web analytics

9

DE AFSCHEIDSTOERNEE VAN OPRAH

Gisterochtend was de eerste ochtend sinds een paar maanden dat ik niet met angst en beven naar beneden liep om te kijken wat voor ravage ik daar zou aantreffen. Maandagochtend hebben we sphynx-poes Oprah naar haar nieuwe baasjes gebracht. Want het ging écht niet meer. Bijna dagelijks werd ik getrakteerd op een poezendrol op de bank, waardoor ik iedere ochtend een kwartier stond te boenen. Niet mijn hobby. Helemaal niet mijn hobby. En ik voel me ergens schuldig dat ik niet echt álles heb geprobeerd om het welzijn van Oprah in ons huishouden wat op te vijzelen, maar mijn poezenmoeder-hart zegt dat ik wel de beste beslissing voor haar en de rest van de katers heb genomen. Want Sid Vicious, hij heeft z’n naam mee, terroriseerde haar volledig door het hele huis heen. Ging voor de kattenbak liggen wachten als ze erop zat. En als ze maar van de bank af wilde springen om te gaan eten, dan vloog hij erachteraan. De verkering en ik werden gek van de poezenspanningen en poezenstress in huis, waardoor wij onze toevlucht namen in alcohol, tranquillizers, uppers and downers om nog maar een beetje stabiel door het leven te gaan, want we hoefden maar een ‘miauw’ te horen of we sprongen op van de bank of renden naar beneden om te checken wat er aan de hand was. En nu kreeg ik van meerdere poezenvrouwtjes het advies om de poezen aan een soort natural poezentranquillizer te zetten, maar ja, als ik kan kiezen om mijn geld uit te geven aan een mood-veranderend middel voor de katten of voor mezelf, ja, doei, dan kies ik liever voor iets voor mezelf! Het leven is al moeilijk zat! Ook had ik er nog voor kunnen kiezen om een kattenfluisteraar langs te laten komen en dat had ik eigenlijk wel leuk en gezellig gevonden, maar op de een of andere manier had ik daar niet veel vertrouwen in. Meer vertrouwen had ik in de mail die ik kreeg van het kattenvrouwtje uit het Dierenopvangcentrum in Amsterdam: ‘Oprah is natuurlijk een Sphinx en Sphinxen zijn communicatief wat gehandicapt omdat ze geen snorharen en vacht hebben die ‘normale’ katten gebruiken bij hun onderlinge communicatie (dikke staart, hoge rug, snorharen naar voren/achteren). Het kan dus zijn dat dit ten grondslag ligt aan het jagen van Sid; zij kan niet goed met hem communiceren en dus snapt hij haar niet.’ En dat laatste, dat is Sid Vicious ten pootjes uit; hij snapt het allemaal niet zo. Dus toen een oude internetbekende mij mailde om te vertellen dat Oprah welkom was bij hem, zijn vriend en hun 2 sphynx-katers, wist ik dat dit de beste oplossing was. Maar in de auto terug moest ik echt wel even huilen.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Liberty schreef:

  Aah sterkte meid. Ik heb al mn poezen moeten herplaatsen na mn scheiding. Het is vreselijk voor jullie maar voor haar is het het beste. Zo gepest worden is ook geen leven. Heel veel sterkte en een dikke knuf!

 2. janine schreef:

  Dag lieve gekke Oprah, de leukste kat die ik ooit heb gezien! (ja en Peldy)
  Ik hoop dat het heel goed met haar gaat en met jou ook Luna. Ik weet hoe je van je beesten houdt dus zal wel even slikken zijn geweest!
  Maar het is allemaal voor het beste!!

 3. Branwen schreef:

  Hieruit blijkt maar weer dat je het beste voor hebt met je poezebeesten. Waarvoor applaus want dit is geen makkelijke beslissing geweest. Tevens knuffel van mij en de hier aanwezige harige puntoortjes.

 4. Liz schreef:

  Je hebt het goed gedaan! Je kunt trots op jezelf zijn! En ik weet zeker dat je alles binnen jouw kunnen hebt gedaan om en het beste van te maken. Voor iedereen en zeker voor Oprah is dit DE oplossing!

 5. MarinaTwiet schreef:

  Heel goed gedaan hoor. Voor jullie geen leven zo, maar voor haar helemaal niet. En nu zal ze het fijn hebben met andere poezen die hetzelfde ‘communicatieprobleempje’ hebben als zij. En ze zullen elkaar prima begrijpen!
  Ik heb zelf 4 maanden met 2, tot bloedens toe, vechtende teckels gezeten. M’n huwelijk ging er haast aan door de stress, schoonmaken van bloedvlekken en rekeningen van de dierenarts. Eindelijk een goed huis gevonden voor 1, natuurlijk moeilijk, maar nu is iedereen gelukkig.
  Ik hoop dat je Ophra nog vaak mag zien:-)

 6. nicole schreef:

  ((luna))

 7. CiNNeR schreef:

  Heb ooit een terroriste binnen gehaald en het duurde helaas even voor we een nieuw, lek baasje voor haar hadden gevonden. Resultaat, onze poes raakt sindsdien al in paniek van kittens en we kunnen er geen kat meer bij nemen. Goede beslissing, al is het verdraaid moeilijk zo’n lieffie ergens anders achter te laten.

 8. Fred v d heuvel schreef:

  Ik heb een buurman gehad die verliefd werd op de buurvrouw daarnaast weer:-) maar hij was allergisch voor katten. Hij heeft een speciale voeding genomen en nu woont ie samen. Het huis naast me staat nu te huur hahaha. het afscheid van oprah kun je trouwens kijken op http://www.gratisfilmkijkenmetondertiteling.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *