web analytics

23

LUNA EN EEN MONSTERMIDDAG

Een maand of 2 geleden vertelde ik vriendin L. over mijn plannen om workshops voor kinderen te gaan organiseren. “Dat ze dan hun eigen knuffelmonster maken”, zei ik, “voor een verjaardagsfeestje of zoiets. Weer eens wat anders dan met z’n allen naar de bioscoop en daarna naar de McDonalds.” “Ja, moet je doen”, vond ze meteen. “Maar ik moet eerst testen op een paar meisjes, straks snappen ze niks van naald en draad of misschien vinden ze het helemaal niet leuk.” Vriendin L. wist wel 2 van die meisjes die het helemaal te kek zouden vinden om bij mij een knuffelmonster te maken, dus vorige week woensdag arriveerde vriendin L. met 2 enthousiaste meisjes om bij mij een knuffelmonster te maken. En de eerste uren verbaasde ik mij over de hoeveelheid creativiteit en vastberadenheid die er in die kleine lijfjes zat. Niks geen twijfel over kleuren of vormen, nee, binnen een half uur hadden beide meisjes een ontwerp gemaakt en weer 2 uur later zaten de meisjes met 2 opgevulde knuffelmonsters in hun handen. Daarna begon de aandacht een beetje te verslappen. Toen waren mijn PloesiePoesies, mijn echte poezen, de hoeveelheid kleurtjes in mijn atelier en mijn verzameling blije dingen en Hello Kitty-merchandising een stuk interessanter. De laatste fase, het opnaaien van ogen, mond en andere geinigheden hebben vriendin L. en ik dus, met aanwijzingen van de meisjes en een wijntje, voltooid. Maar de meisjes waren trots op het eindresultaat! En ze vertrokken meteen richting ons hemelbed om met hun knuffels en te gaan spelen. “Ik ben echt kapot”, zei ik tegen vriendin L. rond een uur of 18.00. “Ja, ik snap het,”, zei L., “dit moet je echt niet met meer dan 2 kinderen doen, dat gaat echt niet. Veel te intensief.” “Nee, dat gaat echt niet lukken, zo met 2 is het leuk. Of je moet het over meerdere dagen verspreiden, maar dat is weer niet leuk”, zei ik. “Zullen we naar de McDonalds?”, vroeg vriendin L. aan mij en de meisjes. McDonalds. Het magische woord. Voor de meisjes. En voor mij! Werd het toch nog een kinderfeestje! Binnen 5 minuten hadden we allemaal onze jas aan en vertrokken we richting een Happy Meal. En toen de meisjes met hun zelfgemaakte knuffelmonsters onder hun arm over straat huppelden, ja, toen was ik toch best wel een beetje trots op ze.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Sandra schreef:

  Heej, dat is leuk zeg. Kickuh beesten geworden, kunnen de meiden trots op zijn en kan me zo voorstellen dat het zo vermoeiend was ;). Groetjes

 2. Kaat schreef:

  Wat een superidee! Ik wil je wel komen assisteren, dan kan je het voor meer dan twee kinderen doen.

 3. Cindy schreef:

  Een middagje creatieven met kids is idd erg vermoeiend, maar o zo leuk! Ik vind het altijd mooi om te zien wat voor dingen ze maken, en de ernst op hun gezichtjes als je ze aanwijzingen geeft :)
  Ga je je plannen nog wel doorzetten nu?

 4. Luna schreef:

  Ja, ik wil zeker vaker workshops gaan organiseren voor kinderen, maar dan moet het over 2 weken verspreid worden… of misschien ga ik wel een keertje lesgeven op een basisschool… lijkt me ook heel leuk!

 5. Cindy schreef:

  Ik denk dat daar zeker wel animo voor is, kan me nog wel herinneren dat wij ook wel eens iemand bij handvaardigheid kregen die dan met ons met een thema aan de slag ging. Maar ik ben bang dat jongens ploesiepoesies maken niet zo zal aanspreken… Dan geef je die maar een homp klei waar ze monsters van kunnen maken ;)

 6. Luna schreef:

  Nee, geen PloesiePoesies natuurlijk voor de jongens… maar volgens mij vinden jongens het ook wel leuk om een heel gevaarlijk knuffelmonster te naaien… (want ook voor mannen is het belangrijk dat ze later met naald en draad overweg kunnen, volledig verantwoorde educatie!)… :-)

 7. Lous schreef:

  Super idee zeg, maar inderdaad gigantisch vermoeiend. Het eindresultaat vind ik echt helemaal geweldig!

 8. Nina schreef:

  Zo, die knuffels zien er echt superprofi uit! Geweldig! Een erg leuk idee.
  Je krijgt wel strafpunten voor het bezoeken van Mac Donald’s. Bliefden de meisjes geen heerlijke Luna-biologische-pompoensoep®? :-)

 9. Brooklyn schreef:

  Nou, dat is leuk. Misschien een idee om iets minder ingewikkelde ontwerpjes te maken zodat het geheel eerder afgerond is. Dan verslapt de aandacht niet en heb je een leuk creabeakinderverjaardagsfeestje georganiseerd!

 10. Kimske schreef:

  Ik wil je wel helpen hoor! Sta geregeld voor een groep van 30, en o0k creatieve dingen, zoals kussens naaien ;)

 11. Patty schreef:

  Wat een geweldig idee! Ik denk dat Brugpiepermeisjes dat ook nog HEEl leuk zullen vinden hoor!

 12. Karin schreef:

  Misschien is het idee om voor de vormen een aantal standaard vormen te gebruiken? Dat je daar printjes van maakt (dus het silhouette zeg maar), dat je dan verschillende kan kiezen en dat je dan vandaaruit een monster maakt?
  Dan kun je misschien wat meer voorbereiden.

  groetjes

 13. Luna schreef:

  Hmm, ja, misschien wel, maar het tofste is natuurlijk (als kind én als volwassene) dat je helemaal zelf het ontwerp en alles hebt gedaan… dat het écht jouw design is… maar ik ga hier zeker nog iets mee doen…

 14. Pollie schreef:

  Zo wat een geduld van die twee, echt geweldig om 2 en een half uur constant hier aan te werken. Ze zullen wel zo trots zijn als pauwen op hun kunstwerkjes.

 15. Ellen schreef:

  Haha…….4 van die workshops en je bent gesloopt. Totaal !

 16. Marieke schreef:

  Hm, volgens mij vinden ‘volwassen’ meisjes zo’n workshop ook erg leuk….

 17. Blue schreef:

  leuk zijn ze geworden! maar misschien moet je wat minder arbeidsintensieve werkvromen keizen of wat gaan werken met kant en klare vormen waar ze uit kunnen kiezen en zelf allerlei combinaties maken?

 18. Menno schreef:

  Leuk dat je er weer een beetje bent, Luun. En ja, ik naai inderdaad regelmatig knuffelmonsters, als man zijnde.. ;-)

 19. patchwork schreef:

  Ik heb kinderen kussen- en krukjesstoffeerles gegeven- helemaal te leuk, tot men vroeg of ik verzekerd was, ivm uitgeprikte oogjes ed…Zodra je ergens geld voor vraagt (nou, daar hoef je het niet voor te doen!) krijg je dat gedonder… Nou, dan niet hè! Zoek dan iets om je bij aan te sluiten, qua dekking, buurthuis oid.

 20. sandy schreef:

  Helemaal top, lijkt met geweldig om met m´n dochter en vriendin een creamiddag bij je te doen. Dus als je het plan door gaat zetten, dan lees ik het wel op je log. Groetjes Sandy

 21. Franca schreef:

  Phantastische monsters!!

 22. Caroline schreef:

  Ik vind Draculientje tóf!!!…die ogen…dat mondje..!!!!

 23. Agnes schreef:

  Heel leuk! Moet je meer gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *