web analytics

1

EEN EUROMUNTJE, AARDBEIENIJS & HARRY POTTER DEEL 1

middengelukt1

IMG_1982
Ik ging zo ontzettend lekker deze maandagochtend! Lekker aan het schrijven, in een lekkere flow! En omdat het maandag is draait m’n wasmachine lekker op de achtergrond. Tot-ie ermee ophoudt. K.U.T.-zooi. Ik ga eerst 1,5 uur op zoek naar onze garantiepapieren, want we hebben dit ding pas een jaar en vorig jaar hebben we er meteen 10 jaar garantie bijgekocht. Heel slim. Maar ik ga uiteindelijk toch eerst zelf op zoek naar het probleem, al vind ik maken van een wasmachine eigenlijk echt een typisch mannentaakje, maar J. is weer een half dagje werken en ik moet en ik zal dat ding weer aan de praat krijgen. De badkamer is meteen een tyfuszooitje.

IMG_1983
En uiteindelijk staat ook nog de hele badkamer blank. Ik word hier niet blij van. Ik word hier helemaal niet blij van. Ondertussen heb ik ook nog m’n vriendinnetje Anoeschka aan de telefoon die met me meeleeft en nuchter zegt: “Zul je zien Chan, dat het een euromuntje is ofzo.”

IMG_1984
Niet veel later tref ik dit aan in het afvoersysteem. Ik houd mijn man hiervoor verantwoordelijk. Maar de wasmachine doet het weer. Hoera! Ik ben hier bijna 2 uur lang mee bezig geweest en dit zijn dus de nadelen van het ZZP-er-schap; soms gaat het huishouden voor je werkzaamheden ook al is dat niet zo slim, werkzaamheden-technisch gezien.

IMG_1986
Hé! Daar is de oppaspuber! Op maandag? Yep, op maandag! Het is vakantie (hoera!) en ze is er deze week tot en met vrijdag, want volgende week is ze er niet. Dan ga ik met dochter S. naar Londen! Hier laat oppaspuber M. me een filmpje zien over ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) (iets met geluiden waarvan je rustig zou moeten worden). “Ik word hier heel rustig van”, giert M. door de kamer. Ik merk het. HAHA!

IMG_1989
Hier! Heb je iets om rustig van te worden! We gaan aardbeienijs maken! Hmmmm!

IMG_1991
M’n ouders zijn tussendoor even langs geweest om 30 eieren te brengen en 2 bakjes frambozen. Die bakjes frambozen zijn dus tijdens het maken van het aardbeienijs helemaal opgegaan, want M. vindt ze ook lekker. ZALIG! Morgen weer nieuwe halen (1 euro per bakje) (ik hou van de Betuwe).

IMG_1992
Gaat helemaal goed komen met dat ijs.

IMG_1994
De eerste courgette-oogst is wat magertjes.

courgettesoep
Maar ik maak er wel deze zalige courgettesoep met basilicum van.

IMG_2003
Het aardbeienijs is PERFECT! Echt supersupersuperlekker! Nadat het heeft gedraaid in de ijsmachine zet ik ’t nog even in de diepvries.

IMG_2005
We eten Mexicaans. Ook uit de diepvries. Iets erin en iets eruit, ja, zo schiet het dus niet op!

IMG_2011
Nog meer lachen, gieren, brullen met de oppaspuber. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van het uitlachen van gekke of vreemde types, maar ze laat me toch zo’n partij gekke filmpjes zien dat ik zelf ook bijna moet huilen van het lachen. “Dat haar! Net de oren van een poedel!!!” HAHAHA!

IMG_2015
“Zou jij misschien even een bak courgettesoep naar m’n ouders kunnen brengen?”, vraag ik aan mijn man. Vindt-ie geen probleem.

IMG_2017
Ik maak nog een liter kersenijs, maar die is toch iets minder goed gelukt dan het aardbeienijs. Het kersenijs is te zoet. Te weeïg.

aardbeieenijs
Maar het recept van het aardbeienijs wil ik graag even delen.

latest
Tijd voor! Harry Potter, deel 1! Voor de vakantie heb ik met M. afgesproken dat we een Harry Potter-marathon zouden houden, maar dan wel verdeeld over een aantal dagen, want 19 uur non-stop Harry Potter houdt niemand vol.

IMG_2024
Ik span ondertussen nog wat dromenvangers op.

IMG_2026
Bij film horen chipjes.

IMG_2036
En uit pure liefde zijn Nina en Frank samen in Nina’s bench gekropen! Liever dan dit wordt het niet meer vandaag.

Vorig jaar deed ik niet zo heel erg veel...

Vorig jaar deed ik niet zo heel erg veel…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ri schreef:

    Ik heb zojuist besloten dat ik mijn vakantie bij jou doorbreng. Alleen maar leuke dingen. OP dat dingetje met de wasmachine na dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *