web analytics

10

GASTLOG: PIZZATERREUR

Wanneer je een tijd in Amsterdam woont mag je jezelf niet meer druk maken over wat er allemaal op de openbare weg gebeurt. Je kunt maar beter rekening houden met de andere weggebruikers dan jezelf frustraties bezorgen. Dit alles in het belang van de eigen veiligheid. Voorrang hebben in Amsterdam bestaat niet, je kunt hoogstens af en toe voorrang krijgen. Een taxi betekent stoppen. Een tram betekent terugtrekken en een groen voetgangerslicht betekent dat je een redelijk percentage hebt om veilig de overkant te bereiken. Dit moet je niet willen veranderen, dit is een kwestie van accepteren. Sommige mensen gaan echter te ver, namelijk de pizzakoeriers. Iedereen kent ze, de knetterende brommertjes met de vierkante magnetrons op de bagagedragers. Waar ze vandaan komen is mij een raadsel, maar elke keer bezorgen ze mij doodsangsten. Ze gaan altijd net voor me langs, net achter me langs en scheuren niets ontziend zeer drukke kruispunten over. Kamikaze-piloten van de bovenste plank. Een poging om het te gedogen mislukt elke keer, omdat mijn zenuwstelsel ook zijn grenzen heeft. Zo kwam ik laatst thuis en zat te trillen op de bank. Twee keer was ik bruut afgesneden en vervolgens zag ik hoe hij bijna onder een grote Albert Heyn-vrachtwagen, die gelukkig ook op de kleine weggebruikers let, geplet werd. Ik had een half uur nodig om weer tot rust te komen. Mijn vriendin kwam thuis en vroeg of ik even boodschappen wilde doen. Ik zei dat ik de deur echt niet meer uit ging. “Dan regel ik wel wat”, zei ze. Ze pakte de telefoon en voor ik wist wat er gebeurde, had zij al besteld. “En een beetje snel graag”, hoorde ik haar nog zeggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Yuroen schreef:

  hahahaha, ik snap jou en snap je vriendin.
  Je wilt ook niet te lang op je pizza wachten……….

 2. peter schreef:

  Verhuizen Bemmel. Gent (België) is een stuk rustiger.

 3. Bolivian schreef:

  Is het trouwens opzet dat het stuk ‘LUNA ZIT EEN WEEK OP IBIZA’ nog altijd boven jouw logs staat, ook als is het al twee dagen oud? Ik had me bijna vergist en dacht dat je nog niet gelogd had.
  Even ontopic, de koeriers hier in Groningen doen meer hun best om niet overvallen te worden, dan dat ze het verkeer in de gaten houden. Wellicht dat hun A’damse collegae hetzelfde excuus gebruiken?

 4. Chantal schreef:

  Ben je wel eens in de Italiaanse steden geweest voor wat betreft drukte en gekte in het verkeer? Daar zijn wij in Amsterdam watjes bij :)

 5. Ray schreef:

  Een onverwachte schouderduw doet wonderen.

 6. Anna schreef:

  In Anna’s dorp staan er stickers op de achterkant van die magnetrons. “Irriteert mijn rijstijl U? Neem dan contact op met [tel.nr.}”.
  Krijg je een meneer aan de lijn die zegt dat ik mij niet moet aanstellen. “Die kinderen zijn heeeeel voorzichtig mevrouw”. Kinderen? Voorzichtig? Aso tuig is het!!
  Sinds kort snij ik ze (als ik de kans krijg) met mijn koekblik.

 7. BDisOKE schreef:

  lekker man.. een pizzaaa, zo thuis op de bank uit de doos… hmmm.. :)

 8. PB schreef:

  Man, waar heb je het over. Hier op het platteland te D. worden we geterroriseerd door jeugdige aankomende boertjes op reuzetractoren met nog veel grotere aanhangers, die -als je niet uitkijkt- dwars over je heen rijden omdat ze zo hoog in hun cabine zitten dat ze je domweg niet kunnen zien. En zo’n tractor rijdt veel harder dan een pizza-koerier, en walst daarenboven veel platter. Pizza-koeriers hebben we hier ten dorpe overigens uit het verkeer geweerd op zeer effectieve wijze: we hebben met z’n allen de pizzaboer failliet laten gaan onder het eensgezinde motto “Wat de boer niet kent vreet-ie niet”. Zeer effectief. Gelukkig maar. En daarbij: Chantal heeft zeer gelijk. Probeer maar eens in Milaan een straat over te steken. Lukt niet vanwege de horden Vespa-achtigen die je massaal proberen dood te rijden. Zeer spannend allemaal. Watjes zijn jullie daar in de hoofdstad! Nix gewend! En dan ook nog een potje klagen als gastlogger? Schaam U wat!

 9. Vriendin I. schreef:

  Hey Bemmel, het gaat goed zie ik. Respect!!

 10. gnfntrutyeUFJHFJHws