web analytics

1

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 9


Vrijdagochtend! LIDL-time! Boodschappenlijstje in de aanslag!


Lege flessen mee!


Stelletje koopjes-jagers!


Kijk eens, hoe een beschaafd karretje! Alleen die leverworst stond niet op m’n lijstje.


Het frikadellenbroodje voor bij het ontbijt wordt gesponsord door m’n ouders (blijft niks van m’n erfenis over zo).


Nou Nien, jij hebt wel heel erg veel zin in je croissantje deze week.


Eigenlijk is het niet echt een heel verstandige keuze; een frikadellenbroodje als ontbijt. Ik ben inmiddels wel een kilo afgevallen, maar ja, met dit soort ontbijtjes schiet het verder niet echt op.


Volgens mijn berekeningen zou ik bij de LIDL € 8,65 uitgeven. Dit werd uiteindelijk minder, want het bladerdeeg was goedkoper en ik koos voor diepvriesboontjes in plaats van verse boontjes, dat scheelde ook 1 euro. Daarom mocht er een leverworst mee voor bij de borrel (lees; voor bij het glaasje water). Ik vind dat ik keurig netjes boodschappen heb gedaan, voor 1 euro minder dan ik dacht en dan ook nog met bijna gratis leverworst.


En we gaan weer door! Naar de aardappel-automaat een paar dorpen verder.


Doe maar 10 kilo bintjes! Die verdelen we over 2 huishoudens en… mijn huishouden hoeft niks te betalen! Ik ga vaker mee boodschappen doen zo, ik voel me weer helemaal student!


En weer door… naar een nieuw geopend winkelcentrum-walhalla-achtig-iets in Lienden, weer een dorp verder.


Daar hebben ze een XXXXXL Jumbo. Hier lever ik m’n lege flessen in (+ € 2,75) en haal ik wat bananen (€ 1,02), want de bananen van de Jumbo zijn volgens m’n moeder het beste.


<3


Bij dat winkelcentrum-walhalla staat ook de viskraam van… Piet, de visvriend van mijn vader (als in; hengelsport-visvriend)! Piet en Piet! M’n vader haalt hier regelmatig lekkere dingen en deelt die met ons. Zo ook vandaag! We krijgen 2 bakken Thaise vis (dus weer 2 dagen bijna gratis eten)! Ik kan er niks aan doen, het komt vanzelf allemaal naar ons toe, al die lekkere dingen.


Kijk! Hier! Kwam ook zomaar naar ons toe! M’n vader trakteert ons op een bakje kibbeling voor de lunch!


En dan vragen we (M., pappa, Nina en ik) ons nog allemaal af hoe we aan die extra kilo’s komen!! Ook nog een appelflap bij de middagkoffie! De enige die wel 10 appelflappen per dag mag is m’n moeder, want die is keurig op gewicht.


OMG!!!!! Ik krijg zulke lieve post! ZOMAAR! Van lezeres Erica! Alles helemaal mooi ingepakt!! Een unicorn-tas (voor m’n 5-euro-challenge-boodschappen), unicorn-servetten, unicorn-dingetjes voor op een pen en…


…hier ben ik helemaal stil van! Wat ontzettend GAAF! Een origami-kraanvogel-set om op glazen te doen en een wijnstop! SUPERGAAF! Ik ben helemaal verliefd!! Dankjewel Erica!


En here are the results for the Netherlands! We zijn dus ook nog even naar de Turkse supermarkt geweest, want… er moest hoognodig wat groente en fruit aangeschaft worden! En kip! En de asperges waren maar 99 cent, dus die kon ik niet laten liggen (hier maak ik morgen soep van en die breng ik dan meteen naar m’n ouders, als dank voor het ontbijt en de lunch en de aardappels en de Thaise vis)! Verder ook een doos met 9 (!) mango’s voor € 1,99! WOW! Die ga ik schillen en in de diepvries doen, voor smoothies. Jesus, goed bezig! Ook niet op mijn oorspronkelijk boodschappenbriefje stonden druiven (99 cent) en een pompoen (€ 1,49), maar we moeten wel enigszins aan onze vezels, vitaminen en mineralen komen de aanstaande dagen. Oh! En ik zie nu op het kassabonnetje dat ik woensdag ben opgelicht bij de Turkse supermarkt qua komkommer! Die zijn € 1,49 per kilo en niet, zoals woensdag € 1,99 (toen hingen er dus geen prijzen bij, vanwege de verbouwing)! Ooooooooooh!!! Ik word ZO prijsbewust! YES!


Het avondeten! Er ‘branden’ 4 pitjes! Heel bijzonder voor een vrouw die al 5 jaar kookte op 2 pitjes. Maar ik kan slecht wennen aan koken op keramisch (was inductie op 2 pitjes gewend).


Maar; heerlijk! En goedkoop! Spinazie uit een pakje (niks mis mee), aardappels en 2 hardgekookte eieren. De schnitzel (uit de diepvries, gewonnen door m’n vader met vissen) had in principe niet gehoeven en zeker niet 2 van die megagrote (ik nam een halve, M. had er 1,5).


Deze unicorn-poppetjes-dingetjes voor op een pen of potlood kreeg ik ook nog van Erica. CUTE!


En dan maar weer aan het vouwen. Nina heeft me gemist vandaag en gaat met haar kop op m’n laptable liggen. Heel handig. NOT.


Koekje erbij.

#nina ‘snore-igami’ van den Heuvel

Een bericht gedeeld door Michael van Lohuizen (@loewedown) op

Maar ja, ik moet toch doorgaan met vouwen! Ik ben op 500/1000! Nog steeds keurig op schema.

Uitgaven dag 9: € 26,05 – (lege flessen € 2,75) = € 23,30

Totaal uitgaven maart: € 31,30

Conclusie dag 9: Met zulke lieve ouders is zo’n challenge jaren vol te houden! Misschien mogen we ook wel elke dag bij ze komen eten?! Dat zou helemaal schelen! Of, nog beter; misschien kunnen we er wel gaan wonen! Maar… ik ben toch best wel trots dat ik maar 30 euro heb uitgegeven voor 2 weken eten (normaal was dat allang 200 geweest)! Morgen alleen nog tomaten op de markt en dan ben ik klaar voor de komende week!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ivonne schreef:

    Doe mij ook maar zulke ouders ! Dan kan ik dat ook ! ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *