web analytics

2

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 5


Wakker worden met een kopje koffie en het bijwerken van m’n plog. Zou ik zonder koffie kunnen in de ochtend, vraag ik me af. Ik denk het wel. Is ook een soort gewenning. Maar mocht ik m’n koffiepads niet meer kunnen betalen (al worden die dus altijd gesponsord door m’n ouders), dan zou ik eerst overgaan op snelfilterkoffie en pas als dat te duur wordt stoppen met koffie. Maar voorlopig; koffie in de ochtend. Twee zelfs.


Ontbijten met crackers. Niks mis mee. De boerenmetworst is al een week open en M. wil het nu niet meer, want ‘na openen beperkt houdbaar’. Tssssssssk. Niks mis mee. Smaakt prima en ik leef nog.


Dit had ik ook nog.


Met een 6-minuten-eitje erbij.


Ik ervaar ENORM veel stress van Climaximaal.nl (en de chaos achter de schermen) (technische dingen) (SEO-kut-stuff) (KUT-Google). Volledige existentiële crisis. Waarom doe ik dit? Wil ik dit nog? Ben ik dit nog? Het kost me enorm veel moeite om met positieve energie aan het werk te blijven. Gelukkig kan ik tussendoor wat ‘lichts’ doen; dromenvangers maken. Deze witte dromenvangers (op de foto) staan nu in de shop! En die link, met ‘witte dromenvanger’ dat is nou een linkje, speciaal gericht op SEO, speciaal om Google blij te maken. En dat soort teksten met linkjes zou ik dus eigenlijk dagelijks voor Climaximaal.nl moeten schrijven. Maar ik haat het! Het haalt alle creativiteit en energie er voor mij uit. Ik HAAT het dat ik voor een heel groot gedeelte afhankelijk ben van een mega-bedrijf-ongrijpbaar-iets als Google.


Voor de lunch maak ik een gember-wortelsoep. Alle verse groenten zijn nu echt op.


Maar voor vandaag nog een prima soepje! Had ook nog een klein bosje koriander in de koelkast. En met wat zonnebloempitjes is het een heerlijke lunch.


Vriendinnetje J. kwam langs om een dromenvanger op te halen die ik maakte voor een pas-geboren baby’tje in haar vriendengroep. Ik krijg dit zakje met chocolaatjes. Die ik niet in 1 keer opeet.


Maar er keurig 2 van neem bij de thee. Vooruit, M. krijgt er ook 2 (ik heb even aan de onderkant gelikt) (goed voor z’n weerstand).


We eten vanavond spaghetti bolognese (met bolognesesaus uit de diepvries), maar ik vond dit ook nog in de koelkast.


In de vensterbank staat nog een bosje bieslook te floreren.


Met wat mayonaise en yoghurt en kerriepoeder wordt dit een heerlijke kip-kerrie-salade op een toastje! Al noem ik het liever een hors-d’oeuvre!


Dit was ZALIG!


Nina laat hier even zien hoe ik mijn getormenteerde, chaotische hoofd leeg krijg; door het vouwen van kraanvogeltjes. Dit is nummer 250/1000.


Voor mijn gevoel gaat die hele 5-euro-per-dag-challenge nu pas echt beginnen, want m’n voorraad begint op sommige punten te slinken (groente, fruit, brood). En… M. is volgende week maandag jarig en dan komen mijn ouders eten. En nu maak ik een killer boerenkool, maar ik wil toch wel even wat gezelligers voorzetten dan dat. En met gezelligers bedoel ik; een Indiase rijsttafel (inclusief samosa’s en 2 curry’s). Dus! Nu wordt het pas écht interessant. Voor mij, maar ook voor jullie! Nu gaat het op plannen en slim inkopen aankomen (al heb ik nog steeds dingen in m’n voorraad) (en ik heb wat geld uitgespaard door de afgelopen dagen niks uit te geven).


Ik heb uitgeschreven wat we dagelijks eten tot en met volgende week donderdag. Inclusief een boodschappenlijstje. Aanstaande vrijdag naar de LIDL (en daar mag ik maximaal 15 euro uitgeven) en zaterdag naar de Turkse supermarkt (en ook daar mag ik maximaal 15 euro uitgeven). Ooooooh… spannend hoor!

Uitgaven dag 5: € 0,-

Totaal uitgaven maart: € 3,05

Conclusie dag 5: Ik begin er steeds meer plezier in te krijgen en ergens geeft het me ook wel rust (en dat is misschien just what I need momenteel).

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjan schreef:

    Ik vind het leuk om te zien dat je de uitdaging begint te vinden! Zet hem op Chantall, je kan het!

    En M met zijn weerstand…. je moet hem veel over de vloer laten kruipen, zei mijn huisarts altijd, en die vloer mag niet te schoon zijn…… maar ja dat ging over mijn peuterjongetjes…. *proest*

    • Michael schreef:

      Verdorie Marjan, nu snap ik waar het mis gaat! Het afgelopen jaar heb ik Chantall iedere dag over de vloer laten kruipen!!! (En haar weerstand is ijzersterk..) ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *