web analytics

24

LUNA IS GEEN DAGJESMENS

Hartstikke lekker, dat het weer nu wat beter is, maar ik heb het er al weer helemaal mee gehad. En dat heeft niet eens met het weer zelf te maken, maar met een gevolg van het mooie weer. Of eigenlijk een gevolg van de zomer en dat mensen daarom vakantie hebben en die willen vieren in Amsterdam. Want Amsterdam is natuurlijk de stad bij uitstek om even ‘een dagje te doen’. En ons huis ligt precies langs de aanvoer van toeristen en dagjesmensen. Vanaf een uurtje of 8.00 rijden bussen af en aan en dumpen ondertussen hun lading op nog geen 100 meter van onze voordeur, zodat er de hele dag een constante stroom van groepen Japanners, Engelsen, Russen, Duitsers en Fransen langs ons huis slentert. En nu is dat niet eens zo’n groot probleem als ik gewoon binnen blijf. Deur dicht, niet naar buiten kijken, niks aan de hand. Maar een mens moet ook boodschappen doen. Gegeten moet er worden. Stofjes, lintjes en kantjes moeten gekocht en PloesiePoesie-bestellingen moeten naar het postkantoor worden gebracht. Dus ik moet mij elke dag wel even, tussen, langs en in de toeristische hel die Amsterdam-centrum heet begeven. En ik haat het! Ik haat ze allemaal. Alle toeristen. Stuk voor stuk. Weg moeten ze. Of in ieder geval uit mijn weg. Van mijn fietspad af. Van mijn stoep af. Ik kan er niet tegen dat ik me aan moet passen aan andermans loop- of fietsritme. Ik wil doorlopen. Ik wil doorfietsen. Ik wil niet traag. Ik wil niet sightsee-en. Ik wil gewoon dat litertje melk dat ik vergeten ben gaan halen bij de supermarkt zonder dat ik daarbij gehinderd wordt door honderden Madame Tussau-, Anne Frank-huis-, Rijksmuseum-, seksshop-, Sexmuseum-, smartshop-, en coffeeshop-bezoekers. En het zou me niets verbazen als elke Amsterdamse toerist in meer of mindere mate stoned zou zijn, want ze gaan allemaal volledig op in hun eigen wereldje. Totaal afgesloten van de rest van de wereld. Starend naar wat steentjes in een muur en geen rekening meer houdend met het verkeer. Niet met auto’s, zeker niet met fietsen en niet met voetgangers. En helemaal niet met mij. En daar word ik dus totaal a-relaxt van. Helemaal paranoia. Helemaal agressief. Helemaal hyper. Dus ik denk dat het misschien verstandiger is om, voordat ik voortaan ons huis verlaat, eerst zelf even een jointje te roken. If you can’t beat them, join them.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. DagjesMens schreef:

  Hey Luun,
  Chill, verkoop de kiet, koop een 2-onder-1-kappert in Bilthoven en ga op vrije-dagjes naar A’dam. Of die nieuwe app. langs het Ij? Of schaf een airco aan natuurlijk..

 2. ukkie schreef:

  wat klopt er niet aan de volgende zin: “Staren naar wat steentjes in een muur en geen rekening meer houdend met het verkeerd.”?

 3. Luna schreef:

  Oh jeetje ukkie, ik ben een ‘d’ vergeten… wat kut… het is dat ik dat jointje net genomen heb en me volledig relaxt voel… zelfs als mensen me op een tekstfout attenderen…

 4. Janssen. schreef:

  Joh!!!!
  Maak je niet druk,relax!!:):)
  Ze komen toch wel hoor,of jij het er nu mee eens bent of niet!:)
  Wanneer ik een dagje Amsterdam ga doen zal ik niet langs je deur lopen,niet naar steentjes staren en met alles rekening houden…..hoewel…..waarom zou ik???
  Het is mijn geboortestad en ik kan me in al die toeristen verplaatsen omdat het een geweldige stad is…….wees blij met je woonstek,ik zit hier hier in een gat in Zeeland..:(:(

 5. MmT schreef:

  Dat is een bijkomstigheid van in A’dam wonen. Maar daar staan dan toch een heleboel voordelen tegenover.

 6. dorus schreef:

  Helemaal mee eens. Opzouten met die toeristen!

 7. KatYo schreef:

  Tja, snap dat je er tureluurs van kan worden, maar zoiets weet je toch voordat je er gaat wonen..? Net als mensen die bovern een café gaan wonen en dan zeuren dat er zoveel lawaai is ’s nachts..

 8. rillie schreef:

  Wat kun je soms toch zeuren luna. Gun die mensen ook hun ding of vertrek naar Almere.

 9. Maurice schreef:

  Of je staat al 2 weken droog, qua sex of drank, of je moet nodig naar Haarlem. Het walhalla van Amsterdammers met crea bea uitingen verhuizen….

  En daarom woon ik lekker bij het Westerpark…Niets geen last van niemand, alleen maar HAPPY PEOPLE…(met of zonder PMS)

 10. patchwork schreef:

  Ze zijn erger dan duiven! Toeristen moeten allemaal verplicht een chip in hun voet! En wij de afstandbediening ervan!

 11. Maurice schreef:

  Ze moest en zou een kut huis op de gracht. Dan moet je niet zeiken als ze kotsen op je stoep of zeiken tegen je deur.

  Ik heb er geen last van. hehehehe

 12. Brooklyn schreef:

  Nog even geduld, het is zo weer winter!

 13. Maartje schreef:

  zeurpiet!!
  het is elk jaar hetzelfde, leg je er bij neer. zo loop je zelf ook vast als toerist in andere wereldsteden daar de inwoners te ergeren. chill ende relax!

 14. Cunningham schreef:

  Ja leg je er bij neer. Zeik niet. Schrijf er geen stukje over. Begin geen weblog. Want iedereen die hier komt wil niets lezen ter verstrooiing.

  Dit is nu al het tweede afzeikstukje dat je er over schrijft. (van de 8 duizend in totaal.) Nou, nou, inderdaad:hou toch op over die toeristen. Had je maar niet in Amsterdam moeten wonen. Had je maar lekker in Almere moeten leven. Want daar klaagt geen mens. Huisjes weltevree.
  Ik moet trouwens ook niet meer op weblogs komen. Ik haat al die toeristen die er komen.
  Zonder begrip van taal die bewust overdrijft of uitvergroot. Of een emotie van 1 dag niet plaatsen in perspectief.
  Opzouten! van m’n fietspad af en snel!
  Ongesteld? Had je maar geen vrouw moeten zijn.
  Een kater? Had je maar niet moeten drinken.
  Pfoe, slecht weer he? Had je maar niet in Nederland moeten wonen.
  AAAAARGHH!

 15. inge schreef:

  tja… in zwolle [binnenstad] kon deed ik op blauwvingerdagen [ja zo heet dat] ook drie keer zo lang over m’n dagelijke broodje bart halen, maar nu in zandvoort… eh… is het buiten het seizoen altijd heerlijk rustig ; )

 16. Pollie schreef:

  Wij ergerden ons ook aan de stad (R’dam dan), dus nu in het Brabantse land in een gehucht. Zonder gezeur.

 17. Eveline schreef:

  Hier om de hoek was de wereld Jamboree. Ook erg, al die scouting types uit 40 verschillende landen in de stad. En elke avond vuurwerk en een groot concert. Hadden ze niet beter een kampvuurtje kunnen houden en liedjes kunnen zingen waarbij de Akela de spaanse gitaar speelt?

 18. Reggie schreef:

  hoort dit nu bij het ouder worden; geen sex en drugs meer in Ibiza; zeuren over de drukte van de stad, klagen over tv programma’s. Tis misschien tijd voor het “roer om” op het platteland? Ben het wel met Cunningham eens; dah gezeur.

 19. Agnes schreef:

  Een verhuizing naar 010 dient ernstig overwogen te worden.

 20. Janeway schreef:

  Er is maar 1 oplossing: terug naar Tiel!

  Enne Eveline, een Jamboree is maar eenmalig en duurde maar een beperkt aantal dagen. De overlast in Amsterdam was er, is er en zal alleen maar erger worden. Ren Luna, ren!

 21. Brooklyn schreef:

  Ik vind het geen zeikstukje hoor Luna! Die pummels uit het dorp begrijpen er niets van en zijn stiekem gewoon jaloers!

 22. Moeder van Luna schreef:

  Terug naar Tiel????? dat kun je Luna niet aandoen !!!!!!!!!!!

 23. Burt schreef:

  Wat grappig dat het altijd die provinciaalse importtrutjes uit Tiel en omstreken zijn die als ze eenmaal in het Walhalla wonen zich het hardst beklagen over provinciaaltjes die helemaal niet kek zijn.

  Luna, je begint een vervelend, blasé wijf te worden. Doe je voordeel met deze constatering, misschien is het nog niet te laat.

 24. Bert schreef:

  de grootste zeikers zijn altijd weer de niet-amsterdammers he flipje..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *