web analytics

3

LUNA EN EEN LAZY SUNDAY

beginpaginatotaal

10487496_662759980469034_296966624833638700_n
Begin de dag met een aangekleed beest! Zou iedereen moeten doen! Okay, deze is niet aangekleed, maar wel heel schattig…

10520669_662759930469039_3877856828211137818_n
CUTE!

cavia-con-fiori
Nog veel schattiger! Ik kreeg ze doorgestuurd van vriendin M. en ik hou eigenlijk niet eens van cavia’s, maar als ze zo gepresenteerd worden, ja, zo kun je een stoeptegel nog lekker maken!

IMG_2753
Kijk, deze pannenonderzetter had ik gisteren ook nog gekregen van vriendin K.! Zit heel ingenieus in elkaar!

IMG_2755
Uit?

IMG_2758
Schijten?

IMG_2759
Ik kijk de andere kant op. Wanneer we bijna thuis zijn komen we Rebel en z’n baasje tegen. En omdat Nina en Rebel dikke vrienden zijn en ik altijd erg leuke gesprekken heb met het baasje van Rebel (een gepensioneerde, lieve man, geen geile, grote neger, voor het geval er lezers zijn die denken dat m’n huwelijk nu al scheurtjes begint te vertonen) doe ik nog een extra rondje.

IMG_2762
Na die wandeling van 1,5 uur gaat Nina kapotmoe bij de pubermeisjes liggen.

IMG_2767
Hier doet dochter S. een eh, eh, dansmove? Ze laat hier ook zien dat ze ‘m niet kan, maar dat er jongens zijn die ‘m dus wel kunnen.

IMG_2772
OOOOOH! Huil! Kleine meisjes worden groot. Hier zit dochter S. met haar vriendinnetje E. in de trein. Ze gaat voor het eerst alleen met de trein. Helemaal richting Groningen, naar de opa’s om een paar dagen te logeren!!!! Alles is van tevoren gecheckt en gedubbelcheckt. Heb je geld bij je? Je kaartjes? Je dit? Je dat? We hebben allerlei kortingskaarten en OV-chipkaarten en geld erop en stempelen en nog een apart kaartje waarmee ze 1e klas mogen zitten geregeld. Het reisschema is meerdere keren doorgenomen en ook de opa’s zijn geïnstrueerd. SPANNEND! Ik wil ze niet uitzwaaien, ik haat uitzwaaien. Zowel aan de zwaaiende als aan de uitgezwaaide kant. Altijd tranen in m’n ogen. Afscheid nemen. Zucht en steun, maar gelukkig is er tegenwoordig Whatsapp!

IMG_2773
Dus de meiden sturen een Whatsapp-je als ze zijn overgestapt op Utrecht in de trein richting Groningen. Ze hebben een koffie-achtig iets gehaald bij de Starbucks en zitten prinsessenheerlijk in de 1e klas. Waar maken we ons nou druk om!?

wachtenopa
De opa’s staan ze op te wachten en de meiden komen keurig volgens schema aan. Stoer hoor, helemaal alleen met de trein van Tiel naar Groningen! Vrijheid, meiden! Vrijheid!

IMG_2776
Mooi, de meiden zijn veilig, dan kunnen de echtgenoot en ik met een gerust hart verder… Candy Crushen bijvoorbeeld. Hij dan hè, ik ben al maanden gestopt.

IMG_2777
We eten diverse restjes van het tapasfestijn van gisteren.

IMG_2781
Nina vindt het niet, ze herhaalt, niet leuk dat ze helemaal alleen is gelaten door de meiden.

IMG_2786
Dit vind ik niet leuk. M’n courgetteplanten overwoekeren elkaar en de rest van m’n moestuin en het gaat gewoon niet goed. Ik moet er een paar uit de moestuinbak halen en verplaatsen en nu maar hopen dat ze ooit nog gaan groeien en bloeien, maar ik heb er weinig fiducie in.

IMG_2787
Oooh huil! Ik word hier bloedchagrijnig van. Ik wil zo graag dat het lukt allemaal, maar de courgette blijven verrotten en er gaat dus iets niet goed, maar wat. Op internet lees ik iets over witschimmel en er zitten ook vieze, gore naaktslakken en ik heb nog wel slakkenkorrels gestrooid. HUIL dus.

IMG_2784
Gore nagels, ook al zoiets om te janken. Snel maar even onder de douche. Daarna heb ik wel schone nagels, maar ik zweet me na 1 minuut weer kapot.

IMG_2790
Hmmmm… pasta met zelfgemaakte rucolapesto (weer zo’n restje van gisteren).

paarden
Terwijl we al in bed liggen krijgen we allemaal foto’s doorgestuurd van de meiden met de paarden achterin het veld bij de opa’s. Superfijn om te zien en te lezen dat zowel de meiden als de opa’s genieten. Dan geniet de generatie in het midden ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Ellen schreef:

  heerlijk toch dat de opa,s zo genieten. Hun kleinkinderen zijn ze alles.

  En die moestuin is ruk, mijn andere buuf is er heel goed in. Wat haar geheim is weet ik niet.

 2. Angelique schreef:

  Zonde van je courgettes. Tegen die naaktslakken is iets veel beters, een bakje bier! Ze vinden dat heerlijk, kruipen erin en verzuipen.

 3. Anneke schreef:

  1e Treinreis van mijn toen bijna-pubernichtje; 11 was ze.
  Ze zou bij mij komen logeren en helemaal alleen met de (rechtstreekse) trein van Assen naar Voorburg komen. Op de afgesproken dag onweert het op het tijdstip van vertrek; het regent, waait, noodweer en veel treinen rijden niet. Schoonzus (S) en ik besluiten even af te wachten. Rond een uur of een rijdt alles weer. Nichtje L. wil zo graag logeren. S. zal haar alsnog in Assen op de trein zetten. Trein uit Groningen komt aan en stopt in Assen. S. heeft inmiddels haar twee jongere dochters (8 en 5) op een bankje op het perron geparkeerd met de opdracht daar te blijven zitten.
  S. stapt samen met L. in om haar op een plekkie te installeren. De conducteur fluit, S. rent maar is te laat. De deuren zijn dicht, de trein rijdt weg; S. en L. in de trein terwijl de kleintjes de trein vertwijfeld nastaren: MAMMA!!!
  Het kwam allemaal goed.
  Het NS-personeel in Assen heeft heel goed voor kleintjes gezorgd tot S. ze weer kon komen ophalen. Kleurplaten werden uit de kast getrokken, frisdrank en gevulde koeken werden geserveerd
  Meisje L. wilde ondanks het gebeurde haar reis toch doorzetten. Een goeiige conducteur kwam bij elke stop van de trein even langs om haar te vertellen dat ze nog niet moest uitstappen. In Voorburg nam hij haar bij het uitstappen bij de hand en liet die pas los toen hij zag dat het comité van welkom (ik dus) aanwezig was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *