web analytics

9

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 6


Goedemorgen deze dinsdagmorgen! Ik ga er weer met frisse tegenzin tegenaan. Ik moet me al weken, maanden, zo ontzettend aandraaien, aanzetten, aanwakkeren om aan het werk te gaan en aan het werk te blijven. Na bijna 20 jaar ZZP-en zou je zeggen dat je er wel een beetje aan gewend bent dat je goede en slechte dagen, weken en maanden hebt (qua omzet, verkopen, bezoekersaantallen), maar heel eerlijk; het went nooit. Na 1 slechte dag kan ik al denken dat m’n hele leven instort en dit is geen gevalletje ‘Luun, stel je niet aan, overdrijven is ook een vak’, nee, dit is echt de realiteit. En zeker in de wintermaanden.


Maar na 3 koffie (gratis) ben ik wel zo’n beetje aangewakkerd. Ik ontbijt vandaag met 3 crackers met kaas.


Ik schrijf een review van de Jil Hayden (VIBRATOR REVIEW #424: JIL HAYDEN). Een seksspeeltje dat het vooral moet hebben van de begeleidende teksten (100 punten voor de hilarische teksten op de verpakking).


Lunch. Ik had nog een half pak rijstwafels en ik denk dat die metworst ook nog wel een paar dagen goed is.


Het was calorie-technisch een dieetachtig dagje, maar ik heb wel heel veel en heel geconcentreerd kunnen werken. Dat had ik ook wel even nodig. Om een uur of 16:00 val ik bijna om van de honger, dus neem ik een bakje nootjes. Daar kan ik dan ook écht even van genieten (in plaats van achteloos een zak chips achterover slaan).


Nina vindt het allemaal heel leuk met die 5-euro-challenge, maar normaal gesproken krijgt ze altijd 2 boterhammen, een schep rijst of wat pasta door haar brokken en het wordt nu wel heel karig zo.


Sorry Nien, maar ook vandaag heb ik afgepast gekookt, dus er is niks voor jou over. We eten Mexicaanse kip uit de diepvries (kip, chorizo, tomaat, mais) (ik denk dat ik dit gerecht ook wel zo kan reproduceren dat het binnen het budget gaat vallen) (stay tuned).


’s Avonds maar weer verder met de kraanvogels. Ik ben op 350 inmiddels (applaus)! Kopje thee erbij en 1 chocolaatje. Heel keurig. Voor het slapen nog stiekem 2 plakjes leverworst. Die hadden niet gehoeven, maar ze zwaaiden naar me vanuit de koelkast.

Uitgaven dag 6: € 0,-

Totaal uitgaven maart: € 3,05

Conclusie dag 6: Puur vezel-, vitamine- en mineralentechnisch was deze dag geen hoogtepunt (geen fruit) (weinig groente), maar calorie-technisch ben ik lekker bezig. En… ik heb bijna een week geen boodschappen gekocht. Wat een rust geeft dat. Ik weet niet hoe het in de toekomst gaat, maar het lijkt mij verstandig om sowieso 1 week per maand een ‘no buy week’ in te lassen, of een ‘buy zo weinig mogelijk week’.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Je weet natuurlijk wel dat je tot nu toe erg hebt geteerd op je oude voorraden en ouders. Zo is een ‘no buy week’ wel te doen. Wij als lezers kunnen natuurlijk altijd dingen laten bezorgen….pompompom, tralala.

  • Luna schreef:

   Hahahahaha! Oh Jan! Geweldig!!!! Ik moest zo lachen!!! Ik was al aan het zoeken naar een kaartje of afzender… zegt Michael: “Dat kan maar van 1 iemand komen.” En dan lees ik hier net dit! Heel lief van je!! Dankjewel… ik heb m’n menu voor de komende dagen al af, maar er staat een hoop lekkers in (al zijn de prijzen wel iets gestegen denk ik)… :-)

   • Jan Folkersma schreef:

    Voor de goede orde, want ik wil enkel veren in mijn kont die mij ook toekomen: ik heb je nog niks gestuurd. Echt niet. Een andere ‘anonieme’ aanbidder denk ik. Wel leuk, daar niet van.

 2. Terrebel schreef:

  Valt best mee, niet? Zo heb je goed inzicht in wat een mens normaliter uitgeeft aan overbodige zaken.

 3. Tess schreef:

  Ik vind het echt super knap, zelfs met al je voorraden die je hebt hoor. Als ik kijk wat wij hier aan boodschappen doen… ik doe het je niet na.

 4. Eva schreef:

  Ik lees je blog heel graag. Jaren lang al. Als het even stil is geweest ben ik altijd blij als je weer begint. Maar ik snap dat dat niet altijd meevalt.

 5. Kees Versluis schreef:

  Ik schrijf net een lang verhaal over yoghurt en ik zie er niets van. Nu stuur ik dit als test om te zien of er censuur is.

 6. Kees Versluis schreef:

  Shit, al die mooie tips verdwenen.

 7. Kees Versluis schreef:

  Sorry, staat bij dag 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *