web analytics

2

HIEP HIEP HOERA, KOEK & MOSSEL

beginpaginatotaal

IMG_6501
Goedemorgen! Het is zondag! En het is 6:30. Ik ben er alweer uit, want… vandaag is de verkering jarig. “Je had beter in bed kunnen blijven liggen”, zegt de vandaag-39-jaar-geworden verkering later op de ochtend, “want dan had je me een verjaardags-pijpperettetje kunnen geven.”

IMG_6509
Had gekund, maar ik ging op zoek naar verjaardagsslingers. Die ik niet kon vinden. Ook geen ballonnen! Niks! Ik bedenk me ineens dat ik in een vlaag van verstandsverbijstering alles heb weggegooid met mijn verjaardag, vorig jaar 17 november, omdat ik de vlaggetjes niet netjes opgevouwen kreeg.

IMG_6512
Het enige dat ik kan vinden is deze berenslinger, dus ik versier de hangplek van de verkering.

IMG_6514
Daarna ga ik nog even aan het werk. Ik moet www.climaximaal.nl optimaliseren en dat is nogal een langlopend proces.

IMG_6523
De verkering is er inmiddels uit en bakt de 4 kilo kip die we gisteren kochten. Ik moet toegeven; hij heeft ze heerlijk gemarineerd gisteren en omdat we toch veel te veel hebben ontbijt ik met 20 stukken gebakken kip die ik zo uit de pan eet.

IMG_6529
Zie hier het probleem van mijn extra kilo’s. Dit is een jurkje tot net over de knie, maar die pas ik dus niet meer, blijkt, want ik krijg ‘m niet over m’n borsten heen. Beetje jammer. Kan alleen nog maar dienstdoen als babydolletje. Ook goed.

IMG_6532
Trek ik gewoon 1 van m’n andere 150 jurkjes aan.

IMG_6535
Daarna stofzuig en dweil ik beneden.

IMG_6553
En ga ik op de bank liggen. We kijken naar een heel interessante documentaire over een vrouw die bij kapucijnenraapjes zou zijn opgegroeid. Bruce ligt op m’n jurk die inmiddels is opgeflufft met een petticoat.

output_g3Uqrj
Nina likt m’n voeten.

IMG_6560
De verkering wordt zenuwachtig en maakt alvast een bordje met diverse koeken. “Ze komen pas over 2 uur, dan drogen die koeken uit hoor”, zeg ik. “Ja, ik dacht, dan heb ik het alvast klaarstaan”, zegt hij. Ik doe er een plastic folie omheen.

IMG_6568
Nina voelt zich ook jarig.

IMG_6569
Nee, Nina, niet schooien bij vriend S.!!! Vriend S. geeft haar toch een stukje van die lekkere koeken.

IMG_6571
Nee, Nina! Niet schooien bij mamma Luna! Mamma Luna geeft niks, dus gaat Nina wel even naar pappa Piet, want die geeft altijd ALLES wat ze wil!

IMG_6572
De moeder en de schoonmoeder.

IMG_6576
De vader en 1 van de 3 schoonvaders.

output_Qd72E0
Grappig om te zien. Ik kan net als m’n vader hij niet praten zonder te gesticuleren.

IMG_6575
De meiden hebben ontdekt dat er zich XXXL mosselen bevinden in het slootje achter ons huis. Ze vangen er eentje en 1 van de 2 meiden wil ‘m openbreken om te bekijken wat er binnenin de mossel zit. “Als je ‘m openbreekt moet je ‘m ook opeten”, zegt de verkering. Dan willen ze ‘m koken. “Maar dan moet je ‘m ook opeten”, zegt de verkering. “Jullie mogen ‘m wel beschilderen met glitters, maar dan moet je ‘m wel weer terugzetten”, zeg ik. De meiden beschilderen allebei een mossel met acrylverf en glitters en zetten de mossel weer terug in de sloot. Ik zei toch dat ik heel veel goede opvoedkundige dingetjes in me had? HAHAHA!

IMG_6578
Van de beschilderde mossel zijn helaas geen foto’s omdat ik me druk bezig hield met de rest van de visite. Van de rest van de middag en avond zijn sowieso geen foto’s en daar baal ik van en ik voel me een hele slechte plogger, maar we waren wel een heel goede gastman-en-vrouw. We voorzagen iedereen van een bord nasi met kip en sate en nog een drankje en nog een drankje en onszelf ook nog maar een drankje.

IMG_6590
En dan ’s avonds op de bank nog honger hebben! Echt erg! Ik at 3 gekookte eitjes en de verkering 4.

IMG_6591
Perfect! Ik zeg perfect!

IMG_6594
En toen zette de verkering ook nog dit bordje naast me neer en we aten alles op en omdat ik deze plog een dag later maak kan ik nu al zeggen dat we allebei midden in de nacht wakker werden met maagzuur en dat ik toen midden in de nacht op zoek moest naar Rennies. Thank God for Rennies.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jan Folkersma schreef:

    Gefeliciteerd! Je mag ‘m nu een jaar lang plagen dattie 40 gaat worden :)

  2. Ellen schreef:

    niet vieren noemen ze dat haha. ik lag gister voor dood op de bank. anders had ik een sate komen eten met een lekkere uitgedroogde koek alla J.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *