web analytics

28

LUNA ZIET EEN BEREGOEIE FILM

Woensdagmiddag. Vrij van school. Ik was vergeten hoe het was. Gisteren werd ik voor 2 uurtjes weer even 20 jaar teruggeworpen in de tijd. “Welke film wil je zien?”, had ik van te voren aan oppaskind M. gevraagd, “’Finding Nemo’, ‘Pietje Bell 2’ of ‘Brother Bear’?” Hij mocht natuurlijk kiezen, maar ik hoopte stiekem dat-ie niet naar ‘Pietje Bell 2’ wou. ‘Pietje Bell 2’ is stom. Maar gelukkig wou hij net als ik naar ‘Brother Bear’, dus zaten we om 13.30 in de bioscoopzaal vol jengelende kinderfeestjes. Dat er geen reclame werd getoond was dus zeer prettig, want kinderen worden van megagrote beeldschermen gevuld met afbeeldingen van Playstation’s, Gameboy’s en Barbie’s waarschijnlijk nóg ongeduldiger. Ik trouwens ook. Het verhaal van ‘Brother Bear’ speelt zich af in de Ijstijd. Er zijn 3 broers. Broer 1 gaat dood. Broer 3 neemt wraak op een beer. Beer dood. Broer 3 verandert door ‘de geesten’ zelf in een beer. De beer ontmoet een babybeer. Gaan samen op weg naar een rivier met zalm. Ondertussen denkt broer 2 dat broer 3 ook dood is en wil wraak nemen op de 2 beren. Het plot is eigenlijk een beetje te moeilijk voor kleine kinderen, maar waarschijnlijk denken die daar helemaal niet over na. Die zien een stel beren door een bos lopen met een paar elanden erbij, paar leuke liedjes om de boel aan elkaar te plakken en de film is geslaagd. Bekertje cola en een XL bak popcorn en het feest kan helemaal niet meer stuk. “Ik moest op het laatst wel een beetje huilen”, zei oppaskind M. toen de film was afgelopen. “Waarom dan?”, vroeg ik. “Nou, dat beertje was z’n moeder kwijt en dat lijkt me heel erg.” Ik vertelde hem maar niet dat ik de eerste 10 minuten, het laatste kwartier en ook een paar keer tussendoor met tranen in m’n ogen zat. Van blijdschap dan. Ik kan niet wachten tot volgende week woensdag vrij. Dan gaan we naar ‘Finding Nemo’.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Chriz schreef:

  ‘Finding Nemo’ is erg leuk vond ikzelf! Beslist een aanrader.

  ‘Brother Bear’ heeft me tot nu toe nog niet echt getrokken, maar als ik jouw verhaal zo hoor, moet ik toch maar ’s gaan kijken…

 2. Suffie schreef:

  Goed plan… laat ik nou zondag vrij zijn….!!

 3. Paul schreef:

  Luna, je bent om op te vreten. Yes!

 4. blue schreef:

  Bedankt voor de recensie Luun, nu ga ik zeker. DE voorstukjes spraken me al enorm aan…. Wat Finding Nemo betreft , die is gaaaaaaaaaaaaaaf! Echt waar, ik heb ademloos zitten kijken en lachen en sniffen, net als mijn kids….

 5. CiNNeR schreef:

  @Suffie: ik dacht dat hem oppaskind M ging ;)

 6. kiki schreef:

  Finding Neme RULES!!!!

  En Brother Bear ga ik nu zeker ook bekijken!!!

 7. Jenny schreef:

  Finding Nemo met Anne in de bioscoop gezien, en nog een paar keer thuis op dvd…..hij blijft leuk!!
  Wel naar de originele versie gaan voor de stem van Ellen Degeneres!

 8. richard schreef:

  Heb je Bambi al gezien? :-)

 9. Naat schreef:

  Ja echt echt echt naar de originele versie gaan, Ellen Degeneres is GEWELDIG!

 10. Rick schreef:

  Pipo is ook een aanrader, Pipo en de Parelridder… sjapperdeflap!

 11. Skar schreef:

  Mmmm… kewl stukje. Vooral omdat mij nu beetje globaal de verhaallijn duidelijk is van BrotherBear en dat ik hem nu ook wil zien :D
  Heb Finding Nemo 3 keer gezien en blijft leuke film! Zal niks verklappen, maar weet zeker dat je gaat lachen ;-)
  Veel plezier volgende week en dan horen we het graag weer…

 12. TinyBear schreef:

  de originele finding nemo is inderdaad geweldig! en zo te lezen, moet ik brother bear ook maar kijken! bedankt voor de tip ;-)

 13. bokbok schreef:

  Did you know I speak whale?

 14. Tulp schreef:

  Zelfs de NL-se versie van Finding Nemo is kewl (ik MOEST hem zien, maar toen draaide de originele nog niet?!). “Je liet me inkten!”

 15. In your free time, check some helpful info in the field of Poker Theme Party Poker Theme Party http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html … Thanks!!!

 16. You may find it interesting to take a look at some information dedicated to tips .

 17. Todd Meador schreef:

  Great Site! This theme is interesting to me, and also very important in work. Your site became my constant satellite! I wish i had the skills to design sites as good as this one – brilliant site!

 18. shortsighted.blip knowing cackler postfix accession smacks,abashing phentermine weight loss drug forum phentermine weight loss drug forum http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine Erastus impending