web analytics

3

KHALEESI, VLAAI & EEN KLEIDUIF

beginpaginatotaal

IMG_2732
Ja, Nien, ik geloof het zelf ook niet, maar ik blijf nog even liggen. Dus blijf jij ook nog maar even liggen.

IMG_2743
Ik ga er pas om 7:30 uit! Echt wel uitgeslapen dus!

IMG_2746
Ik ga even achter de pc en krijg dit aangekleed-beest-plaatje van @nelleke doorgestuurd! Nelleke heeft ook een plog (http://www.nellekepoorthuis.tumblr.com) en ze heeft verkering met Elger (en die ken ik nog van way back, toen ploggen nog gewoon bloggen was).


Ik kom dit filmpje tegen en dit is wel zo’n beetje zoals ik in het leven probeer te staan. Even een fijne bijbeltekst: ‘Biedt geen weerstand aan degene die goddeloos is; maar slaat iemand u op uw rechterwang, keer hem dan ook de andere toe.’ Maar dan wel met een hartje op die andere wang getekend. Met stoepkrijt.

IMG_2751
De verkering en ik gaan op pad! Richting Limburg! Ik zou willen dat mijn schoonvader in Tiel woonde. Niet alleen voor de koffie en de gezelligheid, maar dan zag m’n haar er niet zo troosteloos uit als nu. Er moet écht een stukje vanaf, maar van de gedachte dat er een vreemd iemand aan me gaat zitten word ik helemaal zenuwachtig.

IMG_2752
We maken een tussenstop in Venray om daar even bij een kringloop-winkel te kijken.

IMG_2754
En ik wil, wil, wil, nee, moet, moet, moet een Limburgse vlaai mee naar huis nemen, maar als we bij een bakker naar binnen stappen, is het een Turkse bakker!!!!

IMG_2757
Hallo Venray!

IMG_2758
We kopen een broodje gezond bij de Turkse bakker en hoewel het een heel lekker broodje is, zit er ook mayonaise tussen. Het is in ieder geval geen McDonalds, want we hadden eigenlijk een paar broodjes Filet-O-Fish in gedachten voor het ontbijt.

IMG_2760
Verder richting Venlo! Weer naar een kringloop-winkel.

IMG_2765
Wat opvalt is dat in de Limburgse kringloopwinkels een hoop godsdienstige parafernalia worden aangeboden.

IMG_2772
Nooit begrepen. Als Jesus ooit terug zou keren naar de aarde, dan wil hij toch niet overal herinnert worden aan de manier waarop hij is gestorven? Hahaha! Dit is een grap van Bill Hicks (die is ook dood, net als Jesus). Een filmpje met deze grap: HIER.

IMG_2773
We kopen een cadeautje voor de poes van vriendin M., want M. is jarig. Vandaar dat we in Venlo zijn. Vriendin M. kreeg overigens zelf ook een cadeau, maar haar bloemen vallen gewoon volledig in het niet bij het cadeau voor de poes.

IMG_2776
Kijk. Dit is Khaleesi! Khaleesi is een Blauwe Rus. Niet uit Rusland, maar uit het asiel.

IMG_2791
Khaleesi is heel blij met haar cadeau. “Hé, M. zit er hier ook ergens een bakker waar ze Limburgse vlaaien verkopen?”, vraagt de verkering. “Ja, bij bekkerie ’t Bruèdje verkopen ze de beste vlaaien in de omgeving”, zegt M. en ze overhandigt ons een gigantische lijst met alle vlaaien, broden en zoetigheden die ze bij bekkerie ’t Bruèdje verkopen. Terwijl het kwijl de verkering en mij uit onze mond loopt zegt M. dat het misschien wel handig is om even te bellen of ze nog wel wat hebben, want ze zijn nogal snel uitverkocht. “Hoezo?”, vragen we, “het is pas 12:00 en ze zijn tot 16:00 open.” “Ze verkopen dus écht de beste vlaaien in de omgeving”, zegt M. nog maar een keer. Okay! Okay! Nou, doei M.! Doei Khaleesi! Wij gaan meteen richting bekkerie ’t Bruèdje!!! Houdoe!

IMG_2795
Wij dachten een leuk, ambachtelijk bakkerijtje te treffen. Dit is bijna een fabriek.

IMG_2798
Een vlaaienfabriek die daadwerkelijk om 12:30 al bijna volledig is uitverkocht. Wij kopen de allerlaatste rijstevlaai en de allerlaatste Christoffeltaart.

IMG_2800
De rijstevlaai weegt minstens 1 kilo en de Christoffeltaart minstens 2 kilo. SCORE!!!!!

IMG_2804
Eerste drankje op het terras deze zomer! SCORE! Maar oh, dat haar! Zucht.

IMG_2811
Van al die buitenlucht en gezelligheid word ik weer helemaal opnieuw verliefd op de verkering. Jammer dat hij nooit echt herkenbaar op de foto mag in verband met z’n werk. Hij zit hier namelijk heel knap te wezen met z’n colaatje.

IMG_2815
We bevinden ons tussen de kleiduiven. De verkering is nogal van het schieten en heeft sinds een jaar een nieuwe hobby: kleiduiven schieten. Ik ben niet zo van het schieten, maar het wordt wel een keertje tijd dat ik me ook even verdiep in zijn bezigheden.

IMG_2823
In tegenstelling tot wat je zou denken, is een kleiduif geen duif van klei, maar een oranje schoteltje. Dit valt me wel een beetje tegen. Ze hadden er op z’n minst een tekening van een duif op kunnen zetten.

IMG_2827
Vrienden L. en S. waren er ook. Die zijn ook van het schieten.

IMG_2834
Ik was volledig op de gelegenheid gekleed in m’n petticoat en m’n haar zat toch al stom, dus die oordoppen konden er niet veel meer aan verpesten.

IMG_2836
Wanneer de dagen gaan in domme regelmaat / En bolle oostenwind het land nog vlakker slaat / Dan wacht mijn land, mijn vlakke land.

IMG_2842
En… bam… 1 dode kleiduif.

IMG_2846
Het kleiduif-schieten was best leuk en misschien dat ik in de zomer wel een keer een rondje mee ga doen. Bam! Bam! Bam! Vriendinnetje L. en vriend N. zijn toevallig bij ons in de buurt en komen onverwacht langs! Dat is gezellig! Koffie met een stuk rijstevlaai? Stuk Chistoffeltaart? Lekker!

IMG_2851
Ik geef het potje Biodermal 40+ creme dat ik van Esther (www.estherdonkers.nl) kreeg weer door aan vriendin L., want ik was er ook allergisch voor uiteindelijk. Ik had Biodermal al gemaild, maar die gaven als reactie dat het best mogelijk is dat er 2 vrouwen allergisch zijn voor eenzelfde product en dat het niet aan het product ligt. Ik vind het eigenlijk nogal raar, dus vriendin L. gaat de proef op de som nemen.

IMG_2854
Hmmmm… ik draai voor ons 4-en een hele snelle pasta met truffel, ricotta, spekjes, ui, bloemkool, broccoli, verse pesto en Parmezaanse kaas in elkaar. Bij mij kan er altijd 20 man onverwachts op bezoek komen en dan heeft iedereen genoeg te eten en te drinken. Ik vind dat een prettige gedachte.

IMG_2870
En we dobbelen 2 rondjes. Ik win 1 keer dus nu ben ik helemaal gelukkig!!!

output_ibjTj1
Vriend N. wint ook een keer, maar dat komt omdat Scooby ‘m heeft geholpen.

IMG_2876
De rijstevlaai is al bijna op en ik durf best eerlijk toe te geven dat ik vandaag een halve rijstevlaai heb gegeten. Met slagroom. SCORE!

IMG_2879
Ja, Nien, we gaan naar bed, ook al is het pas 21:00. Het is een mooie lentedag geweest.

IMG_2888
En om deze dag volledig af te toppen mag Nina bij ons in bed! Oh, ik word daar altijd zo gelukkig van!!!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Esther schreef:

    Hee, wat grappig ! Had ik je zomaar tegen kunnen komen gisteren :-)

  2. Sylvia schreef:

    hahaha voor mij geldt hetzelfde!

  3. Esther schreef:

    Kleine wereld, deze wereld…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *