web analytics

10

INVOERRECHTEN, EEN KAART UIT PARIJS, POEZENKOEKJES EN 1-JAAR-PLOGGEN OP DINSDAG

middengelukt1

IMG_2951
Weer niet gelukt om om 6:00 op te staan. Als het licht is laat ik Nina uit. Ik heb een ongelooflijke hekel aan buiten zijn in het donker. Nog erger; donker en regen.

IMG_2955
We lopen een extra lang stuk en dat doet zowel Nina als mij goed. Kijk mij eens een rust uitstralen.

IMG_2957
Als ik thuis ben is het gedaan met de rust. Ik maak me ongelooflijk pissig om een onderzoek naar squirtende vrouwen en schrijf het allemaal van me af (ik had gisteren al een beginnetje gemaakt). Ik post het stuk: SQUIRTEN IS NIET HETZELFDE ALS PLASSEN EN SQUIRTVOCHT IS GEEN URINE. M’n stuk wordt meteen ge-RT’t door Tim Hofman (die van BNN) (en die van ‘Je Zal Het Maar Hebben’, het programma dat we ’s avonds ook kijken, heel grappig allemaal). Thanks Tim! Klote-onderzoeken met hun bangmakerij en dan conclusies trekken op basis van 7 vrouwen. BULLSHIT.

IMG_2958
Ik krijg m’n eerste kaart via www.postcrossing.com. Ik was al jaren lid, maar heb er een tijdje niks meer mee gedaan. Iets na de kerstdagen heb ik zelf 5 kaarten gepost (maar er is er pas 1 aangekomen, dus ik maak me een beetje zorgen) en dit is de eerste die ik dus weer terug krijg. Ik schrik er een beetje van dat hij uit Parijs komt. Op de bus gedaan op de dag van de bizarre achtervolging. Het Parijse meisje heeft mijn avatar nagetekend, heel bijzonder. LOVE is the message.

IMG_2959
Hier schrik ik helemaal van. Ik heb voor de kerstdagen allerlei cadeautjes voor dochter S. besteld bij Miniinthebox.com. M’n bestelling was ruim op tijd en zou ook voor de kerstdagen arriveren, maar is dus bij de douane blijven liggen, waardoor ik nieuwe cadeautjes heb moeten kopen EN waardoor ik nu € 20,65 moet bijbetalen aan invoerrechten! Voor m’n magnetron-chips-maker! Voor een stukje plastic!!!! Wat een eikels! En dan kun je wel zeggen tegen de postbode dat je het niet betaalt, maar ja, ik had al 40 euro aan Miniinthebox.com betaald, dus terugsturen is ook weer zo’n gedoe. Nou ja, ik heb dus een hele dure magnetron-chips-maker nu. WOW!

IMG_2963
Maar we eten worteltjes met honing en aardappeltjes uit de oven. En een kip (die lag in een andere schaal).

IMG_2964
Hé! Oppasmeisje M. is er weer bij! Fijn hoor!

IMG_2967
Als M. op bed ligt installeer ik mezelf op de bank en Bruce komt er meteen weer bij liggen.

IMG_2969
Nee! Ga je nu alweer bakken???

IMG_2970
Yep! Dit zouden zandkoekjes in de vorm van een poesje moeten zijn. Het idee is top. De smaak ook. Alleen de presentatie is nog niet echt Heel Holland Bakt-waardig.

IMG_2972
Nina laat even zien waar de yoga-term downward dog vandaan komt.

IMG_2974
En ik laat even m’n magnetron-chips-maker zien. Ik moet nog even wat sleutelen aan de dikte van de chips en de tijd in de magnetron, maar komt goed. Als ik eerder had geweten dat ik vandaag precies een jaar dit plog bijhoudt, dan had ik er wel wat meer van gemaakt. Maar! Het is wat het is!

 

Vorig jaar was dus precies zo'n dag als vandaag, maar dan anders... met Bruce, Nina, vibrators en chilli con carne...

Vorig jaar was dus precies zo’n dag als vandaag, maar dan anders… met Bruce, Nina, vibrators en chilli con carne… Als je op bovenstaand plaatje klikt, dan kom je dus bij vorig jaar (is de bedoeling)…

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Dymph schreef:

  Wauw! Een jaar ploggen, gefeliciteerd!

 2. Cisca schreef:

  Jaaah, dat had ik laatst ook bij Mini in the Box! Die zitten in Hong Kong en dan moet je dus invoerrechten betalen. Zo lullig dat ze dat niet wat duidelijker vermelden op hun site…

 3. Else schreef:

  Wil je een tip ? Ik kijk vaak in Engeland gewoon b.v. op de Engelse ebay (.co.uk), wel verzendkosten maar geen douanegezeur. Wel natuurlijk even european Union aanvinken ipv wereldwijd.

 4. Marjan schreef:

  Gefeliciteerd met een jaar ploggen!

  Als je onder de 22 euro blijft bij een bestelling heb je er geen last van. Als je meer wilt bestellen kun je dit beter om de paar dagen doen, ook om te voorkomen dat je meerdere pakketjes tegelijk binnen krijgt….
  balen evengoed :-(

  xx

 5. woordenaar schreef:

  Ik moet nog een week en dan ben ik ook een jaar aan het ploggen. Of nou ja, een jaar met regelmaat.

 6. Linda schreef:

  Al weer een jaar aan het ploggen? Time flies zeggen ze dan. Ik geniet er in ieder geval iedere dag van. Dus lekker doorgaan graag.

  En over Postcrossing.com gesproken: jaar of wat gelee volgens mij door jouw blog mee in aanraking gekomen en een tijd heel fanatiek gedaan maar op een gegeven moment de zin verloren. Vorige week kwam ik een hele doos met ontvangen kaarten (circa 150 stuks) tegen achterin de kast dus toen begon het toch weer te kriebelen. Avond erna weer voor het eerst in twee jaar kaarten verstuurd. Inmiddels zijn er twee geregistreerd (1 in NL en de andere in DE dus dat gaat lekker snel) dus hopelijk krijg ik zelf ook weer gauw post. Grappig dat we bijna gelijker tijd weer begonnen zijn.

 7. Jan Lisman schreef:

  Lieve Luna, er ontgaat mij toch iets aan dit verhaal. Normaal gesproken BOEHOEHOE en #kutzooi ik driftig met je mee als jou onrecht aangedaan is, maar nu lukt me dat niet echt. Natuurlijk was ik verontwaardigd toen ik las dat jij voor een lullig plastic chipsmaakding met een intrinsieke waarde van een paar euro zomaar ruim twintig euro moest bijbetalen. Maar toen kwam het: je had al veertig euro afgerekend aan de Minibox-chinees. Da’s raar. Want het chipsmaakding kostte maar iets van twee euro. Maar aha, een aantal reacties verder bleek het dat je ergens vóór de kerst een bestelling van meerdere producten gedaan had voor in totaal 40 euro, de meeste spullen daarvan al ontvangen had en dat je nu het laatste item nageleverd kreeg. En ja, hoe lullig is het als je eerste pakketje onopgemerkt door de kerstdrukte bij de Douane heenzwijnt en nu de logistieke activiteit weer “back to normal” is er opeens een ijverige douanier zit die op het voor jou bestemde stukje bakgerief een opgegeven waarde van 40 euro ziet staan. En daar – geheel volgens ’s mans of ’s vrouws instructies – een overeenkomstige rekening bijvoegt. Nu komt het punt waarop ik het niet meer kan volgen. Je roept in eerste instantie dat het ongehoord is dat je ruim twintig euro moet bijbetalen voor een stukje plastic van – pak ‘m beet – drie euro. Dat vind ik ook, dus alhier ook BOEHOEHOE en #kutzooi. Maar als de ratio het dan weer van de emotie gaat winnen, dan heb ik toch wat vraagtekens. Je schrijft dat je het laatste pakketje-met-naheffing aan de deur had kunnen weigeren, maar dat je daar al veertig euro voor hebt afgerekend. En dat lijkt me dus niet. Je hebt veertig euro afgerekend voor het totaal van één of meer eerder ontvangen pakketjes EN dit laatste pakketje met het genoemde stukje chipsbak-equipment. Als je dit had geweigerd, dan was jouw schade alleen de paar euro die de chipsbakker kost geweest. Maar: je hebt hem niet geweigerd en daardoor moeten bijbetalen. Is dan nu opeens dit laatste item ruim 800% duurder geworden, of de totale bestelling – dus ook bijvoorbeeld die oorbellen voor dochter S. – zo’n 50% ? Ik ga toch voor het laatste en daar moet ik toch minder om BOEHOEHOE-en als dat ik in eerste instantie deed…

 8. patchwork schreef:

  Oh zandkoekjes, lekker!!! Ik sta versteld van je echtgenoot!

 9. esther schreef:

  Een jaar! Ik vind het echt superknap. En ze zijn zo leuk om te lezen! Alhoewel ik ook je blogs altijd leuk vind, of interessant. Gefeliciteerd dus! Ga je nog lang door denk je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *