web analytics

34

BRUCE LEE EN DE WIEROOKSTOKJES

“Ruik jij dat nou niet?”, vroeg P. met een vies gezicht. Ik snoof eens diep, maar ik rook niks. “Die klootzak heeft in de slaapkamer gepist, ruik je het nou echt niet?”, vroeg hij. Ik stond op uit bed en liep de slaapkamer door. Toen ik richting een hoopje kleding liep begon ik het te ruiken. “Gatverdamme, hij heeft op m’n broek gepist, gatverdamme, die kan ik nu wel weggooien”, jammerde ik. Uiteindelijk bleek mijn broek niet het enige doelwit geweest te zijn van Bruce Lee’s pispraktijken. Ook een rokje, een handdoek, de voetbaltas van P. en een tas van mij bleken doordrongen van Bruce’s markeerdrift. Ik gooide alles meteen in een vuilniszak, maar de pislucht in huis was nog steeds niet te harden. Een week lang probeerde ik de geur met wierookstokjes te verdrijven, maar Bruce bleef als een macho het huis terroriseren. Hier hielp geen wierookstokje meer tegen. Hier moest grof geweld aan te pas komen; een castratie. En ik moest degene zijn die Bruce Lee richting de dierenarts bracht gisteren, want P. kon er niet tegen. “Ik kan het niet aanzien hoor. Ik vind het zielig”, zei hij. En het was ook zielig, want toen ik Bruce weer ophaalde zat hij van angst te bibberen in z’n mandje. Onder een handdoek. Hij keek ongelukkig toen hij thuis voor het eerst weer wat stappen maakte en ik zou zweren dat hij met x-pootjes liep. Ik las het briefje van de dierenarts: ‘Uw kater is gecastreerd. Dit houdt in dat zijn testikels zijn verwijderd. De kans bestaat dat als uw kater al sproeide, hij hiermee ophoudt. Maar er blijft altijd een kleine kans dat hij dit gedrag wel (weer) gaat vertonen.’ Een kleine kans. Mooi. Probleem opgelost. Dacht ik. Gisteravond liep ik de slaapkamer in en vond op de grond een grote plas kattenpis. De damp kwam er nog vanaf. Ik steek nog maar een wierookstokje aan.

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Mannetje schreef:

  ik had eens een optie op een vriendinnetje, ze was op proef mee naar huis. voor het echte ontdekken kon beginnen had de kat al in haar tas gezeken. ze ging helemaal uit haar dak en verliet uiteindelijk vroegtijdig het pand. dat had toch niks kunnen worden, de kat als lakmoesproef.

 2. Paul schreef:

  w0ei!
  Da’s geen kattenpis, Luna.

 3. Mokum rulez schreef:

  bizar, zo’n kater. mooi.

 4. PHAT schreef:

  Hier Martin Gaus; ‘Katers weten waar ze mee bezig zijn en kunnen er dus ook voor gestraft worden…’ Wij hebben het probleem ook gehad. Aan het nekvel met de snuit door de pis slepen! Suc6.

 5. Majadebij schreef:

  Is je bak wel schoon? Staat de bak wel op een rustige plek?

  En als laatste.. druppel wat citronellaolie op die plekken doet ie het daar nooit meer.

 6. Jeroen schreef:

  Ik heb zelf twee poezen gehad, altijd makkelijker dan die sproeikaters. Maar ik weet niet wat meer stinkt, kattepis of wierook :-)

 7. blue schreef:

  Hou op schei uit
  weet er alles van
  Moest laatst naar mijn werk (haasthaast) en ontdekte dat die k….kat over mijn tas gepiest had…….Op zo’n moment kan ik echt moorddadig worden. Jij reageert wel heel relaxed Luna…….

 8. Skar schreef:

  Mmm… blijf katten super kewl vinden. Alleen al dat gesproei is altijd goor. Maar ben het eens met Jeroen: wierook is ook niet lekker.
  En Luna, er al eens aan gedacht dat je kat misschien wel uit wraak weer een dampend plasje had gesproeid? :-D

 9. Maikelsss schreef:

  Je kan natuurlijk ook een hond nemen!

 10. bokbok schreef:

  Mijn kater deed dat ook…
  Katten kennen wraakgevoel, dus als ze het ergens niet mee eens zijn dan pissen ze dus soms uit wraak.
  En inderdaad de kattenbak extra schoonmaken en de plekken waar die heeft gepist (je slaapkamer dus) inspuiten met speciaal spul (zo’n spuitfles ongeveer 8 eutjes) wat die geur (voor katten) doet verdwijnen.
  Succes.

 11. Harry P. schreef:

  In aansluiting op BokBok boven:
  Die van mij sproeide uit pure rancune op mijn hoofdkussen. Erg lekker als je je hondsmoede hoofd wel te rusten legt…

 12. Chantal schreef:

  Precies de reden waarom ik drie poezen (dames dus) in huis heb, nooit geen last mee. Maar daar heb jij natuurlijk niks aan, klote dus.

 13. Rick schreef:

  Die beesten moeten daar eens mee ophouden, dat doen wij toch ook niet!

 14. Jenny schreef:

  Koffie. Koffie op de gepieste plek strooien. Luchtje weg, en kat gaat niet meer op die plek piesen. Men zegt dat het werkt…

 15. Marjolein schreef:

  @ pHAT: Onzin, een kant met z’n neus door de pis halen is volstrekt nutteloos. Je stem verheffen of hem met een beetje water nat spuiten helpen wel. En dan nog alleen als je hem op heterdaad betrapt.

 16. K schreef:

  Toevallig gister ons katertje van 8 maanden laten castreren. Mijn vriend vond het ook zielig totdat hij bij zijn ouders ging logeren en het huis ondersproeide. Deed hij bij ons trouwens nooit. Kon hem een paar uur later al weer dizzy van de narcose ophalen en kreeg toen ook nog een standje van de assistente want hij was te dik voor zo’n jong beest. Nu moet het arme dier dus ook nog op dieet…

 17. Hans schreef:

  Mijn kat zeek mijn hele collectie vinyl singles onder. Kon ik alle hoesjes wegflikkeren. De singletjes heb ik stuk voor stuk staan afwassen :-)

 18. Rene schreef:

  Hongaarse goulash, en je hebt er nooit meer last van

 19. Novecento schreef:

  Lieve Paul Wondergirl, ken je mij nog?

 20. Flep schreef:

  Hmm, met de snuit door de pis slepen helpt wel, onze hond was er met 2 keer vanaf ;)
  En verder zal het nu die gecastreerd is rustig minder worden.
  Maar met een keer wassen zijn je kleren toch wel weer schoon? Wegflikkeren lijkt me wel heel erg rigoureus..

 21. Elisabeth schreef:

  Ho ho! Ik moet het hier toch even opnemen voor Spook: poezen kunnen ook sproeien! (helaas….)

 22. Paul (gnfti) schreef:

  Ach. ’t Is maar een kat hè.

 23. Uniquehorn schreef:

  Krijgt zin om de mensen die hun dieren door de zeik heentrekken zelf eens lekker met hun kop in de volgescheten plee te duwen.

 24. Kikkertje schreef:

  Het is Bruce Lee! Die moet markeren! Eye of the tiger! Of zijn jullie die film vergeten?

 25. Naat schreef:

  Tassen ALTIJD weg zetten, mijn poes plast op iedere tas die ze tegenkomt. Verder ook in de koffer op bed die ik aan inpakken ben voor een vakantie. Maar dat zie ik als protest…

 26. Novecento schreef:

  Waarom leren wij niet evenveel te houden van spinnen ,pissebedden, vliegen, muggen , wespen, kakkerlakken, rupsen, duizendpoten en zo ?
  Die hoef je niet uit een asiel te halen, ze zijn overal om je heen en je hoeft ze te temmen noch te laten behandelen.Ideaal..:)

 27. GeeSpot schreef:

  Na maanden van tobben met mijn ineens niet meer zo zindelijke poezen ben ik ondertussen van het probleem af. Ander kattebakgrit en Cattitudespray. F*cking duur, maar het enige dat hielp.

  Anyway, veel succes bij de zindelijkheidstraining.

 28. Yuroen schreef:

  Ja, ik ben ook voor er doorheen slepen. Die van ons (wij hebben drie mannetjes) hebben het ook gedaan. Ook na de castratie. Maar met een beetje dominantie en geduld gaat het vaak wel weer over. Nu doet geen van allen meer zoiets stoms… Ze kijken wel beter uit. Ze weten nu wie de baas is….

 29. MissPoesz schreef:

  Duurt even voor alle hormonen uit zijn lijf zijn – tot 3 maanden na castratie kan een kater ook nog een poes bevruchten! Wij hebben ook een “piskater” gehad – na 2 maanden na de castratie deed ie alles weer gewoon op de bak. Ik hoop dat Bruce het iets sneller doorheeft.

 30. Menno schreef:

  Pfff… stedelingen… beesten horen buiten, methinks. Volgt zo’n diertje zijn natuur, gelijk zijn ballen er af. Klopt iets niet mee.

 31. rick schreef:

  Een rode (ex)kater is harstikke gezellig; komt ’s nachts bij je op bed enzo. Hij blijft tegen de wasmachine sproeien (beter dan voorheen op de aanrecht) – het is beter je er in te berusten & dan maar weer eens te dweilen. Het is wel de lakmoesproef voor je relatie…

 32. leila schreef:

  Het is beter een katertje heel vroeg te laten castreren, nog voordat hij sproeigedrag vertoont (lees: kent).
  Misschien helpen die rigoreuze maatregelen als “neus door pis halen” nog wel. Ik zou het in ieder geval proberen.

 33. Namens Nero schreef:

  Mijn kater bleef ook plassen nadat ie gecastreerd was. Hij bleek echter niet te sproeien, maar een blaasontsteking te hebben en gewoon de bak niet te kunnen halen. Als Bruce ook overal blijft pissen is het wellicht verstandig om de dierenarts een plasje te laten onderzoeken. Mijn kat had de blaasontsteking namelijk opgelopen omdat hij blaasgruis had, en dat kan helemaal linke soep zijn als je er niet op tijd bij bent…..

 34. Cees schreef:

  Mijn laatste kat, vrouwlijk (niet geholpen) 2 1/2 jaar, begint overal tegenaan te piesen, mijn computermeubel, luidsprekers van stereo, magnetron, vensterbanken,boeken en recentelijk ook tegen de oude computers die ik voor diverse mensen maak.
  Wordt er horendol van, heb overal vuilniszakken tegenaan gehangen en afgedaan en met azijn besprenkeld. Niets helpt.
  Is s’nachts en overdag als ik weg ben verbannen naar achterkamer, maar daar gaat het gewoon verder.
  Heb ze al als dweil ervoor gebruikt maar helpt evenmin.
  Maar ze doet het ook gewoon in de bak
  (Silvo Green geperste houtvezels, heb ik ongeveer een half jaar nu, ruikt niet geen zeiknatte bak en makkelijk schoon te maken)
  dus snap er niks meer van…
  Gewoon de nek omdraaien of is er nog iets aan te doen ? (eerste is grapje hoor.)