web analytics

9

LUNA EN HET LUSH LEGENDS-CADEAU

Bij het Lush-potje met Handy Gurugu-handcrème dat ik van dochter S. kreeg zat ook een soort catalogus van 168 pagina’s met daarin alle Lush-producten. Ik weet niet of het kwam doordat dit boekje al een tijdje in een Lush-winkel had gelegen, of doordat ze het papier expres hebben geïmpregneerd met een Lush-geurtje, maar het boekje rook heerlijk. Naar een Lush-winkel. En iedereen die wel eens langs een Lush-winkel is gelopen weet hoe een Lush-winkel ruikt, want de geur is onmiskenbaar en vaak al vanaf een meter of 20 op straat te ruiken.

Maar hoe lekker ik een Lush-winkel altijd al vond ruiken, ik ging er nooit naar binnen. Want; te duur, onzin en wat moet je ermee? Toen ik een half jaar geleden met dochter S. in Londen was, waar ze de allergrootste Lush-winkel ter wereld hebben, ben ik er, voor de vorm, even naar binnen gelopen om daarna snel weer naar buiten te gaan. “Nee, hier kopen we niks”, had ik gezegd, “veel te duur.”
Nu zat ik al een week lang, elke avond en dan ook echt de hele avond, met de Lush-catalogus in m’n handen op de bank en had ik spijt dat ik niks in de Lush-winkel in Londen had gekocht. Dan had ik eerder aan m’n verslaving kunnen beginnen.

Ik rook aan de pagina’s en verlekkerde me ondertussen aan alles wat er te koop was.
Want ik wou het allemaal.
Maar dan ook echt allemaal.
Allemaal.
Alles.

Mijn oog viel de aller-aller-grootste cadeaudoos met de naam ‘Lush Legends‘; Woorden schieten eigenlijk te kort als het gaat om dit cadeau met onze 25 bestsellers. Voor de echte Lush-lover. Als ware het bonbons stellen deze producten zich aan je voor, stuk voor stuk zijn het allemaal zelf legendes!’ De prijs van dit cadeau: € 195,95.

“J., het slaat nergens op, maar ik ga het doen. Ik ga een doos met 25 Lush-producten voor bijna € 200,- kopen”, zei ik.

J. schrok niet van de prijs. Die doos had z’n geld nu al opgebracht, vond hij, want ik zat al een week lang rustig op de bank met de Lush-catalogus, zonder hem lastig te vallen met ingewikkelde vragen over hoe het op z’n werk was, wat z’n dromen zijn voor de toekomst, hoe hij zich voelde en wanneer hij van plan was om de garage op te ruimen. De Lush-catalogus hield z’n vrouw stil en kalm. Over wat zo’n Lush Legends-pakket allemaal met me zou doen, daar kon hij dus echt alleen maar van dromen in de toekomst.

“Ik ga het doen hoor!”
“Ik ga het doen!”
“Echt hoor!”
“Je hoeft jezelf niet te verantwoorden hoor”, zei hij. “Als jij er blij van wordt, dan moet je het doen.”
“Maar ik doe het echt hoor! Echt!”

En ik deed het.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Meta schreef:

  Hahaha heerlijk verhaal ?

 2. biankski schreef:

  er kunnen nooit genoeg lush verslaafden zijn…..

 3. Anne schreef:

  Wat jij met de Lush hebt heb ik met Sabon. Vreselijk bral met exorbitante prijzen, maar als ik er sta voel ik me n soort Grenouille en wil ik alle flesjes opdrinken..

 4. Ingrid schreef:

  Wat is het toch leuk dat je weer blogs maakt.
  En hopelijk geniet je minimaal toch 199 keer van al je Lush producten. Als ik vrij ben zal ik de metro weet eens even pakken naar de stad om een nieuwe ervaring op te doen?

 5. Yoko schreef:

  Hahaha herkenbaar! Alhoewel ik nog niks van lush heb en er nu ook niet aan durf te beginnen… Ik vond je blogs superleuk! Leuker dan je plogs die ook al heel leuk waren.

 6. sandra schreef:

  blij dat je er weer bent. vond foto’s kijken ook erg leuk, maar de teksten werden elke week minder lang en minder interessant……. en je mag hier best ook af en toe een foto tussendoor gooien hoor, als je nu zelf ook maar weer leuk blijft vinden en geen verplichting voelt.

 7. Jupah schreef:

  Briljant, de reactie van J!! Zit te schateren!
  Ben zelf overigens ook Lush-verslaafd, maar dat is groot geheim. Met Sinterklaas weet ik nu gelukkig altijd wat te vragen, dat is dan weer een voordeel.

 8. Suus schreef:

  Ooh Chantalllll ik ben blij dat je weer bent gaan bloggen!

  “Die doos had z’n geld nu al opgebracht, vond hij, want ik zat al een week lang rustig op de bank met de Lush-catalogus, zonder hem lastig te vallen met ingewikkelde vragen over hoe het op z’n werk was, wat z’n dromen zijn voor de toekomst, hoe hij zich voelde en wanneer hij van plan was om de garage op te ruimen.”

  Foto’s mogen wel, maar dit soort teksten zijn wat mij betreft veel en veel leuker!

  xx

 1. 29 maart 2016

  […] ik in het bezit ben van mijn Lush Legends-pakket kan ik mijn geluk niet op. Ik douche 2 keer per dag en ik smeer me daarna uitgebreid in met diverse […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *