web analytics

11

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 30


M. als ik hebben allebei geen oog dichtgedaan vannacht. Ik was al geradbraakt door m’n Herman van Veen-dagje gisteren en er ook nog zo’n uitputtend nachtje achteraan doet geen goed. Toch staan we keurig om 6:00 op (we waren toch nog wakker). Ik ga met m’n ouders naar de LIDL en M. laat Nina uit. Kijk in dit karretje mijn liefde voor unicorns, roodborstjes en Lush eens prachtig verenigd zijn!


M’n vader checkt even het bonnetje. Daar op tafel ligt de beloofde nasi. Die dus echt ZALIG is. Nina vond haar wekelijkse croissantje ook zalig.


En ik vond het even zalig om lekker los te gaan in de LIDL. Of los, los, het kan vele malen erger, maar ik had nog geld in de huishoudportemonnee en dacht; zin in rendang. Dus dan kun je je wat runderriblappen veroorloven. En een stuk Parmezaanse kaas (want daarmee maak je alles lekkerder) (alvast voor volgende maand). De rest is eigenlijk heel keurig en meteen dingen in huis voor Eerste Paasdag (er wordt een grote rollade gesponsord door m’n ouders). Overigens ga ik, gaan we, gewoon door met de 5-euro-challenge in april, al zal ik het dan wel heel keurig de ‘luna-leeft-soberder’-challenge noemen. Of ‘luna-denkt-na-voor-ze-iets-koopt’. Of misschien wel de beste ‘luna stopt met hoarden’. Want… ik heb nog steeds overvolle keukenkastjes, al valt de diepvries best mee. Maar ik kan met de voorraad die ik nog steeds heb dus nog wel een maandje vooruit. LUXE!


Ik maak deze dromenvanger terwijl er een mannetje van Ziggo langskomt. Mail doet het niet, internet deed het niet, gedoe, toestanden. Alles werkt weer.


Ik kom verder nog steeds niet op gang. Ik zit teveel in m’n hoofd en dit en dat en aaaaargh. We besluiten deze dag af te schrijven als werkdag en te gaan wandelen in Rhenen. Heel even uitwaaien. Het helpt.


En ja, daarna hebben we stiekem bitterballen en een biertje genomen. Dit hebben we dan wel even buiten het budget gedaan (thanks M.) en ja, nee, als je in de bijstand dit en als je echt van 5 euro moet leven dat. Ik snap het. Echt. Maar ik snap nu dat je je na een bitterbal en een biertje op een terrasje in de zon (!!!!!!!!!!!!!) weer heel even mens kan voelen.


En ooooooh, wat zou ik graag een echte panda aaien!!!!


We zijn best laat thuis en dan is het te laat voor de rendang. Nou ja, te laat om die vanavond te eten, want ik zet ‘m wel op (moet minstens 3 uur stoven). Maar; hij wordt heerlijk, dus morgen eten we; rendang! Nu al zin in.


En wij eten vanavond gewoon nog een keer die nasi, want Goddelijk, zalig en uiteindelijk zeer budget-vriendelijk.


Op de bank wegdommelen tegen elkaar aan en wat The Voice Kids kijken. Oh, ik had nog wel gevulde eitjes gemaakt, als borrelhap voor bij de tv. Daarna naar bed, zonder wekker. We. Zijn. Moe.

Uitgaven dag 30: € 27,35

Totaal uitgaven maart: € 144,75

Conclusie dag 30: Die bitterballen waren zeker niet nodig, want je kan ook gewoon boterhammen smeren en die meenemen. Maar toch; ik was toe aan een drankje in de zon. En als er een zinnetje is dat ik vaker tegen mezelf zou moeten zeggen: ‘Don’t be so hard on yourself.’

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Else schreef:

  Nou weet ik weer wat ik tegen Herman van Veen heb. Ik red mezelf stukken beter door alles gaat voorbij van de Dijk te draaien :-) Tegen het gezeur zou ik het inderdaad vernoemen, naar Luna’s boodschappen budget o.i.d.. Ik heb gister aan je gedacht en heel diep nagedacht en i.p.v. 2 jasjes voor 35 er gewoon 1 voor 20 gekocht, WANT ik heb er maar 1 nodig. Dus dank voor de 15 euri ;-)

  • Luna schreef:

   Kun je mooi een cd van Herman van Veen voor kopen, voor die 15 euro, HAHAHA! Nee, vreselijk! Ik vind het ook een vreselijke man eigenlijk, ik weet niet waarom… maar toch; als ik moet janken, dan zet ik hem altijd op… En Luna’s Low-budget-challenge gaat het worden denk ik!

 2. Iinda schreef:

  Rendang altijd lekker! Helemaal heerlijk als t een nachtje heeft mogen staan. Ik ga dit weekend Indiaas koken … door jou geïnspireerd geraak t:-)

  • Luna schreef:

   Ja, het was zaaaaalig, de rendang! Meteen weer de helft in de diepvries natuurlijk, hahha! Maar Indiaas blijft m’n favoriet… hoe was ’t??

 3. Esther schreef:

  Wandelen helpt altijd hè. Ook al heb je er geen *piep* zin in van te voren.

  • Luna schreef:

   Ja, wandelen helpt… zeker even in een andere omgeving… en eigenlijk het is hartstikke dichtbij vanaf Tiel… Rhenen dus… volgende keer naar de panda’s… al kan ik misschien beter wachten tot er een babypanda komt (ze zijn aan het oefenen werd mij verteld)…

 4. Marjan schreef:

  Nou weet je, zelfs als je in de bijstand zit, zoals ik, is zo’n schaaltje bitterballen met een wit wijntje in de zon óók lekker opladen…. al was het dan maar op mijn eigen terras in de zon, met bitterballen uit mijn eigen frituur en een wit wijntje bij mijn eigen Aldi vandaan…. helemaal niks mis mee. Eet ik vandaag lekker weer mijn zelfgemaakte nasi die ik nog overhad van afgelopen donderdag. En geef er maar gewoon je eigen naam aan, Luna’s budget-challenge of zo, want de azijnpissers kunnen het toch niet laten om er even hun plasje over te doen… man o man….. zucht…..

  • Luna schreef:

   Oh, het was zo fijn in de zon! En dan nu weer dit mistroostige weer… ZUCHT! Nou ja, straks een paas-rollade! Ook heel lekker! Opgebakken nasi is trouwens 100 keer lekkerder dan ‘verse’… En; Luna’s Low Budget-challenge… helemaal mijn ding… ik ga vooral heel veel dingen proberen te verkopen… de opgezette dieren, Lush-parfums die ik niet lekker vindt (ja, daar heb ik er een paar van) :-)

 5. Ier schreef:

  Gelijk heb je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *