web analytics

8

GRIP OP DIP, SPONTANE ACTIE & SPARERIBS

beginpaginatotaal

IMG_8092
Ha! Het is een uurtje of 7:00, dus ik heb enigszins uitgeslapen. De verkering heeft avonddienst, dus die had z’n wekker niet om 6:00, vandaar dat ik ook nog even bleef liggen. M’n ogen staan weer enigszins rustig en ik voel me goed!

IMG_8094
Ik doe de gebruikelijke ochtenddingen; douchen, aankleden, ploggen en Nina uitlaten. Daarna is de verkering ook wakker en ik maak een Turks brood met gebakken ei, met ham en tomaatjes. Deze tomaatjes komen dus ook van de Turkse supermarkt en zijn TOO DIE FOR! Ik ben blij dat ik er nog meer heb. Morgen een tomatensalade, als ik ze daarvoor niet al per ongeluk heb weg-gesnackt.

IMG_8095
Ik lees een artikel over depressies en dips. Het staat vol algemeniteiten, dingen die iedereen allang weet en open deuren. Volgens mij heb je nooit grip op een dip en al zeker niet op een depressie. Die komen en die gaan. Adem in en adem uit. De enige ‘grip op een dip’ die ik kan geven; DIT GAAT VOORBIJ. Hoe kut ik me ook voel, hoe ellendig, ik weet; dit gaat voorbij. Misschien niet vandaag, misschien niet morgen, maar OOIT. Oh, wacht, ik doe ook een leuke tegeltjeswijsheid: Achter de wolken schijnt de zon. Of: Het is nooit zo donker of het wordt weer licht. En anders maar 20 potjes Prozac door de yoghurt.

IMG_8099
Kijk hier; BEET! Dit is het buurjongetje van m’n ouders. Die heeft vakantie en gaat dan graag een keertje met mijn vader vissen. En ja, waar kun je nou het makkelijkst vissen dan bij mij in de achtertuin? Met een koelkast in de buurt, stromend water en een toilet? Ze hebben niet heel veel gevangen, maar toch een paar voorntjes. Volgende keer gaan ze voor een XXL zeelt.

IMG_8101
M’n vader vist al meer dan 50 jaar, dus die heeft er veel verstand van. Haakje eraan, haakje eruit, maai, made, of hoe zeg je ’t op z’n Tiels? Een moai eraan.

IMG_8103
Als Frank had geweten dat ze aan het vissen waren in de achtertuin, dan was hij wel van de bank afgekomen.

IMG_8104
M’n moeder is ook meegekomen. Die strijkt dus alle wassen weg. Nu ben ik volledig tegen kinderarbeid en bejaardenarbeid, maar het voelt toch wel heel erg fijn dat m’n moeder überhaupt weer in staat is om te strijken en vooral; bij mij te strijken. Ze strijkt eigenlijk al sinds ik uit huis ben voor me, met dus een intermezzo van de afgelopen 2 jaar (want ik kan dus HEUS wel zelf strijken hoor).

IMG_8107
Of ze nog wat te eten krijgt?

IMG_8109
Hebben jullie dan een visje voor me?

IMG_8111
Mooi hè? De lelietjes-van-dalen zijn opgekomen. Helemaal uit zichzelf.

IMG_8112
Kijk nou! Ik ben nog steeds zo trots! Heel veel plantjes uit m’n kasjes zijn dus aan het groeien. Ook uit zichzelf en door mijn vakkundige, groene vingers! Ik heb alles verpoot en gereorganiseerd.

IMG_8113
Kijk nou! Net echt!

IMG_8115
Die achterste groene blaadjes, dat worden doperwtjes. Als ik toch werkelijk in staat ben om zelf doperwtjes te kweken dan is dat toch wel een bucketlist-momentje hoor.

IMG_8116
M’n vader had frikadellen meegenomen voor z’n buurjongetje. Lust het buurjongetje geen frikadellen. HAHAHA! “Weet je wel wat daar allemaal in zit Piet?”, zegt het buurjongetje. “Ah, joh, dat maakt toch niet uit joh, ze zijn toch hartstikke lekker?”, zegt m’n vader. Yep, je kan wel zien van wie ik m’n bourgondische inslag heb. Het buurjongetje krijgt een plak ontbijtkoek.

IMG_8118
Ik schrijf ook nog wat. M’n win-actie heeft inmiddels 91 reacties! HAHAHA! De reacties zijn erg leuk, lief en ook heel creatief. Echt TOF om te lezen en geven me ook weer wat meer zin om te blijven schrijven. Ja, dat doe ik toch wel, maar reacties maken het wél leuker.

IMG_8121
OMG! OMG! Nee, ik word niet grijs, maar dit is mijn eigen kleur. ASBLOND! ASBLOND! Soort van grijs dus, maar dan dus niet. Ik besluit vanavond meteen naar de ETOS te gaan om verf te halen en het meteen te verven.

IMG_8126
Ja, Nina ik zie heus wel wat je aan het doen bent, mij hou je niet voor de gek.

IMG_8127
Ik vind klaprozen toch echt superfascinerende bloemen. Als ze nog in de knop zitten, dan hangen ze treurig naar beneden, een beetje als solo-balzakjes. Als ze bloeien, dan zijn knallen ze van je netvlies af met een dikke WOW. En als je ze plukt en in het water zet, dan zijn ze binnen no time dood.

IMG_8130
M’n moeder maakte zich zorgen over al het gedoe met Microsoft en wilde graag Firefox op haar computer in plaats van Internet Explorer. Ik zeg dat ze zich zorgen maakt om niks, maar ze wil het toch! Regel ik voor haar. Ondertussen krijg ik van m’n vader een beschuitje met verse aardbeien. Oh, tussendoor heb ik uiteraard wel gegeten; ik had nog een restje boeuf bourguignon in de diepvries. Was HEERLIJK met rijst.

IMG_8131
Ik spring op de fiets en ga SPONTAAN bij vriendinnetje F. langs. Misschien kom ik heel spontaan over op m’n plogs en blogs, maar ik ben dus helemaal niet spontaan. Ik hou niet van opeens iets gaan doen en al zeker niet van opeens iets gaan doen wat iemand anders heeft voorgesteld. Maar… ik moest toch in de stad zijn voor haarverf en dacht; ik bel gewoon aan. Als F. niet thuis was geweest had ik dit als teken van God gezien dat ik gewoon nooit spontaan moet doen, maar F. doet juist, ook heel spontaan, een keertje wel open, want ze heeft de afgelopen dagen een hoop vage types aan de deur gehad. Okay, dit is dus een teken van God dat ik meer spontaan moet doen. Op de foto de 2 PloesiePoesies die F. ooit van me kreeg. Ze krijgt er nog 2, dan is haar setje compleet.

IMG_8133
“Ja, wat las ik nou op Facebook?”, had m’n vader gezegd, “over beffen en vingeren.” Eh, ja, pap, er komen af en toe berichten voorbij waar ik gewoon op moet reageren. Al dat gezeik met mannen die al binnen 2 minuten klaarkomen en dat vrouwen daar dan over zeiken, maar ja, een paar weken eerder waren er nog onderzoeken die zeiden dat vrouwen niet wilden dat hun man langer dan 7 minuten met ze neukte, want dan waren ze er wel klaar mee en ja, daar moet ik dan op reageren.” Dit is duidelijk een gevalletje TOO MUCH INFORMATION voor m’n vader. HAHA!

IMG_8134
Vriendin E. heeft dochter S. inmiddels keurig thuisgebracht. Ze hebben het allemaal superleuk gehad en niemand is gewond geraakt. En… helemaal superleuk en superlekker is dat wij een bak spareribs van de San Tiago krijgen (de lekkerste spareribs van Tiel). Hmmmm…

IMG_8137
Maar even later komt ook de verkering thuis en die heeft een XXXL pizza meegenomen. Ehm… ach ja, 2 keer warm eten op een dag; kan best!

IMG_8142
We hangen met z’n drieën op de bank en ik krijg het voor elkaar om een pulp-programma te kijken. Deze mevrouw heeft heel veel issues. Ze snuift de hele dag aan een schoonmaakmiddel met dennengeur. Ze bindt zelfs bandana’s voor haar mond om zo de geur de hele dag in te ademen. Hahaha! Oh nee, daar mag je niet om lachen, want het is heel erg!!! Hahahaha!

IMG_8143
Maar deze dame is nog erger! Zij eet jaarlijks 300 kilo aarde! Grond dus! Hahaha!

IMG_8144
Ja, het is toch een goedkopere verslaving dan drank of drugs. Ik twijfel om over te stappen. Misschien geeft het mij ook wel heel veel rust in de chaos. Ik moet al kotsen als ik eraan denk! En deze dame eet ook de steentjes op en heeft de afgelopen jaren $ 20.000 betaald aan tandartskosten. Weet je wel hoeveel flessen Chardonnay je daarvan kan kopen! En daar blijven je tanden mooi van.

IMG_8146
Maar ze krijgt er heel veel fijne gevoelens voor terug! Good for you! Mafkees! HAHAHA!

IMG_8149
Of deze dame dan! Die heeft nagels van minstens 50 centimeter aan haar handen. We kijken de documentaire af, maar antwoord op mijn vraag ‘Hoe veegt ze dan haar kont af?’ krijg ik niet!! Kut-programma. Dat is toch het enige dat een kijker wil weten?

IMG_8151
Dat ze ook lange teennagels heeft boeit me NIKS! Na dit programma gaan we naar bed!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Paul schreef:

  Dat is inderdaad echte pulptelevisie. Mijn god wat een onderwerpen, en waar vinden ze dat soort mensen in godsnaam?

 2. Sandra schreef:

  Erg vervelend om te lezen dat je een dip hebt (had?). Ik wil je even een hart onder de riem steken door je te zeggen dat ik je plog iedere dag met veel plezier lees. Daarvoor las ik ook regelmatig je blog, volgens mij echt al iets van 8 jaar ofzo, en dat is best lang. Wel vreemd eigenlijk dat ik veel van jou weet en jij niets van mij. Daarom zal ik je via Facebook een vriendschapsverzoek sturen, moet je maar kijken of je daar zin in hebt. Maar dan kun je in ieder geval kijken wie een van je trouwe lezers is. Niet dat ik nou zo’n spannend profiel op Facebook heb hoor, integendeel. Ik heb eigenlijk nog nooit gereageerd, o ja misschien 1 keer, maar ik lees je echt met veel plezier, dus keep that in mind and keep going! Liefs uit Rotterdam.

 3. Angelique schreef:

  Oh jeej, ik ben ook een mafkees. Ik snuif elke dag even aan mijn bakje Dokter Power schoonmaakmiddel. Mijn moeder snoof tijdens haar zwangerschap van mij dagelijks aan een flesje benzine *koekoek*, dat verklaart een hoop…

 4. Else schreef:

  Doperwten advies –> meteen de grond in op een plek waar ze kunnen klimmen. Klaprozen rustig plukken en thuis naar kijken, aan de plant gaan ze ook na een dag dood. O, zong Ben Jolink niet: achter wolken schient de zon ik wol dat ik dat geleuven kon. Dat is het probleem ook van in een dip zitten, je ziet die silver lining niet.

 5. S schreef:

  Ugh dat gezever om internet explorer terwijl het probleem in de Adobe Flash Player zit. Zo fijn dat mensen met verstand van zaken dit soort misinformatie spuien.

 6. Monique schreef:

  Sinds mijn tablet jouw site een beetje vergeten eigenlijk en opeens toch weer benieuwd hoe het met je gaat (ik lees je stukjes al van voor je maanische site).
  Wat fijn dat je moeder is opgeknapt!!

  Nou, nu even een paar jaar bijlezen….pffff…..

 7. Marjan schreef:

  Hahahahaha dat Too Much Information naar jouw pap toe….. mijn pap kan ook zo reageren als er bij mij thuis heel normaal over seks en aanverwanten wordt gesproken… (alsof we 2 bruine broden bij de bakker bestellen, normaal zeg maar) Wat fijn dat jouw mam zo is opgeknapt!
  Was het je zelf al opgevallen dat je echt wel groene vingers had?

  Liefs!

 8. Ellen schreef:

  gaaf al je plantjes, ik ben zo slecht voor planten. Daarom is ons moestuintje nu een verblijf voor onze schattige eendjes. Ook heel landelijk toch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *