web analytics

23

GASTLOG: ZIEK MELDEN

Je ligt al een uur wakker. Te wachten op het tijdstip dat je kunt bellen. Trillend pak je de telefoon en probeert met je ziekste stem de andere kant van de lijn te overtuigen dat je echt ziek bent. Hoofdpijn, buikpijn, overgeven (kan zeker niet ontbreken), kortom een flinke griep. Zelf weet je beter. Je kon het vannacht niet voor elkaar krijgen om te stoppen. Had jezelf voor genomen om tegen twaalven op te stappen, nog een nachtje van 7 uur te maken en dan maar een beetje brak op het werk te zitten. Maar ja, toen werd het net gezellig. En dan komt dat onvermijdelijke punt. Het loslaten. Het hele idee dat je vroeg op moet, dat je verantwoordelijk moet zijn, dat je het niet kunt maken enzovoort, enzovoort. Andere gedachten worden sterker. Mooie excuses als; je leeft maar 1 keer, ik moet nog 40 jaar werken en ik ben al een tijd niet ziek geweest, geven de rust om toch te genieten van deze uitzonderlijk leuke avond. Je slaat volledig door. Het wordt 3 uur, 4 uur en tegen de klok van 5 lig je eindelijk op je kussen. Teveel gedronken, wetende dat je de dag van morgen aan je voorbij moet laten gaan. Het schuldgevoel begint. Je ziet jezelf als karakterloos, ongedisciplineerd en vraagt jezelf af wanneer je toch eens volwassen wordt. Misschien wel nooit denk je bij jezelf. Als het telefoontje gepleegd is val je in een diepe slaap, slaap die je hard nodig hebt. In de middag word je wakker in een vreemde wereld. Voor je gevoel hoor je te werken, maar je vindt jezelf thuis. Een stevig ontbijt, een paracetamolletje, een krantje, de krachten komen terug.  ’s Avonds zit je op de bank, eigenlijk wel uitgerust. Zin om weer de stad in te gaan. Lachend laat je deze gedachten overwaaien. De dag erna vragen collega’s of je weer een beetje opgeknapt bent. Je perst er een fout hoestje uit: “Nou, een beetje zwakjes nog.” Snel vlucht je weer in de routine van elke dag. Nagenietend van die avond en nacht die je toch maar weer even meegepakt hebt. Met als bonus die heerlijke vrije dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. pet schreef:

  Het leven kan heerlijk zijn

 2. Djois schreef:

  HAhaha dit komt me wel Hééél bekent voor!

 3. Trinity schreef:

  Waar ben je in godsnaam dan geweest op een doordeweekse dag!! Of mag ik raden?

 4. Zulk personeel flikkeren we er liever vandaag uit dan morgen.

 5. bart schreef:

  Bemmel, je schrijft leuke stukjes.

 6. miss bitch schreef:

  Amen to that!

 7. Moi schreef:

  Door dit soort figuren gaat ons land dus naar de kloten!

 8. HierWordIkDroevigVan schreef:

  Lamlul!

 9. Chantal schreef:

  Ik kan dit ook niet echt op prijs stellen hoor. Ik heb bij mijn nieuwe baas straks mijn eerste ziektedag voor eigen rekening en de rest van de dagen maar 70% salaris doorbetaald. En waarom, door mensen zoals jij die zich een dagje ziekmelden omdat ze te veel gezopen hebben. Mijn motto: ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. Maar het kabinet gaat het aanpakken en ik denk dat de regels voor wat betreft 100% doorbetalen bij ziekte wel eens kunnen gaan veranderen. Ik bedoel, meld je dan niet ziek, maar neem een dag vrij.
  Stel: je hebt een eigen zaak met personeel. Dan voel je je ook flink genaaid als zo’n watje zich weer eens voor 1 dagje op maandag ziek meldt. Jij moet hem wel betalen, terwijl je misschien zelf 2x zo hard moet werken of erger nog een uitzendkracht voor 1 dag moet aannemen zodat je dus dubbele loonkosten hebt.
  Sorry hoor voor mijn fanatisme, maar ik vind dit echt niet iets waar je trots op kan zijn.

 10. Swampy schreef:

  Chantal, yaaaaaaaawn.

 11. Wim schreef:

  Chantal heeft gelijk :
  knevelen en laat het ze maar voelen !
  (nemen we Swampy gelijk in één moeite mee ?)

 12. tommy gnosis schreef:

  ik sluit me helemaal aan bij bart&miss bitch.. wij willen bemmelblog.com!

 13. Anna schreef:

  “Helaas” ben ik het met Chantal eens. Pappie had een klein bedrijf en had een paar van dit soort medewerkers. Niet leuk hoor! Dan stond Anna na schooltijd weer aan de benzinepomp en bij de wasstraat (vliegen van voorruiten schrapen).

 14. Trinity schreef:

  98% van alle werknemers heeft zich wel eens onterecht ziek gemeld. Ik ben het absoluut met jullie eens dat dat een verwerpelijke praktijk is, maar moet toegeven dat ik me er in mijn 15-jarige werkzame leven ook twee keer aan schuldig heb gemaakt.

  Ik ben blij dat jullie in ieder geval behoren tot die 2% die dat nooit zullen doen. Petje af!!

 15. ArbeidsBuro schreef:

  He, BemmelBlogBoy, zin in een uitkering? Moet je vooral effe zo doorgaan. Je werkgever is er niet blij mee, heb ik zijdelings vernomen. Sterkte de komende dagen.

 16. Een VVDster schreef:

  De miljoenennota al gelezen? Zeker geen tijd door al dat doorhalen en zuipen. Moet je toch is lezen , een schuldgevoel is hier wel degelijk op zijn plaats.

 17. Suffie schreef:

  Prachtig, die waardeoordelen na een stukje fictieve werkelijkheid in een weblog….

 18. Yuroen schreef:

  Prachtig, ik vind het stom, moralistisch en naar alle waarschijnlijkheid nog hypocriet
  ook.

 19. paul schreef:

  joh lekker belangrijk allemaal. Het is gewoon zo als je werkgever over jouw rug een eurotje meer kan verdienen zal hij of zij het zeker niet laten en dan sta je ook met je broek op je knieen en word je ff lekker achterlangs genomen, terwijl dat helemaal niet lekker is.. Het enige is dat er misschien collega’s zijn die daardoor een beetje in de problemen komen dat is dan vervelend maar aan de andere kant niemand is onmisbaar dus dat kan wel opgevangen worden. Oh nee dat gaat niet want je werkgever verdient over de ruggen van zijn medewerkers die euro extra door minimale bezetting dus komt het toch vervelend uit. Kortom ik denk gewoon kijk eens naar je baas, heeft hij wat voor jouw over?? Ja? Nou dan maar brak op je werk! Nee? Dan trek jij hun broek naar beneden en laat ze even voelen hoe het personeel zich voelt..

 20. richard schreef:

  Wat een ongelofelijke moraalridder reacties zeg, bemmel, laat ze lekker lullen. Zowiezo durf ik te wedden dat iedereen die hier brult “en je baas dit, en naaistreek bla bla” zelf met hun vuist diep in een aars van een managerzitten om hogerop te komen.

  just my 2 cents.

 21. vvdster schreef:

  Hogeropkomen door met je hand in de aars van een manager te zitten? Ja Richard, JIJ hebt er verstand van, zo red je het wel in het leven he?!?!

 22. Yuroen schreef:

  Wat een zeikwijf zeg die VVD-ster. Dit is heus geen reklame hoor. Niet alle publiciteit werkt in het voordeel van de VVD….. Ik weet in ieder geval weer waarom ik NIET op de vvd moet stemmen. Bedankt daarvoor in ieder geval. AAN ALLEN: STEM GEEN VVD

 23. Hans schreef:

  Iedereen moet de mogelijkheid hebben om zich éénmaal per jaar lekker een dagje ziek te melden (dus: baaldag). Jammer dat je van strand bruin wordt; je kan toch kwalijk ziek worden en de dag erna met een bruine harses aankomen…

  Op die ziek-dag is het dus *verplicht* om naar Oprah te kijken en ’s avonds niet zelf te koken.

  Ik vind dat een recht dat bij wet vastgelegd moet worden.

  Heerlijk!

  p.s. moraalridders: Steevast elke maandag of elke keer als je teveel gezopen hebt ziekmelden vind ik ook asociaal; vandaar het maximum van eens per jaar. En als mijn “baas”(WAF!) dat dan in mijn salaris verdisconteerd (dus mijn salaris met 1/225e deel verminderd)
  is iedereen blij.