web analytics

26

LUNA WORDT HEUS OOIT EEN NERD

Ik zit nu al een maand te pielen met www.ploesiepoesie.nl. Ik word er helemaal zenuwachtig van. Dat komt voornamelijk omdat ik het allemaal zelf wil doen. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van anderen als ik iets aan wil passen aan een site. Ik wil het zelf doen! Zelf doen! En ik wil het allemaal ook zelf snappen. Ik wil het helemaal snappen! En juist omdat ik het zelf wil doen, duurt het me ook eigenlijk allemaal iets te lang. Ik moet alles leren, alles opzoeken. Elke kut-html-code moet ik 20 keer lezen voordat ik ‘m begrijp en als ik ‘m dan eindelijk begrijp dan moet ik ook nog zwaar gefocust die code herinterpreteren naar m’n eigen website. En dat alles dan ook nog zonder wijntje, want met een wijntje op, dan lukt het al helemaal niet om alle codes en tekens uit elkaar te houden. En wanneer ik er dan heilig van overtuigd ben dat ik alles juist heb ingetikt, maar dan toch een foutcode krijg, of dat gewoon alles schots en scheef op de pagina staat, dan probeer ik heus eerst kalm te blijven. Eerst gewoon adem in en adem uit. En dan nog een keer proberen. En nog een keer. En nog een keer. Nog maar een keer wat opzoeken op wat html-info-sites. Maar dat het dan toch niet lukt. Dat is frustrerend. Daar flip ik ‘m licht de pan van uit. En dat ik dan toch, al wil ik het écht zelf doen, aan een mannetje met verstand van html-zaken moet vragen om me helpen, daar baal ik dan enorm van. Maar dat dat mannetje vervolgens binnen 5 minuten ziet wat er fout zit in een code, dat is dan echt iets om volledig van te gaan flippen. Dat ik een paar uur heb zitten staren en dat iemand anders het binnen 5 minuten oplost. En dat het dan zoiets lulligs is als het verschil tussen <”> en <’’>. Dat ziet en weet volgens mij niemand. Behalve dan een nerd. Maar nu weet ik het ook! En ik heb de afgelopen weken enorm veel geleerd op html-gebied. Dus Luna is bijna een nerd. En als het straks af is kan ik in ieder geval zeggen: “Ik heb het bijna helemaal zelf gedaan.”

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Nina schreef:

  Goed zo! You can do it!
  Wie weet word je ooit nog wel een website-goeroe! :-)

 2. jan schreef:

  Moedig hoor. Ik bel mijn zoon in zulke gevallen. Die doet voor mee-eten alles :-)

 3. Sandra schreef:

  Gisteren zag ik (via linkje in mijn stats) al iets meer dan ‘coming really soon’… Het ziet er prachtig uit!

 4. angelique schreef:

  :-D heel goed hoor! Word vast fantastisch die ploesiepoesie site, kan ook niet anders.

 5. Brooklyn schreef:

  Is het ene een aanhalingsteken en het ander 2 maal apostrof???? Ofzoiets? Het is dat er volgens jou een verschil tussen moet zitten….Het blijven rare knakkers de Wizzkids! Maar jij hebt straks wel een mooie site! Ha!

 6. Sandrissimo schreef:

  Ik roep in de die gevallen meestal “Schààààt”, maar al eens aan “Websites maken voor dummies” gedacht?

 7. ilse schreef:

  Omdat ik ook websites maak met html-codes, ken ik die problemen wel. Ik heb eens gekeken wat je hebt ingetypt aan codes. Enne… er blijkt een fout in te zitten! Blijkbaar een fout waar html geen probleem van maakt. Je hebt de body niet geopend met de body code: . Wel is er netjes afgesloten met .

 8. ilse schreef:

  O, ik had de body opening en afsluit code ingetypt, maar dat zijn dus html-tags en die worden niet weergegeven….

 9. M%n schreef:

  Welkom… en
  Gefeliciteerd… en
  Succes!

 10. Fem schreef:

  Ik vind polosieploesie.nl nu al fantastisch. Voor mij ben je door de beste under contruction homepage nu al oppernerd.

 11. sas schreef:

  geweldig die html-code. Ik heb zo ook avonden en nachten lang naar mn beeldschermpje zitten staren omdat er ergens een fout in mn html-code zat, maar ik kon em echt nergens vinden. En altijd blijkt het dan dat je net ergens een < of een " bent vergeten... gelukkig kleurt alles ook anders als je iets verkeert doet! (in editplus dan) Maar als je eenmaal een beetje weet hoe het werkt is het harstikke gaaf!! Succes ermee!!

 12. Ellen schreef:

  Wow….petje af hoor. :-)

 13. Doinja schreef:

  Ik doe het je in ieder geval niet na… maar dat hoeft ook niet!

 14. Wimel schreef:

  nu nog CSS, ASP of PHP en wat database
  beetje javascript, een hoop gevloek
  en je kan je dromen in vorm gieten.

  succes

 15. Menno schreef:

  En dan kijk je op en zie je dat het buiten licht wordt.. *grin*

 16. Janssen schreef:

  Petje af hoor…….ik werp wel eens een blik bij mijn zoon,wat een werk!!!

 17. eddy kledder schreef:

  HTML? Wie programmeert er tegenwoordig nog in HTML? Dat is helemaal ouderwets en niet meer hip. PHP, CSS, Xhtml en SQL moet je gebruiken.

 18. seriouzz schreef:

  iets heel anders maar wel LUNA…morgen 3-2 komt Katarina in Paradiso (bovenzaal)…zij is de dochter van Bram Vermeulen!

 19. Luna schreef:

  Even ook hier een test ter testing…

 20. Anja schreef:

  En daar mag je dan ook heel erg trots op zijn, want verdorie html is soms nog moeielijker dan chinees.
  Dus bij deze petje af!

 21. seriouzz schreef:

  die kledder heeft wel een punt…die html taal was toch verleden tijd…geen codes meer en toch een coole website?

 22. Maurice schreef:

  pimpploesie.jpg…. hahahahahaha….

 23. benvalk schreef:

  Waarom zo moeilijk? Met een programma als bijv. GoLive hoef je helemaal geen html te leren. Doen wij al jaren!

 24. vitrage schreef:

  Ik laat het lekker aan mijn eigen nerd over. Ik verpruts het alleen maar.

 25. Pamela schreef:

  Aaah GÓD!!Ik(echte thee verslaafde) ben helemaal totally in lóve met jou geweldig mooie theemutsen..girl, teach me!! even better nog..do you also sell them??(A)
  kus xx

 26. Vicky schreef:

  nou ik ben benieuwd :) en ja je kan je soms echt rot zoeken naar een tag die niet gesloten is – zelfs nerds hebben dat… hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *