web analytics

25

LUNA EN EEN LUSH-DECEPTIE

Sinds ik in het bezit ben van mijn Lush Legends-pakket kan ik mijn geluk niet op. Ik douche 2 keer per dag en ik smeer me daarna uitgebreid in met diverse massage bars en body butters. Ik heb alle Lush-producten in mijn kantoor staan, dus m’n kantoor ruikt, net als ik, naar een Lush-winkel. Ik hou hier heel veel van en we hebben hier in huis al een nieuw werkwoord bedacht; Lushen. Ik ga niet meer douchen, maar ik ga Lushen.

En zoals dat gaat met iedere verslaving; je wil alleen maar meer! Meer! Meer! En nu kan je veel van mijn man zeggen, maar niet dat hij niet weet hoe hij de verslaving van zijn vrouw moet faciliteren.

Hij had een advertentie op Marktplaats.nl gezien. Van een meisje dat diverse Lush-producten aanbood. “Zal ik haar even mailen?”, vroeg mijn man. De advertentie: ‘Diverse Lush/Lush Kitchen producten, ik ben iets te enthousiast geweest met inslaan. Niks is van de SALE! Alles is nog nieuw en ongebruikt en binnen de houdbaarheidsdatum.’ Daaronder volgde een opsomming van alle producten die op de foto stonden en die ze te koop had, inclusief de bijbehorende prijzen die ze hanteerde. Haar prijzen scheelden maar enkele euro’s met die van de Lush-winkel, maar J. mailde wat op en neer en kwam na een uurtje onderhandelen uit op een prima prijs. Het meisje dat de Lush-producten aanbood zou er nog wat extra Lush-producten bijdoen, inclusief wat Lush-testertjes en inclusief een full size potje met heel bijzondere Lush-bodylotion die ze zelf 1 keertje had gebruikt, maar waar ze uiteindelijk allergisch voor bleek.

We moesten sowieso in de buurt van Rotterdam zijn, want we zouden een nachtje in een hotel slapen, dus we konden de doos met Lush-producten wel even bij het Marktplaats-meisje gaan ophalen. Nog meer Lush-producten! Ik zat al kirrend en klappend in de auto.

De overdracht zelf vond binnen 2 minuutjes plaats. Het Marktplaats-meisje deed open, we liepen mee naar een ietwat smoezelige studentenkamer en ze gaf me grote schoenendoos vol met Lush-producten in m’n handen. In de studentenkamer van nog geen 12 m² stonden 3 grote caviakooien, inclusief cavia’s, maar toch rook de studentenkamer naar een Lush-winkel. “Goh, je ruikt die Lush-producten ook overal doorheen hè?”, zei ik tegen het meisje.

Check het even”, zei J. toen we weer terug in de auto zaten, “nu kunnen we nog terug.”
“Nee joh, dat zit wel goed”, zei ik, “moet je zien, die hele doos zit vol! En tijdens het mailen kwam ze toch ook over als iemand die helemaal fan is van Lush? En moet je ruiken! Hoe lekker!”

Dit was 1 van de weinige keren dat ik naar mijn man had moeten luisteren.

Toen we, een dag later, weer thuis waren en ik de doos met Lush-producten van het cavia-meisje uitgebreid wilde besnuffelen en bekijken kwam ik tot de conclusie dat alles was gebruikt. Alles. Er zat een blonde haar vastgekoekt op een shampoo bar en de stukken zeep waren kromgetrokken. En als iets mij smerig lijkt is het wel om een stuk zeep te gebruiken dat ook al is gebruikt door een onbekende. Alle Lush-producten in een flesje waren maar voor de helft vol. So much voor ‘ongebruikt’.

Op de sticker, die ooit het zakje van een stuk Snowcake zeep had dichtgeplakt kon ik nog ergens het jaartal ‘2009’ lezen. Had ze me nou echt een 7 jaar oud product verkocht? En dat terwijl Lush-producten gemaakt worden met verse ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen, dus daarom juist maar beperkt houdbaar zijn. Nadat ik alle andere producten had gecheckt bleek alles 1 tot 2 jaar over de datum en de rest had niet eens meer een houdbaarheids-sticker. Er was 1 product houdbaar tot eind 2016. So much voor ‘alles binnen de houdbaarheidsdatum’.

De Sikkim Girl-bodylotion waar ik me zo ontzettend op had verheugd zat in een Lush-bakje zonder stickers. Althans, in dat bakje zou die bodylotion moeten zitten, maar ik betwijfel het, want de geur die eruit het bakje opsteeg was die van, van, van, ja, van wat eigenlijk? Het was in ieder geval geen Sikkim Girl-bodylotion. En aangezien de rest van de producten allemaal gebruikt en buiten de houdbaarheidsdatum waren, gooide ik dit potje met ‘Sikkim Girl-bodylotion’ ook maar in de vuilnisbak. Naast de Lush-testertjes die ik niet eens meer open maakte, omdat ik er voor het gemak maar voor uit ben gegaan dat die ook én gebruikt én over de houdbaarheidsdatum waren. Ik kon wel janken.

Dan ben je 40. En dan ben je nog zo naïef om te denken dat ieder mens uiteindelijk het beste met een ander mens voorheeft.

You may say I’m a dreamer.
But I’m not the only one.

Ik hoop dat haar cavia’s voor het komende jaar te eten hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Ukkie schreef:

  De potjes niet weg gooien. 5 potjes (of flesjes) inleveren in de winkel geeft een gratis masker.
  (dan levert het in ieder geval nog iets op)

  • Luna schreef:

   I know… maar ik was zoooooo over de flos dat ik alles heb weggegooid zonder er bij na te denken… beetje dom en ook helemaal niet ecologisch, biologisch en financieel verantwoord, maar ik kon het niet meer aanzien :-)

 2. BroederMonster schreef:

  Beste Luna, het spijt me erg van je LUSH disaster maar mag ik even zeggen dat ik zo ontzettend blij bent dat je weer schrijft ipv plogt!!!!!!!!

  • Luna schreef:

   Ik ook! Ik moet er nog even in komen, maar het is de bedoeling dat ik ga ploggen EN bloggen tegelijkertijd… of zoiets… kan mij het schelen! Gaaaaaaaaan! Het allerliefste word ik nu een beautyblogger, zodat ik Lush-pakketten kan reviewen, dat zou helemaal gaaf zijn, of niet? Hahaha!

 3. Else schreef:

  Dat sommige mensen dat durven, terwijl je het bij haar en haar cavia kooien komt ophalen. Ik verkoop wel eens iets en maak altijd foto’s en zelfs dan maak ik me nog wel eens zorgen of de kopers wel goed gelezen/gekeken hebben. Ik vraag me af wie er niet goed wijs is, ik of cavia-meisje . . .

  • Luna schreef:

   Ja, ik ben er ook echt een beetje stil van… zoveel schaamteloosheid… maar… ik schreef al op Facebook dat ik er een dag daarna een Lush-pakket bezorgd werd van ene ‘Els’… ook via MP geregeld… en die was helemaal eerlijk geweest! En alles nieuw! En binnen de datum! En ze had nog allemaal dingetjes van Lush erbij gedaan waar ik echt heel bij mee was… en dat voor slechts 20% van de verkoopprijs in de winkel… dus; karma-technisch houden Els en het cavia-meisje elkaar in balans…

 4. Mieke schreef:

  Wow, dat is wel lef hebben zeg, zo jammer voor je! Ik ben ook wel fan van Lush, alleen spijtig dat ik geen bad heb.
  Erg leuk om je weer te lezen en niet alleen te zien :)

  • Luna schreef:

   We hebben wel een bad, maar zijn niet echt bad types… maar misschien moet ik het er nog maar eens op wagen… al heb ik dus helemaal geen enkel ding van Lush voor in bad in huis… dat is ook wel weer bijzonder… misschien moet ik maar weer eens wat gaan bestellen ;-)

   • Mieke schreef:

    Woops, hou me niet verantwoordelijk voor het verder aanwakkeren van de verslaving hoor! ;-)
    (En misschien moet ik dan ook een keer research doen naar dat grote pakket, als daar geen bad-dingen in zitten… ^_^ )

 5. BiteMe schreef:

  Wát een supertrut zeg! En dan druk ik me nog netjes uit want eigenlijk wil ik heel wat anders zeggen. Ik zou denk ik zo boos en teleurgesteld zijn dat ik in staat was dat hele takke eind terug te rijden om die doos over d’r hoofd te trekken.
  Niet lief marktplaatscaviameisje. Niet. Lief!

  • Luna schreef:

   Ja, het is een kutwijf… hahaha, dat vond ik eigenlijk ook… maar om helemaal terug te rijden naar Rotterdam… en dan ruzie te staan maken… ja, dat is ook weer zo wat… en dan had ik het daar maar moeten checken… goede leer voor de volgende keer… maar toch; ik ga er altijd vanuit dat iemand eerlijk is… Misschien stuur ik haar nog wel even de link van dit stukje :-)

   • BiteMe schreef:

    Nou toevallig woon ik in Rotterdam dus mocht je je bedenken dan ga ik graag op (oorlogs) pad voor je hoor!

    • Josje schreef:

     Count me in, DON’T MAKE ME TAKE OFF MY HEELS! Ik kom daar ook regelmatig :)

     Heel erg rot voor je Luna, gelukkig verzacht Els het leed een beetje.

 6. Pauline schreef:

  Zeg, en die advertentie staat gewoon nog steeds op Marktplaats!

 7. Terrence schreef:

  ‘Als iets te goed lijkt om waar te zijn…’ Maar misschien moet je onder de 40 zijn om dat te beseffen…;-)

  • Luna schreef:

   Hahaha, nou, nee hoor… want we hadden dus ook een doos met Lush-spulletjes besteld bij ene ‘Els’… en die had het keurig opgestuurd, alles nieuw en ongebruikt… en voor een schijntje van de prijs! Dus die maakte alles goed!

 8. Ingrid schreef:

  Wat een verhaal weer. Ongelofelijk dat iemand met stalen gezicht de doos kan overhandigen voor verkoop. Wat voor reactie had ze gegeven als je het gezien had, vraag ik me dan af. Hoe kan je………

 9. Joop schreef:

  Wat een lush-loeder!
  Maar stiekem ben ik toch een beetje blij dat ze jou deze loer heeft gedraaid, want het heeft weer een mooi verhaal opgeleverd.

 10. Brooklyn schreef:

  Zo blij dat je weer schrijft!!

 11. Paul schreef:

  Ik vind het spijtig dat je een lush-deceptie hebt, maar ben blij dat het een fijn stukje oplevert.

 12. Erotishop schreef:

  Leuk blog, lekker relaxt geschreven! Schaamteloosheid is bevrijdend, maar deze marktplaats verkoper lijkt niet erg aardig of relaxt…

 13. Annemiek schreef:

  Ik heb met hetzelfde meisje een probleem gehad! Ik wacht nu nog steeds op 20,00 aan proefjes die ze voor me zou maken maar nooit verstuurd zijn. Werd de hoog oplopende rel op de lushie pagina van Facebook zelfs..en natuurlijk heeft ze nu alles en iedereen geblokkeerd..naar mens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *