web analytics

39

LUNA HEEFT BEHOEFTE AAN DRUGS

Ik voelde me sereen vandaag. Eigenlijk al een paar weken. Het maakt me allemaal niet zo veel uit. Ik voel me niet zo opgefokt. Ik ben de rust zelve. Ik begin burgerlijke gevoelens te kweken. Zo heb ik vorige week een overdosis Harry Potter gehad; twee boeken gelezen en de film gezien. Zo ben ik naar mijn ouders én naar mijn schoonfamilie geweest. Zo ben ik niet meegegaan naar Earth in de Melkweg en ook niet meegegaan naar Faithless, terwijl ik wel kaartjes had. Zo heb ik de laatste tijd meer dan 8 uur per dag geslapen. Zo heb ik een nette grijze broek met een zwarte coltrui gekocht. En zo heb ik een huis gekocht. Maar het dieptepunt van mijn gezonde bestaan had ik deze avond; ik stond een vers sapjes met mango en banaan te creëren in de nieuwe blender die ik van mijn ouders heb gekregen voor m’n verjaardag. Een blender! En het erge is; die had ik op m’n verlanglijstje staan! Dit niet normale gedrag is zeer gemakkelijk te verklaren; het gif is uit mijn lichaam. Ik heb al meer dan een maand geen drugs gebruikt, rustig aan gedaan met alcohol en veel geslapen. Maar ik ben mezelf niet meer. M’n hele zelfbeeld gaat naar de klote op deze manier. “Drugs is troep. Don’t fuck with your body and brain”, las ik net in een reactie op deze site. Nee, met een slager discussiëren over hoe je nou een ribkarbonaadje moet bakken, dat is goed voor je geest. Om het over Harry Potter, blenders, zwarte coltruien en hypotheken nog niet eens te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Patser schreef:

  Tja, een blender kan ook een hele mooie margherita veroorzaken. Met ijs.

 2. Jack Harrer schreef:

  Mmm je wiet is ook snel versprokkeld…

 3. Dolf schreef:

  Er is niets mis met zwarte coltruien. Ook daarin is het prima drugs gebruiken.

 4. fritz schreef:

  Kortom, het wordt weer eens tijd dat we Caipirinha’s gaan drinken ;-)

 5. Patrick schreef:

  ik zeg niks

 6. jonnie schreef:

  Dat zal wel

 7. jonnie schreef:

  Ik gebruik dan wel geen drugs, maar heb het gevoel dat ik toch wel naar de klote ga. Alcohol verricht meer schade aan dan wat dan ook is mijn indruk. Al dat gezonde gedoe is voor blije burgers met een pensioenplan en twee kinderen die verwend worden

 8. DirtyDiana schreef:

  Slikken, slet!

 9. Patser schreef:

  Overigens, het is wel volkomen ruk dat je de Earth had gemist. Was heel erg goed.

 10. Gien schreef:

  Harry Potter is nog leuker met een jointje op: probeer dat eens!

 11. jult.net schreef:

  Drugs blijft troep, de ergste ter wereld, en ik zou zeggen:
  Ga jij maar eens een poosje tussen de junkies in New York of A’dam Zuidoost wonen, en dan zien we wel verder hoe leuk jij drugs vindt.

  Als jij graag snel dood wil, dan moet je niet proberen te leven.

 12. Dolf schreef:

  Graag snel willen leven maar niet proberen dood te gaan.

 13. Ed schreef:

  Oef, wat herkenbaar….
  Gestopt met blowen.
  Nieuwe jas en nieuwe schoenen gekocht.
  De tandarts verteld me hoe een oude vulling er uit geboord moet worden!
  Omdat ik daar om vroeg!!
  Alsof ik daar werkelijk in geïnteresseerd ben!!!
  Ik moet dringend aan de K2, Polm of wat dan ook…..
  Als het mijn brein maar bedwelmd.

 14. sparkie schreef:

  tijd om helemaal los te gaan dan :)

 15. Wybo schreef:

  He bah.. Was ik toch zo trots op je… Eindelijk een persoon die het allemaal gewoon deed. Wordt ze burgelijk. Stapje terug op de waarderingsladder! Blender -> ok, maar sapjes maken met blender.. NIET OK!

 16. Wybo schreef:

  vergat nog.. FOEI!

 17. Saiai schreef:

  anders verloot je de blender toch? Prijsvraag voor wie het beste hallucinerende middeltje kan produceren in dat meesterlijke apparaat :-)

 18. Luna schreef:

  Heb net ontdekt dat je er ook prima cranberry-sap, wodka, cointreaux en lime-juice mee kan shaken…

 19. Bazz schreef:

  Ik wil je bij deze uitnodigen voor een leuk (techno) feestje a.s. zaterdag. Het is tegenover de melkweg en duurt van 22:00 tot 04:00

  Kijk voor meer info op http://www.dutchtechno.com

  Greetz

 20. mixologist schreef:

  drugs kun je op 2 manieren gebruiken:

  1) als uitvlucht omdat je je leven niet ziet zitten
  2) als genotsmiddel om je geest te verruimen.

  Zolang je die 2 uit elkaar kan houden is er niets aan de hand.

 21. Ed schreef:

  Zeer goede opmerking mixologist.
  Maar het is soms een dun scheidingswandje tussen die 2…

 22. Dolf schreef:

  Ik zie mijn leven best zitten, maar ook daar dient wel eens uit gevlucht te worden.

 23. Trio de twee wezen schreef:

  Juul, hoewel ik vind dat je gelijk hebt en ik er zelf ook niet aan doe, moeten we ons wel voorhouden dat de ene drug de andere niet is… Wat in Zuidoost wordt gebruikt is andere troep dan de recreatieve pilletjes die ons Luna af en toe naar binnen werkt…

 24. jaja schreef:

  dus een pilletje is minder erg dan heroine?

 25. Trio de twee wezen schreef:

  Lichamelijk gezien??? Inderdaad…

 26. Dolf schreef:

  Het feit dat de meesten die wel eens een pilletje slikken niet eerst een radio moeten stelen in Zuidoost om dat pilletje te kunnen bekostigen zegt genoeg.

 27. Trio de twee wezen schreef:

  … en dat was niet eens mijn eerste argument

 28. Leon schreef:

  please, rot op met die drugs.
  Zielepieten. Wat moet je toch met die rotzooi.

  Een gezonde geest in een gezond lichaam. Klinkt ouderwets, maar wel waar.

 29. Trio de twee wezen schreef:

  Fijne Leon, het feit dat ik een ander waarschuw niet alle verdovende drugs over één kam te scheren wil niet zeggen dat ik ze neem of het goedkeur. Lézen, meneer!!

  Een gezonde slok in een gezellig lichaam. Klinkt ook ouderwets, en is nog veel waarderder…

 30. Leon schreef:

  Beste Trio,

  Mijn reactie was niet specifiek op jouw bijdragen aan de discussie gericht.

  Relativeren over drugs is echter typisch Nederlands. In ons landje verbazen wij ons kennelijk nergens meer over, en het is zeker niet in om de medemens dom en zelfdestructief gedrag te verwijten. Triest vind ik dat.

  Mensen, denk toch eens na. Drugs verzieken je lichaam, soms meer, soms minder, soms vroeger, soms later.

 31. Trio de twee wezen schreef:

  Nou, vooruit dan maar… 8-)

 32. Luna schreef:

  Alcohol verziekt je lichaam ook, soms meer, soms minder, soms vroeger, soms later… alleen is die ‘drug’ maatschappelijk geaccepteerd…

 33. Leon schreef:

  Luna, dat argument gaat niet op. Natuurlijk kent alcohol ook extremen, maar een glaasje wijn bij het eten vind ik toch net even iets anders dan een (soft)drug.

  Toen ik nog rookte, verzon ik ook allerlei smoezen om het voor mezelf te rechtvaardigen.

  Prettig leven kan heel goed zonder drugs (en drank), voordeel is dat het dan langer duurt.

  Doei

 34. Trio de twee wezen schreef:

  Een jaar of tien geleden was in het nieuws dat je van pindakaas kanker kon krijgen. Op dat moment vroeg ik mij af of het niet gezonder was om gewoon ergens te gaan liggen, ver weg van eten en drinken, en gewoon op je dood te wachten…

  Drank is veel gevaarlijker dan drugs op het moment dat je het niet meer in de hand hebt, en vice versa natuurlijk. Feit is wel dat de meeste drugs een hogere mate van afhankelijk veroorzaken dan alcohol. Daar staat tegenover dat de laagdrempeligheid van alcohol, en daar moet je Luna gelijk in geven, veroorzaakt dat er veel meer alcoholslachtoffers zijn…

 35. hoihoi schreef:

  misschien hadden jullie deze nog niet gelezen…
  http://nu.nl/document?n=48204

  dagdag

 36. Trio de twee wezen schreef:

  …oftewel, ga liggen en wacht op je dood…

 37. Leon schreef:

  Nee hoor, gewoon je verstand blijven gebruiken, bij alles wat je doet.

  Live long and prosper (spock)

 38. Yuroen schreef:

  Drank maakt meer kapot dan je met drug goed kunt maken.

 39. Turntablizm schreef:

  Wat een discussie zeg…. ppfffff

  ik neem ook wel eens wat Dope maar drink nooit. Volgens de 1 ben ik nu goed bezig, en volgens de ander kan ik beter de dope laten staan en gaan drinken. Mijn idee, doe gewoon lekker wat je zelf wilt, zolang je er maar vrolijk van wordt… of dat nou van een cola is of van mijn part van een liter Heroine in je arm… Respect & hapiness, dat moeten we erin houden….

  cheers
  T.