web analytics

6

BOS, ZAAD & MOESTUIN

beginpaginatotaal

IMG_8028
Ik lig al wakker vanaf 4:00 en omdat ik echt niet meer kan slapen ga ik er maar uit. Ik heb 100.000 gedachten over dingen die ik allemaal nog moet doen en ja, dan kan ik maar beter beginnen met die 1 van die dingen. Of misschien 2.

IMG_8030
Ik neem een glas warm water met citroen. Dit schijnt heel gezond te zijn, al heb ik ook weer stukken gelezen dat het juist heel slecht zou zijn, maar ach, die gezondheidsfreaks spreken elkaar toch de hele tijd tegen. Ik vind het eigenlijk wel lekker, zo’n glas citroenwater.

IMG_8031
Dit is dus geen lekkere tijd.

IMG_8039
Ik regel alle bankzaken, ik regel m’n administratie, m’n BTW, ik schrijf diverse teksten, dus ik ben eigenlijk best wel lekker bezig in de ochtend.

IMG_8040
Nina doet haar ding.

IMG_8042
Nee mamma! Nee! Ik ben even met m’n ouders naar de Turkse supermarkt geweest en wanneer we thuis komen rent m’n moeder meteen achter strijkplank (ik was dus gisteren begonnen met het wegwerken van 6 wassen).

IMG_8045
Volgens m’n moeder doe ik het allemaal fout! Handdoeken moet je op deze manier strijken en opvouwen. Ehhh, ik strijk m’n handdoeken niet en ik frommel ze gewoon tot vierkantjes. Maar, okay, dit ziet er strakker uit!

IMG_8050
Ik lunch BUITEN met een bak gazpacho met Hollandsche garnalen. Ik eet eigenlijk 2 liter gazpacho, verdeelt over de hele dag. Het is superlekker en past helemaal in de raw food trend (KOTS), maar je blijft honger houden, dat dan weer wel.

IMG_8052
M’n ogen staan nog niet helemaal optimaal, maar ik voel me beter dan gisteren en eergisteren.

IMG_8054
Waar gaan we naartoe Nien????

IMG_8073
Naar het Soelense bos!

IMG_8061
Even lekker op een landgoed van je af schijten, altijd fijn! Kijk je uit voor het schrikdraad Nina?

IMG_8063
Idyllisch hè? Helaas mocht Nina niet loslopen, dus die vond het niet zo heel idyllisch.

IMG_8071
Ik ben zwaar onder de indruk van het formaat van deze bladeren van een XXXL kastanjeboom.

IMG_8074
Hahaha, tuurlijk poezenboys! Mijn ouders hebben nieuwe stoeltjes gekocht en wilden deze oude stoeltjes weggooien. Dat is natuurlijk zonde! Wij zetten ze graag onder onze overkapping, zodat we, samen met de heater, het hele jaar door buiten kunnen zitten. FIJN! De poezenboys hebben de stoeltjes meteen even ingewijd met wat kattenhaar toen de verkering en ik met Nina naar het bos waren.

IMG_8077
Lekker puh!

IMG_8079
Kijk eens wat leuk; Duo Penotti-druiven! Kosten maar 1 euro bij de Turkse supermarkt!

IMG_8080
M’n trolley is weer gevuld! Jippie! Hele leuke gele tomaatjes gekocht.

IMG_8082
Deze maaltijd krijgt van mij 10 punten. Verse spinazie met een runderschnitzeltje (van eigen koe), gebakken in de Croma, met nieuwe aardappeltjes met jus en 2 hardgekookte eitjes! Ik hou van Holland op deze manier!

IMG_8085
’s Avonds beleef ik een intens emotioneel moment wanneer ik buiten in m’n kasjes ga kijken en zie dat er heel veel van m’n zaadjes zijn opgekomen! Het meest trots ben ik op deze bol-courgette! Ik ga de rest van de avond in de weer met het ompotten van de stekjes.

IMG_8086
En ik zaai meteen wat meer! Ik heb niet echt groene vingers, en misschien voel ik me daarom wel zo trots. Toch je kind hè? Zo’n bol-courgette.

IMG_8090
Ik bestel dit bordje. HOE lief!

IMG_8091
En omdat ik heb bewezen dat ik heus wel groene vingers heb, bestel ik dit ding. Ik hoop dat-ie vrijdag binnen is, dan kan ik de hele dag gaan moestuinieren!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Leuk dat die zaadjes uitkomen. Tip: kijk eens op de maandagavond naar Maarten’s moestuin.
  Dat is beter en leuker dan de gebruikelijke pulp ;)

  • Luna schreef:

   Ik heb toevallig vorige week naar Maarten’s moestuin gekeken en vond het erg leuk! Ik kijk heus niet alleen maar naar pulp hoor, kuch, HAHAHAHA!

 2. Marjan schreef:

  Wat een enorm lief bordje! En daar dan elke morgen een ontbijtje van eten…. hebben ze ook koffiemokken?

 3. Else schreef:

  Ben je al zuurpotten aan het verzamelen voor die courgettes ??? Voor je het weet hebben die 5 kleine courgettes je halve achtertuin overgenomen. Maar het is een goede herinnering, ik ga zo ook even heel zuinig courgettes zaaien. Als ik 2 planten heb vind ik het zat en als het er meer worden . . . tsja courgettezuur, lekkur.

 4. Yvonne schreef:

  Dat bordje is zo enorm cute!!!

 5. ukkie schreef:

  Ik heb gisteren wat kruiden gezaaid, eerst maar eens kijken of ik die in leven kan houden voor ik me aan een moestuin waag…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *