web analytics

3

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 10


It’s a small step for normal people, but it’s a BIG step for hoarders!!! Ik kan de bodem van een keukenlade zien!!!!!


Wow! Hoe leuk staan deze kraanvogeltjes-dingetjes op een rietje! Zo schattig. Ik dacht dat het verstandig zou zijn om alle mango’s die ik gisteren kocht schoon te maken en in de diepvries te stoppen, maar niet alle mango’s zijn nog rijp, dus het wordt gewoon elke dag een mango door de smoothie. Scheelt ook ruimte in de diepvries (want die heb ik nodig).


Ik was er al om 7:00 uit deze zaterdagochtend. Om de asperges te schillen en er bouillon van te trekken voor een pan aspergesoep (met ham en ei). Om 9:00 is de soep klaar en ik breng een bak naar m’n ouders (hebben ze wel verdiend na al die sponsoring).


We vertrekken naar de markt voor… een kilo snoeptomaatjes! Dit was het enige ingrediënt dat ik nog miste (voor het verjaardagsdiner van M. aanstaande maandag) (denk ik).


Ziet u die man daar staan? Dat is die van mij. We zouden alleen maar naar de markt gaan voor tomaatjes en bloemen voor m’n moeder en terwijl ik even m’n telefoon moest opnemen stond hij ineens, hop, bij Bakkerij ’t Stoepje voor 4 gevulde koeken. Dit is niet van onze huishoudportemonnee afgegaan, want die beheer ik, maar dit zijn toch zeker 100 strafpunten voor M.! “Dit is niet de bedoeling hoor”, zeg ik. “Ouwe kamparts”, zegt hij.


Kijk, ik heb 3 bossen tulpen voor m’n moeder gekocht (niet van het huishoudgeld), daar heeft ze de hele week wat aan, in plaats van zo’n hap-slik-weg-gevulde koek (die overigens wel lekker was). Ik ben overigens wel al 2 kilo afgevallen en dit komt voornamelijk door m’n geen-wijn-geen-chips-dieet.


Ik wilde eigenlijk ook haakgaren voor m’n moeder kopen, maar het markt-mannetje met de wol stond deze week niet op de markt. Maar kijk m’n moeder eens lekker bezig zijn! Die verzint gewoon haar eigen kleurencombinaties voor de dromenvangers! Helemaal geweldig deze!


En deze is OOK geweldig! Ik maakte ‘m in opdracht (voor een bruiloft) (met allemaal lege flesjes eraan, zodat hij kan fungeren als gastenboek). Ik maak vandaag trouwens nog een XXL dromenvanger af. Heerlijke, relaxte werkdag.


Tussendoor ga ik even bij de overbuurvrouw langs. Ik mocht altijd de poesjes komen aaien, dus ik maak gebruik van het aanbod. OOOOOH! Zijn ze niet superschattig! Nu met de oogjes open en een stuk actiever!


Kwam dit tegen. Mierzoet, maar heel erg lekker.


Oh. My. God! Die aspergesoep is LEKKER! Prima lunch met een hardgekookt ei en een paar reepjes ham.


Ik maak vulling 1 voor de Indiase samosa’s van maandag. Dit is een vulling van kipgehakt met ui, pepertjes, kruiden en koriander. Hier geef ik echt binnenkort het recept van, want dit zijn de lekkerste samosa’s. OOIT.


Maar er gaat diepvries-technisch iets niet helemaal goed, de lades schuiven niet meer, want; vastgevroren. Je kan veel van mij zeggen, maar niet dat het een ongelooflijke gave is om ondanks een restrictie van 5 euro per dag toch nog m’n diepvries VOL te hebben en te houden! Ik neem me voor de 100ste keer voor om nu écht de diepvries leeg te eten. Na de samosa’s mag er niks meer bij. Ik meen dit.


We eten boontjes uit de diepvries en stoofvlees uit de diepvries. Je zou zeggen dat er dan extra ruimte moet zijn gekomen, maar dat is dus niet zo.


Dit is vulling 2 voor de samosa’s; met gehakt, doperwten en aardappel. Ook zalig!


En kijk, zo maak je een samosa. Of eigenlijk; zo maak ik een samosa, want eigenlijk horen ze met filodeeg en dat vind ik veel te ingewikkeld. Ik doe het met bladerdeeg.


TADA! Nou, en dit zijn 50 keer! Ik maak 25 kip-samosa’s en 25 gehakt-samosa’s. Uiteindelijk zullen we er maandag maar 25 eten. De rest is voor de komende maand als we weer Indiaas eten (en dat eten we vaak). Dus; in het voren gekookt (al valt dit meer onder ‘lekkere extra dingetjes’). Overigens zijn het wel 50 samosa’s onder de 10 euro totaal.


En… ik heb deze vulling nog over en daar kunnen we 1 avond van eten. Ook knap. De diepvries zit nu nog voller. We overwegen om van het geld dat we uitsparen een extra diepvries te kopen deze maand. Het blijft bij overwegen.


Ik ben moe van het samosa’s maken, maar ik doe een poging om toch nog 50 kraanvogels te vouwen. Lukt niet. Morgen verder.

Uitgaven dag 10: € € 2,50

Totaal uitgaven maart: € 33,80

Conclusie dag 9: We komen nog lang niet om van de honger en we krijgen gelukkig ook weer vitamines binnen. Maar ik baal van m’n eigen diepvries-gedrag. Eerst leegeten, dan nieuwe dingen erin. Dit moet toch niet zo moeilijk zijn?

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Noor schreef:

    Goed bezig!!! En wat zien die samosa’s er heerlijk uit! Mocht je daar een vegetarische versie van hebben dan graag!!

  2. Hannah schreef:

    Aaah ja zou je de samosa recepten (vullingen en hoe je ze verder maakt) een keer ergens willen plaatsen? Ik kan ze niet vinden op culunair.nl

  3. fresherati schreef:

    Liebe Nixe, vielen Dank und Gruß an den Imkercustom writings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *