web analytics

6

HARLINGEN, BIER & BEERENBURG

middengelukt1

IMG_8685
Zo. Het is donderdagochtend, 8:00, dus ik heb lichtelijk uitgeslapen. Ik voel me een stuk beter dan de afgelopen dagen en omdat ik Nina straks een paar dagen niet ga zien mag ze even op de bank om te knuffelen.

IMG_8694
Oh, Nien, je past zo goed bij onze bank.

IMG_8697
Perfect! Helemaal perfect!

IMG_8713
Ik zie er ook weer een stuk florissanter uit dan de afgelopen dagen.

IMG_8715
Ik werk m’n TODO-lijstje af, maar raak in lichte paniek omdat de winkels nog niet open zijn. Ik had J. op pad gestuurd om nog wat ingrediënten voor m’n salades te halen die ik mee wilde nemen naar Terschelling, maar dat gaat dus niet helemaal lukken.

IMG_8716
Dan maar even improviseren met wat kip uit de diepvries en geen pastasalade, maar een couscous-salade. Ook lekker.

IMG_8717
Ik pers even een litertje wortel-appel-gembersap, want ik denk dat we die vitaminen goed kunnen gebruiken dit weekend.

IMG_8726
En dan… dan brengen we Nina naar de paardenboerderij.

IMG_8729
Gaat helemaal goed komen. Zo fijn dat we een goede plek hebben om haar naartoe te brengen als we zelf weg gaan.

IMG_8731
Aangekomen bij onze vrienden Roelie en Nigel word ik meteen verwend met een heerlijk gebakje (Roelie was jarig) en een Chardonnay-tje. Mooi! Het weekend is begonnen! WOEHOE!!!

IMG_8733
De relax-stand zit er ook al bij Scooby in!

IMG_8738
We zouden om 17:00 richting Harlingen vertrekken, maar omdat we er zoveel zin in hebben vertrekken we al om 16:00. Gaaaaaaaan! Over de Afsluitdijk! Woehoe!!! We sturen even een selfie richting de andere Harlingse meisjes met wie we op stap gaan.

IMG_8742
Dit is de Stiennen Man. Een standbeeld. Heel mooi en leuk, maar ik ben nooit zo van de culturele dingetjes en vooral niet van het onthouden van culturele dingetjes.

IMG_8746
Ik ben wel van het uitwaaien. Waai! Waai! Waai! Waai!

IMG_8751
En van een gebakken visje!

IMG_8752
Oh! Echt! ZALIG! Vis smaakt 100 keer beter in een vissersdorp.

IMG_8754
Met dit uitzicht.

IMG_8755
We rijden even langs de boot waarmee we morgen richting Terschelling vertrekken; Het Noorderlicht.

IMG_8816
Dit is Leo, de oppastekkel van de ouders van Roelie. We slapen dus 2 nachtjes bij haar ouders in Harlingen. Superlief!

IMG_8758
Misschien is het not done om een foto van een grafsteen op je site te zetten, maar fuck it, het is mijn site en we hebben geen selfie met de grafsteen gemaakt (al had Reina dat vast kunnen waarderen). Nadat we even wat hebben gegeten en gedronken bij de ouders van Roelie brengen we een bezoekje aan de begraafplaats waar Reina ligt. Ik ben er niet meer geweest sinds ik haar daar 13 jaar geleden wegbracht en het voelt goed, maar raar, om hier weer te zijn. Wat gaat de tijd snel. Huil! Roelie en ik kennen elkaar dankzij Reina en ze heeft gelijk met de tekst op haar grafsteen. Geniet van het leven! Het is al later dan je denkt!

IMG_8769
Wij gaan genieten Reina! En we denken nog steeds aan je! <3

IMG_8766
We lopen over een brug met nogal ondeugend kijkende leeuwen.

IMG_8768
Mooi stadje hoor, dat Harlingen. Echt!

IMG_8771
Maar ik heb er weinig van gezien verder, want ik was bier aan het drinken in de kroeg Het Noorderke met de schippers en Harlingers… en… ik verstond er de helft niet van. AWESOME! Prachtig accent, dat Harlings. Ze slikken de helft van de woorden en zinnen in en zeker met een paar biertjes op is het dus onverstaanbaar. Prachtig! Iedereen kent iedereen en iedereen kent wel een schipper of een boot of een naam van iemand die morgen mee gaat roeien. Morgen is dus de HT-race; een race met sloepen en de hele stad is hier al maanden mee bezig. Mannetjes en vrouwtjes in sloepen van Harlingen naar Terschelling en ik mocht mee op een volgboot (bij elke sloep hoort dus een volgboot, die eventueel kan ingrijpen, mocht het misgaan op zee met de sloep, want het is nogal een afstand; van Harlingen naar Terschelling). Ik noemde een volgboot in een gesprek met iemand een ‘achtervolgingsboot’, want ja, weet ik veel, en ik werd aangekeken met een blik van ‘ach-frauke-toch’! Maar toen ik even later niet wist waar Ijmuiden lag waren de schippers helemaal klaar met mij. Want iemand die niet weet waar Ijmuiden ligt, ja, dat kan natuurlijk nooit wat zijn. Prachtig. Jaren gestudeerd, ik praat keurig ABN, heb een keurige baan, ben keurig getrouwd, maar een vrouw die niet weet waar Ijmuiden ligt; ik zal de blikken van de mannen nooit meer vergeten. “Anders doest even achterlijk of su!”

IMG_8797
Het plan was om niet al te laat weer bij de ouders van Roelie aan te komen, want de volgboot vertrekt morgenochtend om 7:30, maar ja, het werd toch ietsje later en toch ook nog een biertje te veel en ja, de vader van Roelie wilde ook nog wel even een Beerenburgje met ons drinken en horen hoe we het gehad hadden in de kroeg.

IMG_8798
Die lusten we wel.

IMG_8804
Hier Roel, neem jij maar even een plakje worst, je hebt het nodig.

IMG_8790
Onze bedjes waren keurig opgemaakt en we vielen binnen no time in slaap. Morgen een lange dag!

 

Vorig jaar was ik bezig met m'n trouwjurk...

Vorig jaar was ik bezig met m’n trouwjurk…

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Sandra schreef:

  Als ik op de foto klik kom ik op 11 maart 2014?

 2. MijnPlog schreef:

  Wat een mooie tekst op de steen!
  En wat een heerlijke dag.

 3. Ri schreef:

  Die stenen kerel is Lely. Daar is ook een stad naar vernoemd. Hij deed is met watermanagement. Lang voordat WA geboren was ;)

 4. Paul schreef:

  Prachtige levenswijsheid inderdaad.

 5. Sylvia schreef:

  Lieve Luna,
  Gek om dit te tikken. Voor mijn gevoel ‘ken’ ik je zo goed – al jaren ben ik een stille meelezer – en jij mij natuurlijk helemaal niet. Vandaag moet ik toch even reageren. Toen ik deze plog las, had ik net te horen gekregen dat mijn moeder ernstig ziek was. Bij de tekst “Geniet van het leven! Het is al later dan je denkt!” schoot ik direct vol. Helaas ging het heel snel, heel veel slechter. Vandaag laat ik die tekst drukken op het rouwkaart. En daar wil ik je (en Reina) toch soortvan ‘credits’ voor geven. Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *