web analytics

25

LUNA EN DE TIELSE KUT-MOEKES

“Hé, heb je het al gehoord?”, vraagt de vader van oppasmeisje M. me. “Nee, wat dan?”, zeg ik. “Wij zouden een relatie hebben”, vertelt hij. “Echt waar joh?”, zeg ik, “sinds wanneer?” “Ja, dat verhaal doet de ronde hier op het schoolplein”, zegt hij. “Ah, nee”, zeg ik verbaasd. “Ja, echt”, zegt hij, “zij kwam dat vorige week even vertellen”, zegt hij terwijl hij wijst naar de achterkant van een vrouw met een kort moeke-kapsel. “Ah, nee”, zeg ik nog maar een keertje, “Jesus Christus.” Elke woensdag en donderdag haal ik oppasmeisje M. op van school en elke woensdag en donderdag haalt de vader van oppasmeisje M. zijn zoon, dus het broertje van oppasmeisje M. ook op van dezelfde school. Dus ja, elke woensdag en donderdag staan hij en ik samen te praten op het schoolplein, want ja, wij kennen elkaar. Van buiten ja, en niet van binnen! Al moet ik wel zeggen dat ik z’n tepelpiercing heb gezien, maar dat had vooral een shockerend effect, want ik snap dus helemaal niets van tepelpiercings, maar dat geheel terzijde! En ik heb er momenteel even helemaal de schijtus in dat ik in Tiel woon. In een kutdorp, al is het een stad. In een stad waar alles wat maar even afwijkt van de norm meteen uitgebreid besproken en beroddeld moet worden op schoolpleinen, kantines en in de rij voor de kassa. In een stad waar ik dan wel prima met m’n petticoat-jurkjes kan rondlopen, want dat zwiept zo lekker en ach, ja, het staat wel vrolijk en ach, ze is gewoon zo’n gekke meid, nee, leuk joh, die jurken. Maar waar er achter m’n rug om gesuggereerd word dat ik het dan wel met iedereen moet doen, want ja, als je er anders uitziet dan moet je er ook wel andere normen en waarden op nahouden. Toch? Ja, toch, niet dan? En als het aan mij ligt, dan zou ik het liefste naar die moekes met hun moeke-kapsels en hun fijne moeke-schoenen stappen om ze te vertellen dat ik gisteren, nee, wat zeg ik, al weken zo ontzettend heerlijk lig te neuken met de vader van oppasmeisje M. en dat ze hem toch echt een keertje zelf zouden moeten uitproberen, want ze weten niet wat missen en als ze dat niet durven, dat ze dan geheel gratis bij mij een vibrator uit mogen komen zoeken! Maar dat doe ik niet, omdat de gemiddelde Tielse moeke geen humor heeft en het woord ‘cynisme’ niet eens kan spellen. Mijn eigen Tielse moeke stuurde mij gelukkig een relativerend mailtje met als onderwerp ‘gelul’. De inhoud: ‘Dat geklets is van alle tijden… weet je nog… 30 jaar geleden zou R. in verwachting zijn van je vader terwijl je vader allang was gesteriliseerd. Dat bedoel ik dus!!! Niets nieuws onder de zon!’ Ja, toch, niet dan?

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Martijn Rosdorff schreef:

  Lydia Rood noemt wat jij Moekehaar noemt altijd Neukendoejemaarbijdehoerenhaar. Dat wilde ik even kwijt.

 2. Saskia schreef:

  Je zal maar net als die moekes niks anders om over te praten hebben – zielig! Kan me wel voorstellen dat jij een beetje opvalt daar bij het hek :)

 3. Liz schreef:

  Meid! Zolang ze nog over je kletsen, leef je nog! Ik zeg: leg lekker naast je neer en by the way….. ik durf te wedden dat bijna alle Tielse moekes diep in hun hart stikjaloers op jou zijn!

 4. Angelique schreef:

  Ik vind de reactie van jouw moeder goed! Dat moeke-haar zie je hier ook in het dorp. En inderdaad met bijpassend roddel-gedrag, meestal ook een jas die het figuur tot een peperbus maakt en een rok die op de kuiten valt, zodat het net lijkt alsof het nijlpaarden zijn. Ik zeg nog 1 ding… vleeskleurige panties.

 5. Anke schreef:

  Ik ben ooit weggegaan uit Apeldoorn vanwege hetzelfde niveau aan burgelijkheid. Iets waar ik nog steeds niet tegen kan overigens. Trek je er niks van aan, en ga gewoon lekker los op de oppasvader! Maak er een waar glamour verhaal van! haha! Katsjing! :D

 6. Liberty schreef:

  Liz haalt me de woorden uit de mond, die saaie bitches zijn gewoon jaloers!

 7. Pataplu schreef:

  Om geenstijl maar eens te quoten: “Tiel, wat de neuq moet je er mee?”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/10/tiel_nu_volledig_terug_naar_de.html

 8. darja schreef:

  ik ben wel benieuwd naar dat moeke kapsel trouwens… en joh, dat geneuzel heb je in de grote stad ook hoor, wat dat betreft is zo’n schoolplein echt geen feestje…

 9. Swampy schreef:

  “The only thing worse than being talked about is not being talked about.” Classic Oscar Wilde!

  But boring bitches nonetheless!!

  Yxx

 10. cynthia schreef:

  Elk schoolplein is een ramp!In Tiel, in Amsterdam, Eindhoven of Nederwetten…. Zolang ze over je lullen, weet je dat je goed zit! Zodra ze niet meer over je lullen ben je een grijze muis die haar identiteit ergens is verloren! Go Strong Luna!

 11. Pedro schreef:

  Ach, ze kunnen beter over je fiets lullen, dan over je…

 12. esther schreef:

  Het is echt overal hetzelfde, hier in mijn dorp, maar ook bij vriendinnen in A’dam. Schoolpleinterreur door moekes = universeel. Ik kom er dan ook het liefst zo weinig mogelijk (en dat kan want echtgenoot zit al een half jaat opdrachtloos thuis, en haalt en brengt onze zoon lekker vaak :-))
  Het is niks anders dan de kift Luna, zij willen ook wel zo’n leuke petticoat, eens een andere coupe of gewoon een leuk leven, maar in plaats van dat te realiseren smiespelen ze achter je rug. Boeien! Van je af laten glijden en lekker verder gaan met wat je doet.

 13. Annelies schreef:

  Wat had ik ook een hekel aan de schoolpleincultuur..die heeft luizen..niet verder vertellen..en het een uur later terughoren van die en die..Een troost…zitten ze op het vervolgonderwijs dan is het helemaal over. Hoor je hoogstens via Facebook of Twitter dat diegene lam is of een weer een nieuw vriendje heeft. En het roddelen blijft in een dorp. Volgens de tamtam heb ik ook een ander. Ik weet alleen niet wie!

  Annelies

 14. Onne schreef:

  Die roddelende übermoekes vind je op elk schoolplein. Blijf er lekker boven staan, dan kun je tenminste van je uitzicht genieten. ;)

 15. Monique schreef:

  Ze kunnen beter over je lullen, dan van je eten, zei mijn moeder altijd. Maar vervelend blijft het, dat burgelijke gezeik!

 16. patchwork schreef:

  Het is dat je die kinderen er geen plezier mee doet,maar anders zou ik zeggen: Volgende keer midden op het schoolplein in die vent klimmen! Lekker shockeren! En die moekesnuiten dan wel even filmen! Heb je er nog lol van.

 17. eva schreef:

  Er is een spreekwoord: “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”,dus trek je er maar niks van aan ,luna.

 18. Madd schreef:

  haha, kom op zeg Luna. Roddelen is mens-eigen en komt in Amsterdam net zoveel voor als ik dat “kut-dorp” van je. (En vooral op schoolpleinen.)

  Daarnaast: waar maak je je druk om?! Zolang ze over je lullen is jouw leven blijkbaar veel interessanter dan hun eigen leven :-)

 19. Ellen schreef:

  Ze kunnen beter over je fiets lullen, dan over je lul fietsen. :)

 20. CiNNeR schreef:

  Durf een wedje te leggen dat de vader in dit verhaal het alleen maar leuk vind, dat er over jullie geroddeld wordt. En roddelen we stiekem niet allemaal wel eens.

 21. Madd schreef:

  Kwam deze net tegen en moest, logischerwijs, gelijk aan jou denken ;-)

  http://pinterest.com/pin/179932947581939686/

 22. Luna schreef:

  @Madd: HAHAHA! Heb ‘m meteen op m’n Facebook gezet! NICE!
  @CiNNeR: Tuurlijk roddelt iedereen, hoort erbij, maar ik kan je vertellen dat de vader van M. helemaal niet op dit soort roddels zit te wachten (ook niet stiekem)… Maar het houdt gelukkig vanzelf op… dan vinden ze wel weer een ander om over te roddelen :-)

 23. CiNNeR schreef:

  @Luna: Zei ook niet dat hij er op zat te wachten, maar er zijn vervelendere roddels te bedenken dan dat hij een viriele man is die zich omringd met leuke vrouwen ;) En inderdaad, doorgaans is de lol er in een week of drie wel weer vanaf, op naar het volgende slachtoffer.

 24. quickmi schreef:

  Wat ik me dan wel afvraag, als ik zo vrij mag zijn, is waarom jij zijn dochter ophaalt als hij zelf zijn zoon ophaalt? Ik kan me zo voorstellen dat mensen dan denken dat jullie samen zijn kinderen ophalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *