web analytics

24

ZO MOEDER ZO DOCHTER

En er was rust in huis. Mijn ouders zijn net vertrokken van een mini-vakantie in Amsterdam bij P. en mij in huis. Maar vakantie is niet het goede woord. Ze hebben er, geheel op eigen houtje, een werkvakantie van gemaakt. Na 4 dagen non-stop klusactiviteit in het huis ben ik stiekem blij dat ze weer richting Tiel zijn. Dan kan ik even gaan zitten. Later zal ik met weemoed naar dit soort dagen verlangen, naar de gezelligheid, de humor, de vanzelfsprekendheid, de liefde van mijn ouders voor elkaar en voor mij, maar voor de komende weken is het mooi geweest. Nu is het weer tijd om tot 10.00 in m’n bed te blijven liggen, tot midden in de nacht achter de computer te hangen en om dronken te worden. Niet dat er de afgelopen dagen niets gedronken is, integendeel, om m’n ouders nog enigszins rustig te houden zette ik bij m’n moeder iedere dag om 12.00 een wit wijntje voor de strijkplank. M’n vader moest verplicht om 12.00 ophouden met stofzuigen, schilderen, boren of andere belangrijke poetsdingen om z’n biertje op te drinken. De rest van de dag werd hun glas regelmatig bijgevuld, maar ik moest na 1 rosétje al stoppen. “Jij drinkt te veel”, vond m’n moeder. “Ja, je moet oppassen, vrouwen moeten niet zoveel drinken”, zei m’n vader, terwijl hij zichzelf en m’n moeder nog wat inschonk. “Wij mogen dat, want wij hebben vakantie”, zei m’n moeder. “Jij hebt elke dag vakantie”, zei m’n vader tegen m’n moeder. Na de eerste alcoholische consumpties werden m’n ouders over het algemeen iets rustiger, maar toen waren P. en ik al gevloerd. Wij zijn er gewoon niet voor gemaakt om om 7.00 op te staan en allerlei dingen te doen. Volgens mij is het een natuurlijk mechanisme van de mens om, zo gauw als zijn ouders niet meer in de buurt zijn, alle wijze raad zo snel mogelijk weer te vergeten. Even resetten de hele handel. Tijd voor een flesje wijn dus. M’n moeder heeft alleen m’n complete voorraad er doorheen gejaagd.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Suffie schreef:

  Had ze aan het ministecken gezet.. ;-)

 2. Paul schreef:

  Over uitgeven zal ik maar niks meer zeggen. En alcohol is slecht. Net als roken. Hik. Paf.
  Luna is nog steeds cheery.
  Kijk, die kon ik weer niet laten.
  Sorry.

 3. Trio de Twee Wezen schreef:

  Paul(en), vinden jullie dit nou zelf niet vervelend worden??

 4. Paul schreef:

  Maar een trio is toch drie? Of?…

 5. Luna schreef:

  En een paar is altijd 2… Dat zei m’n moeder altijd als ik om een paar snoepjes vroeg…

 6. samsara schreef:

  Luna, ik word zo moe van die Paul.
  Negeren is onmogelijk.

 7. Luna schreef:

  Misschien moet je gewoon van ‘m houden, hij houdt toch ook van jou?

 8. samsara schreef:

  Moet ik van m houden als hij van mij houd?
  Hou jij van ‘m? (hij is namelijk dol op jouw)

 9. Klaas Veenstra schreef:

  Valt nou net de zoom uit je broek of rok en je hebt geen naald en draad bijdehand, plak het dan met plakband vast dan ben je in ieder geval even gered.

 10. nathan schreef:

  Waaah, cool. Leuke ouders ;-) Leuk dat ze zo komen helpen en lekker meedrinken. Ik ben ook gezegend met zo’n heerlijk ouder-paar, ik apprecieer ze steeds meer en meer. Maar ik moet eerlijk zeggen, samen op vakantie zou ik niet meer zien zitten. Het was gelukkig maar 4 dagen ;-)

 11. Rick schreef:

  Je ouders tikken ook nog aardig wat weg zo te zien, terwijl ze ‘werken’ bedoel ik dan.

 12. joustie schreef:

  HA ik ben in Tiel geboren ! :) And conceived! Mensen kijken altijd raar op als ik dat zeg :(

 13. Dira schreef:

  @samsara: ik kan me nog herinneren dat je me zo dom vond omdat ik niet wist wat samsara betekende. Ik ben al blij dat ik gewoon goed Nederlands kan…

 14. chant schreef:

  wat zijn we lekker kattig hier….

 15. Noki schreef:

  De fles valt meestal niet ver van de boom ?….

 16. samsara schreef:

  @Dira: Nou zeg, verkeerde been uit bed gestapt?
  Samsara is een filmtitel!

 17. Dira schreef:

  @samsara: misschien ben je een andere samsara dan…

 18. Oraynah schreef:

  Volgens mij ben ik de jongste lezer maar er zijn er maar weinig hier die zich minder kinderachtig gedragen.. (Uiteraard met door deze opmerking meteen het tegenendeel te bewijzen haha)

 19. Paul schreef:

  @Oraynah: Het ‘tegenendeel’. Huh? Maar die maffe naam ‘Oraynah’ spel je wel steeds goed. Hulde!

 20. Arie schreef:

  Eert uw vader en moeder zolang het kan…..

 21. Huug schreef:

  En ? Hebben ze die coke ook allemaal opgesnoven ?

 22. Huug schreef:

  Anders kan je toch niet zo aan de gang gaan , of was het de terpentijn ?

 23. mochamed beha schreef:

  lelijk wijf man