web analytics

14

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 13


Goedemorgen! Even gisteren bijploggen, mail bijwerken, koffie erbij, Bruce erbij. Ik kom langzaam weer in een voor mij normaal ritme.


M. heeft het al dagen, weken, maanden over wentelteefjes. Hij heeft er zo’n zin in!! En we hebben nu toch wat wit oud brood in huis, dus 1 en 1 is 2, dacht hij. “We hebben geen melk in huis”, zeg ik. Ging hij wel even halen. Nou, vooruit dan maar, okay… Komt-ie thuis met een pak melk en een pak Vifit! Jaaaaaa, Jesus! Ik wilde ‘m al bijna uit de 5-euro-challenge-club zetten, maar… hij kreeg het pak Vifit gratis! Zomaar! “Kijk, check het bonnetje maar.” Heel goed gedaan. En de Vifit is zelfs nog een week houdbaar!


Dus. Wentelteefjes dan maar.


Onder toeziend oog van Bruce en Nina maken we een stapeltje wentelteefjes en… toegegeven; dit is zalig. Dit lust ik wel elke ochtend, middag en avond. Op zich kan je dit ook prima, een keertje, als avondeten doen, in plaats van pannenkoeken, lijkt me. Ik heb trouwens nog een pak pannenkoekenmix staan, bedenk ik me.


Weer aan het werk! En tussendoor even naar de kringloopwinkel, waar ze niet hebben wat ik zocht.


Ik pak even wat bestellingen in en M. is zo lief om ze even weg te brengen met de auto, want er zitten een paar XXL dromenvangers tussen.


We lunchen met een ‘restje’ samosa’s van gisteren. Met raita. Ook dit kan ik voor zowel ontbijt, lunch als diner eten. Ik ben niet zo moeilijk.


’s Middags ben ik de hele middag met vriendinnetje M. van de Love Bubbles aan het brainstormen over de komende maanden! Er komen hele leuke opdrachten voor me aan, waaronder een… receptenboek!!! Hoe gaaf! In dat boekje moeten niet al te dure, vegetarische recepten komen (met ook veel vergeten groenten), dus… LEUK!


En dan eten we ’s avonds weer een echt budget-recept!

RECEPT PASTA MET DOPERWTJES EN HAM

Ingrediënten (voor 2 personen):
250 gram pasta (30 cent)
200 gram diepvriesdoperwtjes (42 cent)
2 uien (20 cent)
100 ml slagroom (40 cent)
150 gram ham (97 cent)
geraspte Parmezaanse kaas (25 cent)
olijfolie
peper en zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de uien in kleine stukjes en snij de ham in reepjes.
Bak de uien en de ham in wat olijfolie zachtjes aan.
Doe hier nu de slagroom bij en de doperwtjes en laat dit allemaal zachtjes pruttelen.
Als de pasta gaar is doe je de pasta bij de saus, breng je het op smaak met peper en zout en bestrooi je alles met wat Parmezaanse kaas.


TADA! Ik heb overigens wat minder slagroom gebruikt, maar er nog een restje van de roomkaas (die al een maand over de datum was) bij gedaan. We leven allebei nog en het was ZALIG!


En toch nog heel veel over (voor het ontbijt morgen) (want ook dit is een gerecht dat ik ’s morgens, ’s middags en ’s avonds kan eten). Dit gerecht heeft ons € 2,54 gekost (ja, ik heb alles teruggerekend). Dus… GOED BEZIG!


Na het eten ga ik weer verder met de kraanvogels. Ik ben op 600/1000. Pffffff. Dit is het punt waarop ik er eigenlijk geen zin meer in heb, maar waarop ik gewoon door moet gaan. Nina offert zich op als gewillig kraanvogel-model. <3


Gisteren was een doosje met (ongebakken) pappadums op de grond gevallen en alle pappadums waren in stukjes gebroken. Die stukjes ‘bak’ ik in de magnetron. Laatste restje raita erbij en we hebben een prima avond-snack.

Uitgaven dag 13: € 1,15

Totaal uitgaven maart: € 47,85

Conclusie dag 13: Topdag qua uitgaven, werk en alles! Nou ja, qua calorieën misschien iets minder. Maar het beste van deze dag; m’n moeder kreeg weer goed nieuws van de oncoloog; alles is qua kanker nog steeds onder controle! Hoera!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Irene (Pix) schreef:

  Wauw… Recept klinkt goed, ga ik echt ‘es proberen. En wie weet, die challenge ook

 2. Ri schreef:

  Jullie zijn goed bezig. En wat heb jij een voorraad. Amazing.
  Mooiste nieuws van de dag vind ik dat je moeder nog steeds lekker gaat. Superfijn. Nu nog even snel een oplossing voor haar ogen graag.

  • Luna schreef:

   De voorraad lijkt oneindig, maar is niet zo… van sommige dingen komt het einde in zicht! Nog 2 keer rijst, nog 3 keer pasta… maar heb nog heel veel noedels (maar moet nog verzinnen wat ik ermee ga maken)! En de ogen van m’n moeder zagen er gisteren een stuk beter uit dan de afgelopen weken… ook fijn!

 3. N. schreef:

  Wat een fijn nieuws als afsluiter!

 4. CJ schreef:

  Het mooiste heb je inderdaad voor het laatst bewaard. :)

  Maar die pasta lijkt me ook leuk. Denk wel dat ik er een salade bij doe.

 5. Marjan schreef:

  Dat nieuws over je moeder, daar ben ik de rest van de dag gewoon sprakeloos heel erg blij om!

 6. Leo schreef:

  Wat een fijn nieuws :) Het mooiste vind ik dat ondanks alles je moeder zo mooi haar zelf lijkt te blijven. Ik zie dat met mijn werk in het ziekenhuis vaak anders. Een echte kampioen :)

 7. Kees Versluis schreef:

  Leuk recept en fijn nieuws van jouw moeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *