web analytics

9

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 19


Het is weer maandag! Ik heb alweer bijgeplogd, mail weggewerkt, 10 beginnetjes aan teksten gemaakt, 3 dromenvangers opgespannen, dus het is tijd voor een ontbijtje… met… het restje Indiaas van gisteren erin.


Heerlijk! Breakfast for champs!


Even wat bestellingen inpakken. Wat hangen er toch veel leuke dingen in mijn dromenvangers. Ik word er zelf iedere keer weer blij van.


Hier word ik minder blij van. Hij is superlief, maar echt nog irritanter dan Bruce. Duwt het toetsenbord weg, likt zichzelf de hele tijd, rolt van links naar rechts en als ik ‘m van tafel zet, dan springt hij er meteen weer op. En m’n deur kan niet dicht, in verband met m’n vaste internetkabel. Oh, wat een first world problems.


Oh, lekker bezig hoor. Ik wil dit jaar echt op wat markten gaan staan, dus ik moet een flinke voorraad gaan aanleggen.


De Love Bubbles zijn ook weer ontwaakt uit hun winterslaap, dus er komen weer wat grafische-vormgeving-klussen mijn kant op.


Dit was onze lunch, want nog in huis.


We eten vanavond linzensoep. En ik was vergeten dat daar ook bleekselderij in gaat. En m’n gember is op. Nu moest M. sowieso de deur uit, dus ik dacht; misschien kan hij wel even langs de Turkse supermarkt. Hij weet overigens prima wat bleekselderij is, maar voor de bleekselderij stond een bordje met ‘zoete knolselderij’. Dus…


Nina heeft haar mand weer tegen de verwarming, dus ze ligt de hele dag met haar kont tegen de warmte. Vindt ze lekker.


Ziet u deze smile? Dat is de smile van een vrouw die heel blij is met een vibrator. Ben bezig met de review.


Jaaaaaa, hier wil ik dus niet voor betalen hè? Een half afgesneden bleekselderij. Uiteindelijk hoefden we hier ook niet voor te betalen, want de Turkse dame had veel korting gegeven, maar M. wist niet meer precies hoeveel en, nu komt het, hij was ook vergeten een bonnetje mee te nemen! Het was ook maar 50 cent totaal, inclusief de gember. Of 70 cent. Of zoiets. Hij wist het niet meer. Nou, dan blijft deze half afgehakte bleekselderij ook mooi uit de boekhouding van deze maand. Voor straf.


Ik heb dus nog heel veel zakken met linzen liggen in m’n voorraad. Why! Tell me why!


Nou, omdat deze linzensoep dus ZALIG is! En vegetarisch (al heb ik kippenbouillonblokjes gebruikt i.p.v. kruidenbouillonblokjes, want die had ik niet meer) (en sambal in plaats van verse peper).

RECEPT LINZENSOEP

Ingrediënten (voor ongeveer 2 liter soep):
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
1 paprika (kleur naar wens) in blokjes
1 rode peper (met zaadjes) in ringetjes
1/2 theelepel kaneel
2 cm verse gember
1/2 theelepel kurkuma
1 1/2 liter groentebouillon
200 gram rode linzen
1 blik kikkererwten
1 blik tomatenblokjes
sap van 1 limoen
beetje verse koriander
peper

Doe wat olie in een pan (de pan moet groot genoeg zijn om minstens 2 liter te verhitten).
Bak de ui, knoflook, bleekselderij, paprika en rode peper tot ze zacht zijn.
Voeg gember, kaneel en kurkuma toe.
Doe de bouillon erbij en het blik tomaten.
Laat dit een kwartiertje zachtjes koken. Ik heb het daarna even een paar zwiepen met de staafmixer gegeven, maar dit hoeft niet (stond ook niet in het originele recept).
Was de linzen even goed af en doe ze dan bij de soep.
Na ongeveer 30 minuten zijn de linzen gaar (even proeven).
Doe de kikkererwten erbij en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Doe de soep in een kom, beetje limoensap erdoor, beetje peper en (naar smaak) koriander.


En ’s avonds maar weer op de bank. Ik ben op 900/1000. Echt, ik ga zoveel tijd overhouden als ik er 1000 af heb! Ik ben heel benieuwd wat m’n vriendin ervan vindt!


Kijk haar er eens prachtig bij zitten! Als een standbeeldje!

Uitgaven dag 19: € 0,-

Totaal uitgaven maart: € 69,95

Conclusie dag 19: We hadden vandaag allebei enorme zin in lekkere dingen. Lekkere slechte dingen. Zoet. Chocolade. Ijs. Wijn. Chips. Uiteindelijk voor het naar bed gaan nog een paar plakjes worst naar binnen gewerkt. Was ook prima. We komen niks te kort, maar we dénken dat we heel veel missen (chocolade, ijs, wijn, chips).

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Linda schreef:

  Wauw, die vibrator… Is de review al klaar?

 2. Noor schreef:

  Waar smaken linzen eigenlijk naar? Een soort kapucijners of bruine bonen? Heb je perse een vaste internetkabel nodig? Mocht je pc geen wifi hebben van zichzelf dan kun je een usb wifistick kopen, lijkt me handiger dan zo’n kabel. Zeker als de poezen je steeds lastig vallen. Die van mijn vriend willen zich ook overal mee bemoeien, dus de deur van mijn knutselkamer blijft fijn dicht anders is alles vernaggeld en vershredderd.

  • Luna schreef:

   Ja, hmmm… ze smaken wel naar iets bonigs inderdaad… maar niet echt heel specifiek qua smaak, vind ik… ze zijn vooral heel voedzaam en nemen snel de smaak van kruiden op… naast voedzaam en gezond ook heel goedkoop trouwens…
   En de Wifi is hier in huis niet echt tiptop… dus vandaar m’n vaste kabel… maar als het straks zomer wordt zijn die katers toch allemaal buiten… dan heb ik er geen last meer van (en stiekem vind ik ze heel gezellig)…

   • Noor schreef:

    Oh niet overheersend qua smaak dus. Denk dat ik ze dan toch maar een x ga uitproberen :-) Dat van de wifi is minder. Verschilt hier ook per dag hoe het bereik boven is.

 3. Jan Folkersma schreef:

  Hey als je Frank niet meer wil…. Ruilen voor een zak chips? Bolognese?

 4. Else schreef:

  Waarom je die linzen hebt, nou omdat het lekker is en omdat de datum eigenlijk heel weinig uitmaakt. Vind ik dan, maar ik ben M niet :-) Ik dacht ook ergens witte broodmix gezien te hebben, dan kun je toch zelf brood maken . . .

 5. Fantastisch artikel dat me echte aanwijzingen gaf voor mijn artikelen. Ik zal het volgende artikel testen. Om te zeggen dat ik de pagina zelfs in mijn favorieten heb geplaatst.
  Dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *