web analytics

0

HARING, HEATER & HAPJES

beginpaginatotaal

IMG_6435
Het is zaterdagochtend 5:00. Ik kan niet meer slapen, dus ga er maar uit. Ik zou voor de buurman nog een tekst schrijven en die tekst draaide ineens al een uur in m’n hoofd toen ik nog in bed lag.

IMG_6443
Dan kan ik beter achter de pc gaan zitten en ‘m ook daadwerkelijk opschrijven. Bruce Lee vindt dit een heel prettig begin van zijn zaterdag. Is-ie niet gewend, om ook in het weekend in het kantoor op schoot te kunnen. Hij valt me daarom extra hard lastig met veel kopjes en knuffels.

IMG_6446
Als de verkering wakker is doen we een rondje C1000, LIDL, Turkse Supermarkt, Albert Heijn én Action! De verkering is morgen jarig, maar hij wilde het niet vieren en heeft ook niemand uitgenodigd, maar voor de zekerheid haalt hij toch een paar kratten bier en 4 kilo kip om sateetjes mee te maken. Ik moet wel 100 keer zeggen: “Je hebt niemand uitgenodigd en je zit niet op Facebook, dus de mensen weten niet eens dat je jarig bent!!!”

IMG_6448
Ik kom deze zeer fascinerende korrels tegen bij de Turkse supermarkt. Volgens mij is het een soort thee, maar dan in korrelvorm en met HEEL VEEL E-nummers.

IMG_6451
Thuis maken we dochter S. en vriendin I. wakker, want I. moet op tijd naar de kapper. Ja, ze kunnen ook zelf hun wekker zetten, maar dan waren ze niet op tijd voor mijn broodjes knakworst met zuurkool geweest.

output_5unD0A
Pappa Piet komt het verjaardagcadeau voor de verkering alvast brengen, want die moet in elkaar gezet worden en dat is nogal een ingewikkeld proces. Het is een… HEATER!! Nu kunnen we ook lekker buiten blijven zitten als het niet zo heel erg warm meer is! SCORE! Ik wist natuurlijk al weken wat de verkering zou krijgen! De mannen zetten zonder een onvertogen woord de heater in elkaar en sluiten de gasfles aan! WOW!

output_ryDYFR
De meiden zijn inmiddels terug van de kapper en bespreken even wat puberdingen met opa Piet en oma Riet.

IMG_6459
Dochter S. is net als ik verliefd op Oscar de tijger.

IMG_6461
Mamma Luna geeft even wat geinige tips mee die zij ooit van haar moeder kreeg: “Hou God voor ’t oog en je knietjes bij elkaar.” HAHAHAHAHA! En dan nog ook nog eentje met als strekking ‘wat past in je mond past ook in je kont’, maar dan op een ouderwetse en nettere manier omschreven, maar die heb ik helaas niet onthouden omdat ik volledig gechoqueerd was.

IMG_6467
Beetje hangen.

IMG_6470
Pappa Piet had ook nog haring meegenomen. Hmmm…

IMG_6471
Oh ja! Muesli-meisjes! Kijk eens! Bij de Action kan je heel goedkoop allerlei gezonde shizzle halen voor in je muesli of shakes. Ook ik ga maandag, ja, maar nee, maar echt, weer een poging tot gezond doen. En die 10 kilo eraf, daar heb ik nog 2 maanden voor, dus als ik nou alleen maar bakjes van dit soort Chia-zaad eet, dan moet het wel lukken.

IMG_6474
Dit was op zich ook een heel gezond pastaatje. Met geraspte courgette, ui en Parmazaanse kaas. En truffelpasta.

IMG_6477
Frank vraagt zich af waarom we niet altijd zo’n leuk mandje voor ‘m op de bank zetten. Zo kan hij er lekker samengevouwen bij zijn. Past net.

IMG_6488
De meiden hebben buiten een hut gebouwd van dekens en drinken hier nu gezellig een Cosmopolitan. Ja, doei, geen echte, maar een nepperd zonder alcohol, dus eigenlijk gewoon een glaasje cranberry-sap.

IMG_6491
Oeps.

weetikveel
Ik had een heel zware avond tijdens het programma ‘Weet ik veel’ (gelukkig was het de laatste uitzending van het seizoen). Ik scoor echt waanzinnig slecht en door allemaal stomme fouten. Net als vorige week. De verkering wint dus deze avond. Maar we hebben wél allemaal lol om het antwoord van dochter S. op de vraag: ‘Wat is een Indonesisch bijgerecht?’ Ze dacht dat een tampeloeres een Indonesisch bijgerecht is, en als we haar vertellen wat het wél is antwoord ze: “Ja, hallo, je weet maar nooit wat die mensen allemaal door hun gerechten doen hoor.” Heeft ze gelijk in. SCORE!

IMG_6493
Nina wil nu naar bed.

IMG_6497
De slaapkamer van dochter S. is wederom ONTPLOFT. Ik kan er niet heel erg mee zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *