web analytics

3

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 7


Wakker worden met 2 koffie. Mail wegwerken, bijploggen, statistieken checken, mezelf ervan vergewissen dat alles ooit goed komt.


Ik vond nog 1 banaan en had nog een pak sinaasappelsap, dus als ontbijt een soort van smoothie en crackers.


Jaaaaa, dit is natuurlijk niet de bedoeling! M. en ik waren even op pad naar de Turkse supermarkt en als we terugkomen ligt dit op tafel. Van m’n ouders. Superlekker natuurlijk. En ook superlief! Ik krijg ook een paastak en… laat ik nou gisteren net de paastak hebben opgezet! Hahaha! Nou ja, misschien zet ik gewoon nog wel een paastak.


Bij de Turkse supermarkt kocht ik deze 2 liter-pot Turkse yoghurt voor € 2,99 (bij de LIDL betaal je € 1,59 voor een liter, dus ik dacht slim te zijn). Maar nu baal ik ontzettend dat ik niet op de datum heb gelet, want ik had gehoopt hier een maand mee te kunnen doen (we zijn hier in huis nogal fan van raita, tzatziki of andersoortige yoghurt-dips bij het eten). Nou ja, ik kan de houdbaarheid vast wel een weekje oprekken zonder dat er her en der voedselvergiftiging zal optreden. Ook was het balen dat ze de groenteafdeling van de Turkse supermarkt aan het verbouwen zijn. Dat is op zich heel fijn nieuws, want binnenkort nog meer, nog groter, maar de helft van de groenten had nu even geen prijskaartje. Als je écht op elke cent moet letten ga je dan even vragen hoe duur de champignons en de komkommers zijn. Ik nam het risico, want de prijzen bij de Turkse supermarkt liggen vaak lager dan bij de LIDL (bakje champignons € 1,25 (voor morgen)) (komkommer € 1,99 per kilo, mijn komkommer was 0,71 cent).


Post! WOW! Wat leuk! En attent! Hahahaha! Er staat geen afzender bij en het adres is niet met de hand geschreven… Van wie!!!???


We moesten even in de stad zijn en aldaar heb ik het woord ‘friet’, ‘frikadel special’ en ‘loempiaatje’ meerdere keren horen vallen. Ook hoorde ik ‘ja, maar wat we buiten de deur doen, dat heeft toch niks met die challenge te maken?’ Echt wel! Thuis maak ik tonijnsalade (ik heb geloof ik wel 10 blikjes tonijn in m’n voorraad) op een toastje. Net zo lekker als een frietje.


Een verlate lunch met de wortelsoep van maandag. Nog net zo lekker als maandag, zo niet lekkerder, want met een schep van die Turkse yoghurt.


M’n ouders komen alsnog even op de koffie omdat ze ons zijn misgelopen. Gezellig! Ik heb inmiddels een XXXL paastak staan met m’n eigen takken en de takken die ik van m’n moeder kreeg. En we breken die rol ‘donkerbruintjes’ meteen aan.


Eten we nou weer Indiaas? Yep! Weer uit de diepvries? Yep! En echt… ik zou als avondmaaltijd nog rijst met alleen een bak raita prima vinden… komkommer raspen, uitknijpen, yoghurt erbij, 1 uitgeperst teentje knoflook en een beetje komijnpoeder. Echt… GODDELIJK! Het kleine rechterbakje was uiteindelijk geen Indiaas, maar Mexicaans. Ach, als de diepvries maar leeg komt!

Ik word een beetje een split personality (was ik allang), maar ik ga proberen om de komende maanden al m’n social media een beetje uit elkaar te halen. Dus een apart Instagram-account voor m’n seksspeeltjes-business.

Eentje voor m’n dromenvanger-business.

Filmavond! Met laptop, man en hond… vroeg naar bed! ❤

Een bericht gedeeld door Electric Luna (@electricluna) op

En eentje voor me, myself en Nina en M. (en de poezenboys).


Ja, dit is het probleem met lekkere dingen in huis hebben. Die rol moet dan op. Die rol is ook op.

Uitgaven dag 7: € 4,95

Totaal uitgaven maart: € 8,-

Conclusie dag 7: Als er lekkere dingen in huis zijn, dan gaan ze dus ook op. Zowel M. als ik hebben wat dat betreft een ruggengraat van niks. Overigens is raita niet echt een noodzakelijk iets, dus we hadden vandaag niet eens boodschappen hoeven doen. Maar laat raita onze guilty pleasure zijn. Ook al een week geen wijn gedronken, zullen we het daar eens over hebben!? #goedbezig

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Maurice schreef:

  Je hebt er weer een smakelijke plog van gemaakt :)

 2. Kees Versluis schreef:

  Over Turkse/Griekse yoghurt. Op wintersport nam ik een onaangebroken pot mee naar Nederland om die vervolgens te vergeten. Maanden later, ver over de THT datum vond ik hem, nog steeds prima eetbaar, in de koelkast. Ik ga met bijna alles op mijn neus af bij twijfel en dat gaat altijd goed. Ik ben de kok thuis en pakte altijd bij de Aldi een bakje met drie kipfilets die meestal op gingen. Opeens lagen er bakjes met één kipfiletje en dat is ook prima voor twee personen. Ik heb een paar maanden geen Luna gevolgd, maar ik vind het nu spannend.

  • Mirjam schreef:

   Er staat me iets bij van de keuringsdienst van waarde over een vrouw die zelf Turkse yoghurt maakte en het zou me niks verbazen als dat inderdaad heel lang houdbaar is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *