web analytics

4

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 29


Kijk eens wat een gaaf notitieboek ik gisteren van m’n vriendinnetje F. kreeg! Voor al m’n My Little Pony-verhalen!


Onze Deborah heeft het ook niet makkelijk. Ik smul van de Temptations-verhalen. Echt hoor. Of het nou in scene gezet is of niet.


Ik vind vrouwen die jank-foto’s online zetten altijd ontzettende sensatie-zoekers, maar, ach, zo is het leven. En dit hoort er ook bij. Dit hoort ook bij mij. En ik heb af en toe momenten dat ik denk dat ik het allemaal niet meer kan; leven. Dan jank ik de hele ochtend en hele middag. Dan is het me allemaal te zwaar. Te moeilijk. Dan voel ik me alleen. Dan is het huis te stil. Dan heb ik het gevoel dat m’n leven, m’n hoofd, al m’n emoties, m’n liefde, zo ontzettend door elkaar zijn geschud het afgelopen jaar (of de afgelopen jaren) dat ik het gewoon niet meer voor elkaar krijg om op te staan, me aan te kleden en te werken. En soms moet je het er dan allemaal maar even uit gooien. Even heel erg zielig doen, zielig zijn, Herman van Veen erbij, want m’n moeder is ziek en Bruce is ook al oud en Nina, ja, die gaat ook niet lang meer mee en hoe red ik alles financieel en ik heb eigenlijk geen ene flikker zin meer in de dingen die ik doe en waarom doe ik ze eigenlijk en ik wil ook niet schoonmaken en stofzuigen en ik heb ook geen zin om m’n tanden te poetsen of het bed op te maken en ik heb geen pensioen en geen rijbewijs en geen kinderen en waar ben ik nou mee bezig, en, nou ja, nog maar even doorjanken en dan is het wel weer genoeg. M’n interne systeem is weer gereset.


Zonder al te veel na te denken aan de 5 euro challenge toch boodschappen gedaan. We zijn er bijna en nog budget genoeg. En… van de nasi die ik ’s avonds maak kunnen M. en ik uiteindelijk 2 keer eten en m’n ouders ook nog een keer. Dus best goed bezig. Enigszins.


En gelukkig is er altijd nog een hond die uitgelaten moet worden en even laat zien dat ze heel erg braaf kan zijn.

Uitgaven dag 29: € 10,10

Totaal uitgaven maart: € 117,40

Conclusie dag 29: Het is een wonder dat ik nog heb gekookt vandaag. Echt. Een. Wonder. Ik had zelf geen trek, maar ik had m’n ouders beloofd om een pan nasi te maken. En beloofd is beloofd.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Bijna! En we kennen je: het liefst had je voor heel Tiel en omstreken een mooie en lekkere Paas ontbijt-brunch-lunch-high tea en broodmaaltijd verzorgd. Want het is elk jaar maar 1 keer Pasen. Maar je hebt je ingehouden. Extra knap!

 2. Marjan schreef:

  En met al die tranen spoel je je hele zelf van binnen weer even ‘schoon’ … hoppa… druk van de ketel… morgen is er weer een dag.

  Ik vind het een mirakel overigens dat je nog nasi gemaakt hebt! Heel knap van jou!

 3. Marina schreef:

  Ach lieverd, je gaat het redden, écht!! En zo’n huilbui doet goed. Dikke kus😘😘

 4. Cindy schreef:

  Dikke kus voor jou, je hebt het mooiste huilgezicht ever!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *