web analytics

1

AMARETTO, DROPSHOT, PROSECCO, ROSÉ, WITTE WIJN, BIER, BIER & NOG MEER BIER OF: ‘WAT BINNE MOOI FUT WEEST’

middengelukt1

IMG_8810
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen kater heb deze ochtend. Het is 6:30 en over een uurtje vertrekt onze boot. Ik ben het niet meer gewend om te drinken en zoals ik me nu voel lijkt het me verstandig om daar voorlopig ook niet meer aan te wennen. Zucht en steun.

IMG_8818
De moeder van Roelie geeft ons een kopje koffie en een boterhammetje met kaas en de vader van Roelie brengt ons naar de boot.

IMG_8819
Elke boot blijkt een scheepshond te hebben. Deze chihuahua hoort bij Het Noorderlicht.

IMG_8829
Roelie heeft vroeger geroeid en met haar oude roeiteam zitten we dus vandaag op een boot. Roeien! Van Harlingen naar Terschelling! Dat duurt UREN! Je moet er maar zin in hebben. En Roelie had er eigenlijk best nog wel zin in, maar om zo’n afstand te kunnen roeien moet je dus weken, maanden, jaren trainen. Poe! Hee! Hier zit Roelie heel keurig aan een flesje aanmaaklimonade, maar nog geen 5 minuten later ging de eerste Amaretto erin. Het is dus 8:00, maar ja, bij koffie hoort een Amarettootje. En een dropshotje. Poe. Hee!

IMG_8831
Het was KOUD! Echt! Verschrikkelijk!

IMG_8832
Maar het was geweldig om alle sloepen te zien vertrekken vanuit de haven van Harlingen. Wij zaten op de laatste volgboot, dus pas rond 10:00 vertrokken wij achter alle sloepen aan.

IMG_8836
Waai! Waai! Waai! Waai! Waai!

IMG_8840
Kijk! Daar in de verte gaat dus een lint van sloepen met hun volgboot richting Terschelling.

IMG_8847
Hier ben ik HEEL BLIJ, want ik ontdekte dat binnen de kachel aan stond. Had ik eerder moeten weten, want nu heb ik 3 uur aan dek staan vernikkelen met een lichte kater.

IMG_8858
Gelukkig ging de kater snel weg na een proseccootje en we kregen hele mooie brillen van de schipper.

IMG_8859
Gangsta.

IMG_8869
Iedereen was heel blij met de brillen en ze stonden ons ook zo goed.

IMG_8870
Van de schipper kregen we een kopje tomatensoep. Zalig. Misschien wel de beste tomatensoep EVER, want ik had ‘m nodig, want ik was volledig afgekoeld tot onder het nulpunt.

IMG_8874
Wijntje dan nog maar, om nog meer op te warmen.

IMG_8890
Roelie en ik sturen even een kusje naar het thuisfront, want die hebben het ook niet makkelijk op de bank.

IMG_8893
Okay, de chihuahua was niet de enige scheepshond. Er was ook nog een herder. En een man met heel veel woest haar.

IMG_8898
Hier moet je toch niet aan denken? In de kou. In een sloep. Van Harlingen naar Terschelling. Over zee! Aan het einde van zo’n dag staan de blaren op je handen en billen… “Ik heb wel eens 2 tartaartjes tussen m’n billen gehad”, hoorde ik iemand zeggen. Blaren ter grootte van tartaartjes! Daar moet ik al helemaal niet aan denken.

IMG_8901
Laat mij maar lekker hangen op de bierfusten.

IMG_8903
De aankomst op Terschelling was geweldig! Overal sloepen en boten en feest.

IMG_8913
Even een groepsfoto met de meisjes. Voortaan ga ik door het leven als ‘Sjaan 5’. Wegens een autocorrect bij Roelie werd ‘Chantall’ ‘Chanel’ en de andere dames vroegen zich al af hoe dat nou zat en van ‘Chanel’ gaat het al snel naar ‘Chanel Nr. 5’ en dus nu ben ik voor altijd ‘Sjaan 5’. Ach, ‘Chanel’ is erger.

IMG_8921
De chihuahua heeft er nog steeds zin in. Zo schattig.

IMG_8926
Hier missen een hoop foto’s, maar we zijn uiteindelijk dus van de boot afgegaan richting diverse kroegen. Ik heb heel Terschelling niet gezien, behalve dan de kroegen. Op het toilet kreeg ik weer ergens de tegenwoordig van geest om een foto te maken. ‘Eilanders zijn focking LEKKER’.

IMG_8931
Inderdaad. Dik feest in de kroeg.

IMG_8941
Het was dus café Lieman waar we waren. Goed café. Goed bier.

IMG_8944
Kijk eens wat een prachtige foto ik nog heb weten te maken van de boot die ons naar huis bracht. Verder is het allemaal nogal blurry, behalve dat de roeimeisjes ‘Nummer 5’ kwijt waren, maar ‘Nummer 5’ lag heerlijk op een bankje op de Regina Andrea een gedeelte van haar roes uit te slapen.

IMG_8946
Het was dus een partyboot.

IMG_8959
Hier is het een uurtje of 0:30. Heel misschien zijn Roelie en ik nog even doorgegaan in café Het Noorderke nadat we van de partyboot afkwamen. En heel misschien heb ik daar nog een paar biertjes gedronken. Ik ben blij dat ik nog leef. Het was een geweldige dag en tegenwoordig spreek ik Harlings: “Wat binne mooi fut weest!”

Vorig jaar bestelde ik m'n trouwjurk en bestelden we de trouwringen...

Vorig jaar bestelde ik m’n trouwjurk en bestelden we de trouwringen…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. MijnPlog schreef:

    Ach de Chihuahua! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *