web analytics

23

LUNA GAAT VAN NIVEA NAAR LUSH IN 0.1 SECONDE

“Wat heb je bij de Lush gekocht dan? Dat is toch veel te duur? Zonde van je geld hoor!”, zeg ik tegen dochter S. als ik haar, met een Lush-tasje in haar hand, weer tref op Amsterdam Centraal na een dagje shoppen. Zij is met een vriendin op pad geweest in de Kalverstraat en ik ben met vriendin Y. naar de Ij-hallen geweest. Aan het einde van de dag zou ik dochter S. en haar vriendinnetje mee uit eten nemen bij een sushirestaurant. “Maar wat heb je nou gekocht?’, vraag ik nog een keer als we richting het restaurant wandelen en ik word bijna een beetje boos dat ze zo dom is geweest om haar geld uit te geven bij zo’n dure winkel als de Lush. Dan kan ze toch beter naar de Kruidvat! Of de Etos! Ze is 15! Hallo! “Ik laat het zo wel zien in het restaurant”, zegt ze.

Ik ben geen make-up-meisje. Nooit geweest ook. Al zou je dat op het eerste gezicht misschien niet zo zeggen, want je zult mij nooit zonder zwarte oogschaduw, zwarte eyeliner en zwarte mascara zien. Ook ’s nachts niet. Dan laat ik het gewoon zitten en ik staar de volgende ochtend zoals iedere ochtend naar mijn zwart-opgemaakte ogen in de spiegel. Blijft gewoon keurig zitten tijdens een nachtje slapen. En ik weet dat het slecht is om je make-up ’s nachts te laten zitten, maar ik ben dus geen make-up meisje en ik vind het teveel gedoe om het er ’s avonds af te halen als je het er ’s ochtends toch weer gewoon precies hetzelfde op doet. Het is vergelijkbaar als het wel of niet opmaken van je bed. Waarom je bed opmaken als je er een paar uur later toch weer in moet? Ik zie het nut er niet van in.

Het beste en waarschijnlijk ook enige beauty-gerelateerde advies dat mijn moeder me ooit gegeven heeft; ‘Het maakt niet uit wat je smeert, als je maar smeert.’ En dit advies heb ik jarenlang opgevolgd. Zowel je gezicht als je lijf smeer je in met Nivea en dat is dan dat. Zijn de flessen Sanex in de aanbieding in het krantje van de Kruidvat, dan haal je daar meteen 3 flessen van en met welke shampoo ik m’n haar was is afhankelijk van de aanbiedingen in datzelfde krantje. Natuurlijk heb ik ook wel eens doucheschuim gekocht van de Rituals of dure gezichtcrèmes. Maar iets in mij zei altijd; onzin. Veel te duur. Zonde van je geld.

Als we in het sushirestaurant een drankje hebben besteld schuift dochter S. het Lush-tasje naar mij toe. “Heb je iets voor mij gekocht?”, vraag ik. Uit het tasje haal ik een zwart potje met daarop geschreven ‘Handy Gurugu’. Een potje handcrème. Voor mij! “Je had toen toch een keer gezegd dat je die handcrème met vanille zo lekker vond en dat je die nergens meer kon vinden”, zegt dochter S., “hier zit ook vanille in.”

Dat ze van het geld dat ik haar heb meegegeven geen T-shirtje bij de H&M heeft gekocht, of een flesje bodymist van de Victoria Secret, of 5 hamburgers bij de McDonalds, of een ijskoffie bij de Starbucks, maar een cadeautje voor mij! Bij de Lush! Ja, dat ontroert wel een beetje.

En ik had willen zeggen: “Dat had je niet moeten doen, dat is toch zonde van je geld, een blikje Nivea is net zo goed hoor.” Maar dat deed ik niet. Want toen ik het zwarte Lush-potje opendraaide, met een klein likje crème m’n handen insmeerde en de geur van de Handy Gurugu opsnoof was mijn Lush-verslaving geboren.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Hans schreef:

  Ga je maar vast verheugen op de kerstperiode, dan hebben ze een paar lekkere extraatjes die vanaf 2e kerstdag vét afgeprijsd zijn ?

  • Luna schreef:

   Hahaha, ja, nou, dit stukje is eigenlijk een cliffhanger… want eh, nou ja, eh, ik ben nogal ehm, doorgeslagen, HAHAHAHA! Morgen een nieuw stukje, en dan nog een stukje! Want ik denk dat ik momenteel al zo’n 50 producten in huis heb :-)

 2. Marjan schreef:

  En jij hebt nog een bad ook.. ik heb me laten vertellen dat als je een bad hebt de Lush-verslaving nog heel veel erger is dan als je geen bad hebt……. Ik ben benieuwd maar het vervolg…. En wat lief van dochter!

  • Luna schreef:

   Ja, we hebben een bad, maar ik ben niet echt een bad-type… daar heb ik dan het geduld niet voor… maar ik douche nu 2 keer per dag, HAHAHAHA!

 3. Monique schreef:

  Heb 2 maanden geleden mijn eerste Lush product gekocht: Roots. Echt geweldig spul. Ik ben ook fan!

 4. Margreeth Kelly schreef:

  ❤️

 5. Ingrid schreef:

  Wat lief van ‘s.!
  Misschien leef ik onder een steen maar had nog nooit van Lush gehoord terwijl ik wel van de smeersels, lekkere luchtjes en make-up ben?

 6. Adinda schreef:

  Ahh, wat lief! Het cadeautje van S en jouw omslag ;).

  • Luna schreef:

   Lief van haar hè? We hebben dan ook een hele lieve dochter!

   • Magda schreef:

    Pizi, ano mohu jít k jinému lékaři s pomdnbýoi cenami. Proč by měli dávat nižší ceny, když zdraví si zaplatit musíme. Nedělali to v historii, proč by to najednou měli začít dělat?

 7. Else schreef:

  Oepsie ik zie dat ze ook henna hebben, heeft t al op je hoofd gezeten ?

  • Luna schreef:

   Nee, die heb ik nog niet… maar ik heb momenteel al wel ehm, 50 producten… ik ben al bezig met een nieuw stukje, want het is een vervolgverhaal (ja, als ik dan weer aan het bloggen ga, dan doe ik het goed)…

 8. Kate schreef:

  Ohhh wat had ik er een HEKEL aan als mijn moeder tegen me zei dat iets ‘zonde van mijn geld’ was als tiener! Moeders begrijpen er niks van ;). Zelf was en ben ik niet echt van de Lush, maar ik weet wel nog dat ik een jaar of 10 geleden mijn eerste dure MAC eyeliner uit een potje kocht. Mijn moeder verklaarde me ook onmiddellijk voor gek, maar een paar dagen later kon ik het ineens nergens meer vinden..

 9. lijn schreef:

  Wat superlief! Als je cadeautjes krijgt van pubers, heb je iets goed gedaan <3

 10. Loes schreef:

  Genieten…..een verhaal! Ga zo door Luna!

 11. Barbara schreef:

  Haha heerlijk verhaal! Ben wel benieuwd wat je allemaal gekocht hebt! En leuk dag je weer blogt!

 1. 10 april 2016

  […] Dit uitzicht vond ik overigens veel leuker! Ik had beloofd om dochter S. en haar vriendinnetje mee uit eten te nemen bij een sushirestaurant! En… ik kreeg een cadeautje! Daar schreef ik een blog over: LUNA GAAT VAN NIVEAU NAAR LUSH IN 0.1 SECONDE. […]

 2. 11 november 2017

  […] Lush. En dat eigenlijk pas sinds een maand of 5. Mocht je hier een stukje over willen lezen: LUNA GAAT VAN NIVEA NAAR LUSH IN 0.1 SECONDE. Of volg gewoon ook mijn plog, want ik denk dat ik elke dag wel iets hysterisch positiefs post over […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *