web analytics

2

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 8


Lichtelijk uitgeslapen; om 7:00 ben ik eruit en zitten er 2 koffies in. Bijploggen, mail wegwerken, statistieken checken, die, EINDELIJK, weer richting het normale gaan. HOERA!


Dat vier ik met een cracker met boerenmetworst! Ik haal een blok kippendijenfilet uit de diepvries voor vanavond.


Kijk! Ook het kaartje van vandaag zit me mee! Nou, ik ben er hoor! Volledig in het hier en nu!


Op 2 crackers ’s ochtends blijk ik toch niet te kunnen leven. Ik vond nog een mueslireep en een aangebroken pak beschuit.


Dit is onze lunch. Vond ik ook nog ergens onderin een keukenla. God, wat heb ik er hier veel van gegeten vroeger. Ik vind het heerlijk, ik kan er niks aan doen.


Maar ook qua lunch blijk ik niet op 1 zakje YumYum-noodles te kunnen leven. Handje nootjes erin en weer verder aan het werk. Ik zit in een heerlijke flow (werd tijd, Godverdomme).


Dit is de glimlach van een vrouw die net achterin de la een pak chocoladekoekjes heeft gevonden! En M. is ook heel blij, want ze zijn niet over de datum! Wat een feestdag is het vandaag!


Ik had m’n boodschappenlijstje voor morgen naar de LIDL al gemaakt, maar ik check online nog even de folder en de koopjes. Niks van mijn gading bij.


Vanavond eten we… pasta met een saus van champignons en eekhoorntjesbrood.

RECEPT PASTA MET PORCINI-CHAMPIGNONSAUS

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 blokje paddenstoelenbouillon
1 bakje champignons of kastanjechampignons
1 ui
1 knoflookteentje
200 milliliter slagroom
peper en zout

Snij de ui, knoflook en de champignons en bak ze zachtjes aan.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de slagroom toe.
Laat dit allemaal zachtjes een minuutje of 10 op staan en kook ondertussen de pasta (het spreekt voor zich dat je zelf maar een lekkere pasta moet kiezen).
Als de pastasaus teveel indikt doe je er eventueel nog wat water bij.
Op smaak brengen met peper en zout (opletten met het zout, want het bouillonblokje is al best zoutig)!


En dit is LEKKER! Bovenstaande recept schreef ik al eerder, maar… volgens mij is dit een recept wat prima binnen een 5-euro-per-dag-budget zou moeten vallen! Ik heb er vandaag dan wel kippendijenfilet bij gedaan (400 gram, diepvries) (maar 250 gram (€ 1,25 bij de Turkse supermarkt) was ook genoeg geweest) (of een paar uitgebakken spekjes) (maar vegetarisch is-ie ook prima) (ik gebruikte gedroogd eekhoorntjesbrood, want dat had ik nog liggen maar dat smaakt praktisch hetzelfde als een paddenstoelenbouillontabletje) .


En hoewel ik de pasta keurig had afgewogen (250 gram voor 2 personen) hadden we toch nog wat pasta over voor deze knappe hond. Hier kijkt ze naar M. en wacht tot hij ’toe maar’ zeg.


M. is ’s avonds weg, dus ik werk door tot 20:30 achter de computer. Met die gevonden koekjes. Cadeautje hoor.


Daarna ga ik op de bank met 50 witte blaadjes. Ik zit op 450/1000 nu, dus lekker op schema.


Nina heeft ontdekt dat ze met d’r neus de slaapkamerdeur open kan butsen. Daarna blijft ze voor de vorm heel netjes op de overloop zitten. En als we haar na 5 minuten nog niet hebben geroepen komt ze heel zachtjes de kamer binnen lopen en legt ze haar kop op bed. Zo zielig! Wij kunnen hier allebei geen ‘nee’ tegen zeggen.


En kater Frank vond het ook wel een goed idee, zo’n pyjamaparty zonder pyjama’s. “Ik snap dat sommige mensen ervoor kiezen om seks op parkeerplaatsen te hebben”, zegt M. terwijl Nina tussen ons in kruipt.

Uitgaven dag 8: € 0,-

Totaal uitgaven maart: € 8,-

Conclusie dag 8: Geen geld uitgegeven, dus wederom best goed bezig! Morgenochtend naar de LIDL met een strak boodschappenlijstje! #zinin

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ri schreef:

    Haha. Die opmerking van M.

  2. Ier schreef:

    Haha, dat laatste stukje. Jij schrijft zo leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *