjurkje voor haar. “Gezellig, meisjes onder elkaar”, hoorde ik mezelf zeggen.” En het was ook heel gezellig natuurlijk, maar ik was een beetje vergeten dat ik een tyfushekel heb aan shoppen. En ik was ook vergeten dat dochter S. en ik een nogal verschillende kledingsmaak hebben. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Waar ik meisjes van 10 het liefst in een kek jurkje zie met een maillotje, stoere laarzen en een bloem in het haar, ziet zij meisjes van 10 het liefst als vrouwen van een jaar of 25. Dus met een hoop glitter en glamour en dat dan van de Shakira-soort. “Deze is écht leuk”, zei ik en ik hield een lieftallig blauwig jurkje omhoog. “Nee”, zei S. stellig en ze bewoog zich al richting de uitgang. Hier was overduidelijk niks van haar gading te vinden. Net als in de 20 winkels die volgden trouwens. Al kwam ze in 1 winkel zelf met iets uit de schappen aanzetten. “Dit vind ik wel wat”, zei ze. Ze hield een visnet omhoog van glimmend paars en roze draad. Oh, crisis. “Ehm, nou, ehm, nee”, zei ik, “dit is echt veel te eh, te.” “Te wat?” “Te, eh, sletterig.” “Maar ik kan er toch een ander jurkje onder?” “Nee, ook met een ander jurkje eronder gaat dit ‘m niet worden.” “Maar het moet toch feestelijk?”, vroeg ze chagrijnig. “Ja, maar het hoeft ook weer niet té feestelijk. Kom, we gaan.” En, no shit, 4 uur later sleepte ik haar mee naar de laatste winkel waar eventueel nog kinderkleding te koop zou kunnen zijn. “Vind je dit niet wat?”, vroeg ik terwijl ik een zwart jurkje met zwarte pailletjes bij de kraag ophield. Nou, misschien. “Wil je ‘m even passen dan?”, vroeg ik hoopvol. En jawel hoor! Daar ging ze! Voor het eerste keer deze dag vertrok ze richting paskamer. En ze draaide wat naar links en wat naar rechts en ze knikte goedkeurend. “Ja!!!!”, riep ik enthousiast en ik roste meteen een matching bolerootje van de schappen en nog een ander meisjesjurkje met een grote roze roos die ook totally geweldig was. Snel betalen en snel naar huis. Doei!!! En voor volgend jaar beloof ik alvast dat we samen online gaan shoppen.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Johannet (moeder van dochter 9 jaar) schreef:

  Diep respect *buiging*

 2. Nadja schreef:

  Toch raar dat er überhaupt sletterige kleding in kindermaatjes wordt gemaakt.

 3. FunChick schreef:

  Blij dat ik een zoontje gebaard heb…

  al zijn die er de dag van tegenwoordig niet gemakkelijker op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *