web analytics

4

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 12


Ik heb een lichte kater, dus ik krijg ’s ochtends niets anders weg dan een smoothie. Zonder mango, want de rest van de mango’s zijn nog keihard.


Nou! Kijk eens wat een leuk lente-jasje! Kostte 1 euro bij de Ij-hallen! Voor dit jasje zijn 20 Hello Kitty’s gevild, dus het was een zeer voordelige koop.


Hier gaat het mis. Vanavond komen mijn ouders en de vader van M. eten, want… M. is jarig vandaag! Hiep hiep hoera!!! En omdat hij jarig is wil ik een Indiase rijsttafel maken en dat doe ik uiteindelijk ook, maar ik ben altijd bang dat ik te weinig heb en ik vind niets zo erg als een karige eettafel. Dus… besluit ik op het laatst om ook nog een pan met Vindaloo te maken. Met schouderkarbonaadjes dus. En ja, die zijn duurder dan een volledig dagbudget. En oh, toen gooide M. ook nog een zakje paaseitjes in het mandje, want we moesten toch wel iets bij de koffie en toen lag er ook een flesje witte wijn in, want we moesten immers ook kunnen proosten op z’n verjaardag. Totale uitgaven van dit niet-oplettende-moment: € 12,90.


Maar ja, mij kennende heb ik dan straks een rijsttafel waar je eigenlijk met 10 man van zou kunnen eten en we zijn met z’n vijven, dus dan kan er weer wat in de diepvries. Hier maak ik de currypasta voor de Vindaloo; met een bos koriander, gember, tomatenpuree, knoflook, geroosterde kruiden.


En die pasta doe je dan weer bij nog meer koriander, ui, gember en knoflook. Karbonaadjes erbij. Honing erbij. Tomaten erbij. Balsamico-azijn erbij. En dan 5 uur laten stoven.


Dit is m’n lunch. Ondertussen stofzuigen en dweilen we een rondje.


Dit is TOO DIE FOR. Echt. Ik ben blij dat ik teveel heb gemaakt, want dit kan ik wel elke dag eten.


Dit ook. Dit is zoetzure Indiase kip.


Kan best. Had ik nog in de koelkast.


Perfecte en gezonde salade! Had ook nog een restje pesto.


Op Climaximaal.nl geef ik een Satisfyer-pakket t.w.v. € 210,- weg! Check: HIER. Ik had ’t beter kunnen verkopen voor een paar tientjes, dan had ik weer een paar dagen wat te eten gehad! Hahahaha!


En… ik ben gewoon helemaal foto’s te maken van m’n Indiase rijsttafel. Erg hè? Want het was allemaal zalig! Ik denk dat ik het vergeten ben omdat m’n moeder met een verband op haar oog binnenkwam, als een soort Riet Piraat. Zo zielig! Ze had nooit last van haar ogen tot ze er bij de opticien achter kwamen dat haar oogdruk te hoog was. Van de opticien naar de huisarts, van de huisarts naar de oogarts en daar komt ze nu vaker dan de bedoeling van het leven is. Druppeltje hier, druppeltje daar, de hele dag moet ze van alles in haar ogen smeren. Twee weken geleden kreeg ze een ‘lensje’ dat ze 2 maanden kon laten zitten. Zeiden ze. Kon dus niet. Is helemaal ‘vies’ geworden. Moest eruit, want ze zag niks meer met dat oog. En nu loopt ze met een verband op haar rechteroog. Ja, die oogdruk, dat kan ook van de medicijnen komen. Misschien. Of misschien is het wel reuma. Zeggen ze nu en komen ze nu mee. Jesus. Kut. Gaan we weer een kastje-muur-traject in? Hou op hoor, die kanker vinden we allemaal wel genoeg en daar is ze druk zat mee. Gelukkig is m’n moeder er zelf, zoals altijd, heel relaxt en stoer onder. In plaats van zielig op bed te gaan liggen en te wachten tot het vanzelf over gaat (zou ik doen) komt ze gewoon langs om te proosten op de verjaardag van M.! Had ook met een glas water gekund, maar met een wijntje is het toch net wat feestelijker! Voor de vaders had ik nog bier in huis!


Lege pannen?


Alles op?


Nee, natuurlijk niet! De rest zit in de diepvries! We kunnen er nog 2 keer van eten en… we hebben morgen samosa’s voor de lunch!


En ook nog paaseitjes over!


En… kijk nou!!! Ik kreeg ook nog een flesje opgestuurd door Rob! Zomaar! Hoe lief! Dankjewel! Ik ga proberen ‘m dicht te laten tot in ieder geval het einde van deze maand!

Uitgaven dag 12 € 12,90

Totaal uitgaven maart: € 46,70

Conclusie dag 12: Na zo’n financiële faal-dag als vandaag krijg ik bijna zin om nu al te stoppen met die hele challenge. Maar goed, in principe hadden we nu, na 12 dagen, 12 x 5 = € 60,- uit mogen geven en daar zitten we nog niet aan. Dus eigenlijk zit ik nog op schema. Soort van. Maar met je moeder samen een wijntje drinken is meer waard dan je in geld uit kunt drukken. Toch vind ik het tijd om de komende week niets meer uit te geven (al hoor ik iemand vanuit bed roepen dat hij wentelteefjes wil van het oude witbrood dat er nog ligt) (maar we hebben geen melk in huis) (gaat hij wel halen, roept-ie).

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Coco schreef:

  Je kan er nog twee keer van eten zeg je. Dus mijn berekening zou zijn 12,90 : 3 !
  Dus je zit nog onder de vijf euro! Goed zo!

 2. Marjan schreef:

  Eigenlijk had je gewoon gespaard voor gisteren… je had anders nu 60 euro uit mogen geven aan eten, je hebt pas 46.70 euro uitgegeven, dus eigenlijk heb je nog geld over….
  Maar een wijntje drinken met je moeder, daar kan geen euro tegenop… onbetaalbaar is dat.

  gefeliciteerd M met je verjaardag (een dag te laat, maar goed wie wat bewaard heeft wat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *